Naar de navigatie Naar de inhoud

Tips en informatie voor ondernemers

Ondernemen roept soms vragen op. Op welke overheidsregelingen heb ik recht? Wat is de wettelijke betalingstermijn? En waar vind ik nieuwe klanten? Deze informatie en meer vindt u in de artikelen speciaal voor ondernemers.

Uitgelicht

Veilig werken als zzper

Veilig werken als zzp'er

Hans van Kempen (59) is veiligheidskundige. Als zzp'er komt hij voor zijn bedrijf BHV-Kompleet veel ondernemers tegen. "Mensen nemen vaak te veel risico."

Uw bedrijf structureren

Uw bedrijf structureren: hoe doet u dat?

Wanneer uw bedrijf snel groeit, kan het voordeliger zijn om werkprocessen te structureren, te automatiseren of op onderdelen uit te besteden. Een gesprek met ervaringsdeskundige Michèl van den Hondel.

Arboregels voor zzpers

Arboregels voor zzp'ers

U bent als zzp’er niet in dienst bij een werkgever. Toch geldt ook voor u als zzp'er of freelancer een aantal arboregels. Deze regels zorgen ervoor dat uw veiligheid en die van anderen wordt gewaarborgd. De belangrijkste regels op een rij.

Ondernemer en zwanger

Als zzp'er een sabbatical nemen

Wouter Friso (37) werkt sinds 2008 als freelance grafisch vormgever. In 2014-2015 reisde hij samen met zijn vriendin een jaar lang de wereld rond. 12 maanden zonder werk, zonder inkomen.

Ondernemer en zwanger

Ondernemer en zwanger

Als u in loondienst werkt en u bent zwanger, heeft u recht op 16 weken zwangerschaps- en bevallingsverlof. Bent u ondernemer, dan krijgt u te maken met een andere regeling. Ook moet u uw bedrijf draaiende zien te houden. Hoe pakt u dat aan?

8 tips om een sabbatical te regelen

8 tips om een sabbatical te regelen

U bent zzp’er en wilt er graag tijdelijk tussenuit: een sabbatical. Niemand die u zal tegenhouden. U bent ten slotte eigen baas en bent aan niemand verantwoording schuldig. Een periode vrijaf regelen en begroten; deze 8 tips helpen u op weg.

Alle artikelen

Stel uw vraag via WhatsApp

Binnen 15 minuten antwoord

Zakelijk contact via Whatsapp

We beantwoorden uw vragen graag zo snel mogelijk. Daarom zijn we ook via WhatsApp bereikbaar. Doordeweeks van 8 tot 22 uur en op zaterdag van 9 tot half 6. U krijgt binnen 15 minuten antwoord.