Naar de navigatie Naar de inhoud
  • Home
  • Internationaal zakendoen

Internationaal Zakendoen

Betalen en betaald worden

Als u zaken doet in het buitenland, heeft u vaak te maken met onzekerheid en gecompliceerde constructies. Valutakoersen en verschillende rekeningen kunnen de financiële structuur complex maken. ABN AMRO is gespecialiseerd in maatwerkoplossingen voor internationaal betalingsverkeer en cashmanagement.

Access Online

Een internationaal betaalsysteem

Access Online is een online betaalsysteem. Hiermee heeft u inzicht en controle over uw betaalstromen. Al uw binnenlandse en internationale rekeningen staan erin, ongeacht de bank waar u deze heeft lopen. Zo houdt u zicht op uw internationale bankzaken en kunt u snel transacties uitvoeren. In elk land en in elke valuta. Lees meer over Access Online.

Cash pooling

ABN AMRO Cash pooling: volledige controle over uw internationale geldstromen

Voor ondernemingen met binnen- en buitenlandse vestigingen kan het een uitdaging zijn om controle te houden over beschikbare middelen. Met cash pooling verbetert u het gebruik van de beschikbare liquide middelen binnen uw onderneming. Zo heeft u altijd inzicht en controle over uw totale liquiditeitenpositie en bent u minder afhankelijk van externe financiering. Lees meer over cash pooling.

IBAN / BIC

Alle buitenlandse betalingen in euro's binnen de Europese Unie moeten zijn voorzien van een Bank Identifier Code (BIC) en een International Bank Account Number (IBAN). Lees meer over IBAN / BIC.

SEPA

Alle betalingen in Europa op dezelfde manier, dat is het doel van SEPA (Single Euro Payments Area). Banken uit 32 Europese landen werken met uniforme betaalproducten voor Europa, waarmee u in deze landen een stuk eenvoudiger betaalt.
Er zijn 3 Europese betaalmiddelen: de SEPA-bankpas, de SEPA-overboeking en de SEPA-incasso. Lees meer over SEPA.

Importeren en exporteren

Aan iedere import- en exporttransactie kleeft risico. Om de commerciële risico's bij uw internationale transacties te managen, geeft ABN AMRO u houvast met trade-producten. Die geven de nodige zekerheid bij internationale transacties tussen relatief onbekende handelspartners of met economisch minder stabiele landen.

Documentair krediet

Een Documentair krediet geeft u en uw handelspartner veiligheid om te ondernemen. De bank van de importeur staat garant voor de betaling, waardoor de exporteur minder risico's loopt. En de importeur heeft de zekerheid dat hij de juiste documenten ontvangt. Lees meer over Documentair krediet.

De importeur stelt bij zijn bank geld beschikbaar voor de betaling van de bestelde goederen. De bank betaalt pas aan de exporteur als deze alle afgesproken documenten aan de bank heeft overgedragen. Deze documenten vertegenwoordigen bijvoorbeeld goederen.

Documentair incasso

Een Documentair incasso geeft u en uw handelspartner meer zekerheid bij internationaal zakendoen. De bank van de exporteur houdt de documenten in beheer tot aan de incassovoorwaarden is voldaan. Pas na betaling krijgt de importeur de benodigde documentatie. Lees meer over Documentair incasso.

Extradeal

Met Extradeal beheert u 24/7 online uw documentaire kredieten en documentaire incasso's.

  • Eenvoudig Import Letters of Credit (LC) openen

  • Altijd een actueel beeld van uw tradeportefeuille

  • Geschikt voor meer gebruikers met verschillende bevoegdheden

Lees meer over Extradeal.

Investeren in het buitenland

Als u internationaal zaken doet, krijgt u te maken met een financieringsbehoefte. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Daarbij kijken wij verder dan de reguliere financieringsvormen. Bijvoorbeeld door ook te kijken naar het vrijmaken van geld dat vast zit in uw onderneming.

Commercial Finance

Heeft u (tijdelijk) behoefte aan extra werkkapitaal en wilt u liever niet lenen? Dan kan ABN AMRO Commercial Finance u goed van dienst zijn op het gebied van handelsstroomfinanciering. Bijvoorbeeld door uw openstaande debiteurenvorderingen tot 90% voor te financieren. Lees meer over Commercial Finance.

Lease

Wilt u bedrijfsmiddelen in het buitenland (tijdelijk) financieren? Kies dan via onze 100% dochtermaatschappij ABN AMRO lease uit Operational of Financial lease. Lees meer over Lease.

Valutarisico's beperken

Wij denken met u mee bij kansen, maar verliezen uw risico's niet uit het oog. Renteschommelingen, fluctuerende valutakoersen en de ontwikkelingen op de energie- en grondstoffenmarkt worden beheersbaar met de adviezen en producten van de Treasury Desk.

De term waaronder banken in binnen- en buitenland het beheersen van risico's op het gebied van renteschommelingen en valutakoersontwikkelingen verstaan.

Treasury

Kansen benutten en risico's uitsluiten. Dat is ons motto. Samen met u analyseren we de mogelijke risico's en bekijken we hoe we zekerheden kunnen inbouwen. Denkt u bijvoorbeeld aan het afdekken van valutarisico's, renterisico's en commodityrisico's. Lees meer over Treasury.

Prijsschommelingen van grondstoffen en energie hebben vaak direct invloed op de winst en omzet van het bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan de fluctuerende prijzen van gas, elektra, diesel en Co2-emissierechten.
Veranderingen in rentestanden kunnen de waarde van uw bedrijf op lange termijn beïnvloeden. Zowel bij een stijgende rentestand (investeringsrisico) als een dalende rentestand (liquiditeitenrisico) zijn er risico's.
De term waaronder banken in binnen- en buitenland het beheersen van risico's op het gebied van renteschommelingen en valutakoersontwikkelingen verstaan.
Er is sprake van valutarisico als de waarde van kasstromen of balansposten binnen de onderneming afhankelijk is van een valutakoers.

i-Markets

Met het online treasury-systeem i-Markets krijgt u realtime rente- en koersinformatie. U kunt binnen i-Markets ook handelen in vreemde valuta en uw gegevens exporteren naar Excel en/of PDF. 
                          
ABN AMRO i-Markets is veilig en gebruiksvriendelijk. Lees meer over i-Markets.

Renminbi Rekening

Zakendoen in Chinese valuta vergroot uw kansen in China aanzienlijk. Met de Renminbi Rekening van ABN AMRO wordt betalingsverkeer makkelijker en heeft u toegang tot meer Chinese ondernemingen. Lees meer over de Renminbi Rekening.

Ontdek wat nu nodig is

Ziet u mogelijkheden in het buitenland? Ontdek nu wat nodig is op Grenzeloos Ondernemen of bekijk de zakengidsen. Heeft u specifieke vragen? Neem dan contact op met de International Desk.

Grenzeloos Ondernemen

Wilt u internationaal zakendoen of uitbreiden in een ander land? Dan heeft u vast veel vragen over uw eerste stap over de grens. Bekijk de tips en ervaringen van ondernemers en deskundigen over de belangrijkste aspecten van internationaal zakendoen. Lees meer op Grenzeloos Ondernemen.

International Desk

Het vertrekpunt voor internationaal zakendoen. Wilt u ondernemen met of in het buitenland? Dan leggen wij voor u de verbanden tussen diverse diensten die ABN AMRO u kan aanbieden. Voor vragen is de International Desk telefonisch bereikbaar op 020 - 629 55 92 of via international.desk.netherlands@nl.abnamro.com.

Zakengidsen

Maak van uw onderneming in het buitenland een succesverhaal. Wij hebben alvast huiswerk voor u gedaan. Onze zakengidsen zijn onmisbaar voor uw internationale zaken. Vol informatie van insiders en handige weetjes over het land en het zakenklimaat. En niet te vergeten tips van andere ondernemers. Dan heeft u meteen een voorsprong. Bekijk onze zakengidsen.

Energy, Commodities & Transportation (ECT)

Voor al uw zaken in het buitenland is ABN AMRO u van dienst. Vanuit Nederland en voor een groot deel via onze buitenlandse kantoren en partnerbanken. ABN AMRO heeft in de volgende landen kantoren: Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Hong Kong, Singapore en Verenigd Koninkrijk.

Onze ECT-kantoren

Via onze buitenlandse ECT-kantoren bieden wij hoogwaardige financiële dienstverlening in de energie-, grondstoffen- en transportsector. Onze teams zijn gespecialiseerd in branches zoals: commodity trading, olie- en gasservices, duurzame energieproductie, container- en luchttransport en zeescheepvaart.

Onze ECT-kantoren vindt u in Athene, Dubai, Hong Kong, New York, Oslo, Sao Paulo, Shanghai en Singapore. Lees meer over Energy, Commodities & Transportation (ECT).

Basismetalen, zoals koper, zink, lood, nikkel en aluminium. Edelmetalen, zoals goud, zilver, platina en palladium. Energie, zoals olie en diesel.

Meer weten over uw mogelijkheden? Neem dan contact op met een expert bij u in de regio.

Bel uw regiodirecteur

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube