Naar de navigatie Naar de inhoud

Tips en informatie voor ondernemers

Ondernemen roept soms vragen op. Op welke overheidsregelingen heb ik recht? Wat is de wettelijke betalingstermijn? En waar vind ik nieuwe klanten? Deze informatie en meer vindt u in de artikelen speciaal voor ondernemers.

Meld u nu aan voor Ondernemersnieuws en ontvang elke 2 maanden handige tips, actuele artikelen en nieuws.

Uitgelichte ondernemerstips

Mijn beslissing Rogier Thewessen

Mijn Beslissing: Rogier Thewessen

Ondernemers dragen een grote verantwoordelijkheid en nemen dagelijks talloze beslissingen: makkelijk of zwaar, klein of groot, impulsief of weloverwogen. Rogier Thewessen (41), die samen met vrienden begon aan StudentenWerk, tegenwoordig YoungCapital, vertelt zijn verhaal. Collega-ondernemers van ons panel lezen mee en geven hun reactie.

zzp maud over kantoordelen

Zzp’er Maud over kantoor delen

Maud Stevers (34) startte vier jaar geleden haar bedrijf. Vorig jaar had ze een bedrijfsruimte nodig en huurde ze een kantoor in Meppel. Om kosten te besparen verhuurt ze de ruimte aan andere ondernemers. Maar kosten besparen is niet het enige dat het kantoor delen haar oplevert.

kantoor delen

Op zoek naar geschikte werkruimte? Ontdek kantoor delen

Zoekt u als zzp’er een geschikte kantoorruimte? En wilt uw kantoorkosten zo laag mogelijk houden? Het delen van een kantoorruimte is mogelijk een goede oplossing. Lees meer over de verschillende mogelijkheden en voordelen van een gedeelde werkplek.


Zzper Marjolein over relatiebeheer

Zzp'er Marjolein over relatiebeheer

Relatiebeheer is een belangrijk onderdeel van zelfstandig ondernemen. Zzp’er Marjolein vertelt hoe een goede werkrelatie met haar klanten opdrachten oplevert. ‘Ik schrijf alles op in een notitieboekje.’

Mijn Beslissing - Jeroen Doorenbos

Mijn Beslissing: Jeroen Doorenbos

Jeroen Doorenbos (33), die als student geneeskunde begon met het bedrijf dat uiteindelijk Belsimpel werd, vertelt zijn verhaal. Collega-ondernemers van ons panel lezen mee en geven hun reactie.

Als zzper werken voor de overheid

Als zzp’er werken voor de overheid

Samenwerken met overheid kan zzp’ers langdurige opdrachten opleveren. Maar hoe kom je als zzp’er in beeld? Fija Mulder, expert op het gebied van aanbestedingen en het samenwerken met de overheid, vertelt over de kansen en mogelijkheden voor zelfstandig ondernemers.

Stel uw vraag via WhatsApp

Binnen 15 minuten antwoord

Zakelijk contact via Whatsapp

We beantwoorden uw vragen graag zo snel mogelijk. Daarom zijn we ook via WhatsApp bereikbaar. Doordeweeks van 8 tot 21 uur en op zaterdag van 9 tot half 6. U krijgt binnen 15 minuten antwoord.