Verzekeringen voor starters
Regelingen & administratie

Verzekeringen voor starters

Wat verzekert u wel en wat niet?

Risico's nemen hoort bij een zelfstandig professional. Maar tegen sommige risico's kunt u zich beter verzekeren. Anders gaat u het veel kosten. U hoeft zich echter niet tegen alles te verzekeren. Wat wel en wat niet?

Aansprakelijkheid voor bedrijven

Als u privé een aansprakelijkheidsverzekering heeft afgesloten heeft u daar niets aan voor uw bedrijf. Zij geven geen enkele dekking bij schade die is ontstaan door werkzaamheden die u doet met uw bedrijf. Daarvoor kunt u een Aansprakelijkheid voor bedrijven (AVB) afsluiten. Deze dekt schade aan personen of zaken waarvoor u of uw bedrijf aansprakelijk bent. Deze verzekering dekt echter geen schade aan materialen of zaken die vallen onder uw beheer. Denk daarbij aan gebruikte materialen. Maar schade aan andermans zaken of personen is wel gedekt. De premie is veelal zeer betaalbaar en zorgt voor zorgeloos zaken doen. Let er wel op dat u uw aansprakelijkheid beperkt in de algemene voorwaarden.

Inventaris en goederen

Bedrijfsmiddelen zijn een flinke kostenpost. En wat te denken van een voorraad. Als daar iets mee gebeurt door bijvoorbeeld brand of diefstal kunt u in één klap failliet zijn. Om u hiervoor te beschermen is de Inventaris en Goederenverzekering. Er zijn verschillende mogelijkheden. Als u een zakelijke dienstverlener bent, kunt u voor een andere dekking kiezen dan wanneer u in de bouw of in de middenstand werkt. Geld of cheques in de kassa? Deze kunt u ook verzekeren.

Bedrijfselektronica

Als freelancer kunt u niet meer zonder elektronica. Als u geen laptop nodig heeft voor uw werk, is er altijd wel andere elektronica waarmee u te maken krijgt. Denk maar aan een betaalautomaat. Of uw mobiel. Als daar iets mis mee is, zit u in de problemen. Met de Bedrijfselektronicaverzekering bent u daarvoor verzekerd.

Goederentransport

Vervoert u als zzp'er goederen? Als u een bestelwagen heeft, rijdt u met veel waarde rond. U moet er dan niet aan denken dat daar iets mee gebeurt. Met de Goederentransportverzekering verzekert u zich tegen diefstal of schade van deze goederen. Ook zijn deze goederen verzekerd als u ze bijvoorbeeld op een tentoonstelling plaatst.

Rechtsbijstand voor bedrijven (RVB)

Net als bij een aansprakelijkheidsverzekering kunt u met een privé rechtsbijstandverzekering niets als zakelijk in een juridisch conflict betrokken raakt. Daarvoor heeft u een speciale rechtsbijstand voor bedrijven (RVB) nodig. Door deze verzekering is juridische bijstand bij een zakelijk conflict gedekt. In de meeste rechtsbijstandverzekeringen zit ook juridisch advies en een incassoservice. Conflicten met leveranciers en afnemers vallen ook onder de dekking van de verzekering.

Ongevallen

U hoopt dat het nooit gebeurt. Maar het is helaas nooit uit te sluiten. Een ongeval. Of erger nog, geweld tegen u. Stelt u voor dat u hierdoor niet meer kan werken. Door de ongevallenverzekering bent u (of uw familie) in ieder geval verzekerd van inkomen.

Begin met een goede basis

Heeft u verzekeringen uitgekozen die voor u relevant zijn? En bent u er klaar voor om als zzp'er aan de slag te gaan? Begin dan met een goede basis. Begin met een zakelijke rekening.

De zekerheid die u wenst

Weet u welke risico's u wel en niet wilt afdekken? Met de Bedrijfspolis heeft u de zekerheid die u wenst. U profiteert u van een extra staffelkorting tot 7,5%. Bekijk hoe u naast uw verzekeringen ook op andere zaken kunt besparen.

Lees verder

Ondernemen roept soms vragen op. Op welke overheidsregelingen heb ik recht? Wat is de wettelijke betalingstermijn? En waar vind ik nieuwe klanten? Bekijk het overzicht van alle artikelen over regelingen & administratie.

Tags

Ondernemerstips
Regelingen & administratie