Naar de navigatie Naar de inhoud
  • Home
  • Internationaal zakendoen

Internationaal Zakendoen

Ontdek wat nu nodig is

Ziet u mogelijkheden in het buitenland? Ontdek wat nu nodig is voor internationaal zakendoen.

Grenzeloos ondernemen

Wilt u internationaal zakendoen? Dan heeft u vast veel vragen over uw eerste stap over de grens. Bekijk de tips en ervaringen van ondernemers en deskundigen over de belangrijkste aspecten van internationaal zakendoen.

Internationale zakenreisgidsen

Maak van uw onderneming in het buitenland een succesverhaal. Wij hebben alvast huiswerk voor u gedaan. Onze internationale zakenreisgidsen zijn onmisbaar voor uw zaken over de landsgrenzen. Vol informatie van insiders en handige weetjes over het land en het zakenklimaat. En niet te vergeten tips van andere ondernemers. Dan heeft u meteen een voorsprong.

Zakendoen met

Bekijk de zakenreisgids van het land waar uw bedrijf zaken mee doet.

Betalen en betaald worden

Als u zaken doet in het buitenland, heeft u vaak te maken met onzekerheid en gecompliceerde constructies. Valutakoersen en verschillende rekeningen kunnen de financiële structuur complex maken. ABN AMRO is gespecialiseerd in maatwerkoplossingen voor internationaal betalingsverkeer en cashmanagement.

IBAN / BIC

Alle grensoverschrijdende betalingen in euro's binnen de Europese Unie moeten zijn voorzien van een Bank Identifier Code (BIC) en een International Bank Account Number (IBAN)

SEPA

Alle betalingen in Europa op dezelfde manier, dat is het doel van SEPA (Single Euro Payments Area). Banken uit 32 Europese landen werken met uniforme betaalproducten voor Europa, waarmee u in deze landen een stuk eenvoudiger betaalt.
Er zijn 3 Europese betaalmiddelen: de SEPA-bankpas, de SEPA-overboeking en de SEPA-incasso.

Access Online

Access Online is een online betaalsysteem waarmee u altijd inzicht en controle heeft over uw betaalstromen, waar ook ter wereld. Het platform geeft u inzicht in uw financiële posities doordat al uw binnenlandse en internationale rekeningen erin zijn ondergebracht. U houdt zo zicht op uw internationale bankzaken en kunt snel transacties uitvoeren. In elk land en in iedere mogelijke valuta.

Cash pooling

Voor ondernemingen met binnen- en buitenlandse vestigingen kan het een uitdaging zijn om controle te houden over beschikbare middelen. Met cash pooling verbetert u het gebruik van de beschikbare liquide middelen binnen uw onderneming. Dat betekent dat u altijd inzicht en controle heeft over uw totale liquiditeitenpositie en minder afhankelijk bent van externe financiering.

Importeren en exporteren

Aan iedere import- en exporttransactie kleeft risico. Om de commerciële risico's bij uw internationale transacties te managen, biedt ABN AMRO u houvast met trade-producten. Die geven de nodige zekerheid bij internationale transacties tussen relatief onbekende handelspartners of met economisch minder stabiele landen.

Documentair krediet

Een Documentair krediet biedt u en uw handelspartner een veilige route om te ondernemen.
De bank van de importeur staat garant voor de betaling, waardoor de exporteur minder risico's loopt. En de importeur heeft de zekerheid dat hij de juiste documenten ontvangt.

De importeur stelt bij zijn bank geld beschikbaar voor de betaling van de bestelde goederen. De bank betaalt pas aan de exporteur als deze alle afgesproken documenten aan de bank heeft overgedragen. Deze documenten vertegenwoordigen bijvoorbeeld goederen.

Documentair incasso

Een Documentair incasso biedt u en uw handelspartner meer zekerheid bij internationaal zakendoen.
De bank van de exporteur houdt de documenten in beheer tot aan de incassovoorwaarden is voldaan. Pas na betaling beschikt de importeur over de benodigde documentatie.

Hiermee weet de exporteur zeker dat de importeur de handelsdocumenten pas krijgt als deze betaald heeft. De exporteur draagt het debiteuren-, bank- en landenrisico.

Extradeal

Met Extradeal kunt u 24/7 online uw documentaire kredieten en documentaire incasso’s managen.

  • Eenvoudig Import Letters of Credit (LC) openen

  • Altijd een actueel beeld van uw tradeportefeuille

  • Geschikt voor meer gebruikers met verschillende bevoegdheden

Renminbi Rekening

Zakendoen in Chinese valuta vergroot uw kansen in China aanzienlijk. Met de Renminbi Rekening van ABN AMRO wordt betalingsverkeer makkelijker en heeft u toegang tot meer Chinese ondernemingen.

Investeren in het buitenland

Als u internationaal zaken doet, kunt u te maken krijgen met een financieringsbehoefte. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Daarbij kijken wij verder dan de reguliere financieringsvormen. Bijvoorbeeld door ook te kijken naar het vrijmaken van geld dat vast zit in uw onderneming.

Commercial Finance

Heeft u (tijdelijk) behoefte aan extra werkkapitaal en wilt u liever niet lenen? Dan kan ABN AMRO Commercial Finance u goed van dienst zijn op het gebied van handelsstroomfinanciering. Bijvoorbeeld door uw openstaande debiteurenvorderingen tot 90% voor te financieren.

Lease

Wilt u bedrijfsmiddelen in het buitenland (tijdelijk) financieren? Dan kunt u via onze 100% dochtermaatschappij ABN AMRO lease kiezen uit Operational of Financial lease.

Valutarisico's beperken

Wij denken met u mee bij kansen, maar verliezen uw risico's niet uit het oog. Renteschommelingen, fluctuerende valutakoersen en de ontwikkelingen op de energie- en grondstoffenmarkt worden beheersbaar met de adviezen en producten van de Treasury Desk.

De term waaronder banken in binnen- en buitenland het beheersen van risico's op het gebied van renteschommelingen en valutakoersontwikkelingen verstaan.

Treasury

Kansen benutten en risico's uitsluiten. Dat is ons motto. Samen met u analyseren we de mogelijke risico's en bekijken we hoe we zekerheden kunnen inbouwen. Denkt u bijvoorbeeld aan het afdekken van valutarisico 's, renterisico 's en commodityrisico 's.

Prijsschommelingen van grondstoffen en energie hebben vaak direct invloed op de winst en omzet van het bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan de fluctuerende prijzen van gas, elektra, diesel en Co2-emissierechten.
Veranderingen in rentestanden kunnen de waarde van uw bedrijf op lange termijn beïnvloeden. Zowel bij een stijgende rentestand (investeringsrisico) als een dalende rentestand (liquiditeitenrisico) zijn er risico's.
Er is sprake van valutarisico als de waarde van kasstromen of balansposten binnen de onderneming afhankelijk is van een valutakoers.

i-Markets

Met het online treasury -systeem i-Markets beschikt u over realtime rente- en koersinformatie.
U kunt binnen i-Markets ook handelen in vreemde valuta en uw gegevens exporteren naar Excel en/of PDF. 
                          
ABN AMRO i-Markets is veilig en gebruiksvriendelijk.

De term waaronder banken in binnen- en buitenland het beheersen van risico's op het gebied van renteschommelingen en valutakoersontwikkelingen verstaan.

Ons internationale netwerk

Voor al uw zaken in het buitenland is ABN AMRO u van dienst. Vanuit Nederland en voor een groot deel via onze buitenlandse kantoren en partnerbanken. ABN AMRO heeft in de volgende landen kantoren: Nederland, België, de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, Hong Kong, Singapore en Verenigd Koninkrijk.

Energy, Commodities & Transportation (ECT)

Via onze buitenlandse ECT-kantoren bieden wij hoogwaardige financiële dienstverlening in de energie-, grondstoffen- en transportsector. Onze teams zijn gespecialiseerd in branches zoals: commodity trading, olie- en gasservices, duurzame energieproductie, container- en luchttransport en zeescheepvaart.

Onze ECT-kantoren vindt u in Athene, Dubai, Hong Kong, New York, Oslo, Sao Paulo, Shanghai en Singapore.

Contact

Uw relatiemanager beantwoordt graag uw vragen over internationaal zakendoen.

Stel uw vraag aan

Regel uw zaken wanneer het ú uitkomt

Zelf online regelen

Zakeman is onderweg

Als ondernemer heeft u het altijd druk. Uw bankzaken regelt u het liefst snel en eenvoudig. Wilt u bijvoorbeeld een sealbag registreren of een adreswijziging doorgeven? Regel zelf online uw zaken. Wanneer het ú uitkomt.

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube