Naar de navigatie Naar de inhoud

Zakelijk Kwartaal Deposito Plus MKB Banking

Alles over het Zakelijk Kwartaal Deposito Plus

Wat is een Zakelijk Kwartaal Deposito Plus?

Een Zakelijk Kwartaal Deposito Plus is een zakelijke spaarrekening waarbij u altijd geld kunt storten en opnemen. U krijgt de toprente als u het geld tot het einde van het kwartaal op de rekening laat staan.

Voorwaarden

Lees de Voorwaarden Zakelijk Kwartaal Deposito Plus (pdf, 62kB)

Voor wie?

 • Ondernemers die een totaal spaarsaldo van minimaal € 1.000.000,- bij ABN AMRO en een zakelijke betaalrekening bij ABN AMRO hebben.

 • Uitgesloten voor professionele geldmarktpartijen.

 • U kunt maximaal 1 Zakelijk Kwartaal Deposito Plus hebben. U kunt hiernaast bovendien geen Zakelijk Jaar Deposito en/of Zakelijk Kwartaal Deposito aanvragen.

Rente

 • 0,00% (effectieve rente) (0,000% nominale rente)
  Dit is de toprente. Deze krijgt u als uw spaarsaldo (inclusief bijstortingen) tot het einde van het rentekwartaal op de spaarrekening staat.

 • 0,00% (effectieve rente) (0,000% nominale rente) Dit is de basisrente als u een deel van het spaarsaldo tijdens het rentekwartaal opneemt.

 • Een rentekwartaal loopt van de laatste dag van een kalenderkwartaal tot en met de voorlaatste dag van het volgende kalenderkwartaal, bijvoorbeeld van 31 maart tot en met 29 juni.

 • Voor spaarsaldo tot maar liefst € 10.000.000,-.

 • Bekijk de rentepercentages van afgelopen periode

 • De rentepercentages van het Zakelijk Kwartaal Deposito Plus staan niet vast. ABN AMRO kan deze percentages altijd wijzigen.

Rekenvoorbeeld

 • In dit voorbeeld staat uw spaarsaldo het hele rentekwartaal op de rekening. Over dit bedrag krijgt u de nominale toprente.
  Let op: het gebruikte percentage is niet dat van de huidige rente.

 • (spaarsaldo*aantal dagen dat het op de spaarrekening staat in het rentekwartaal*nominale rente)/(aantal dagen in het jaar*100) = het bedrag dat u aan rente ontvangt.

 • Rekenvoorbeeld: (3.000.000*91*0,649)/(365*100)= € 4.854,16

 • Elk kwartaal krijgt u de nominale rente. Door het rente-op-rente-effect krijgt u per jaar het effectieve rentepercentage. Als uw spaarsaldo € 10.000.000,- is, geldt het rente-op-rente-effect niet.

Wanneer krijg ik de rente?

Wij maken de rente naar u over op 31 maart, 30 juni, 30 september en 31 december. U ziet deze betaling de tweede werkdag van het volgende kwartaal bij uw bij- en afschrijvingen.

Geld opnemen

U kunt uw spaarsaldo altijd opnemen door het over te maken naar uw betaalrekening. Hiervoor gelden de kosten voor het zakelijke betalingsverkeer.

Depositogarantiestelsel

Tegoeden op deze rekening vallen onder de werking van het depositogarantiestelsel. Dit betekent dat tegoeden tot € 100.000,- per rekeninghouder zijn gegarandeerd. Meer informatie over het depositogarantiestelsel en de dekking vindt u in het informatieblad en op abnamro.nl/garantiestelsel.

Vragen of advies?

Meer weten over het Zakelijk Kwartaal Deposito Plus? Bel uw relatiemanager.

Overal antwoord op uw vraag

Via Twitter, Facebook en WhatsApp

Zakelijk contact via Whatsapp

Heeft u geen tijd ons te bellen voor uw vragen? Onze zakelijk specialisten staan ook voor u klaar via Twitter, Facebook en WhatsApp. Wel zo makkelijk.