Naar de navigatie Naar de inhoud

Tips en informatie voor ondernemers

Ondernemen roept soms vragen op. Op welke overheidsregelingen heb ik recht? Wat is de wettelijke betalingstermijn? En waar vind ik nieuwe klanten? Deze informatie en meer vindt u in de artikelen speciaal voor ondernemers.

Meld u nu aan voor Ondernemersnieuws en ontvang elke 2 maanden handige tips, actuele artikelen en nieuws.

Uitgelichte ondernemerstips

4 alternatieven voor meer werkkapitaal

Tips over werkkapitaal

Een positief werkkapitaal is essentieel voor de gezondheid van elk bedrijf. Van afspraken met leveranciers over betaaltermijnen tot het benutten van fiscale mogelijkheden.

Zzpers, wees je bewust van AVG

‘Zzp’er, wees je bewust van AVG’

De nieuwe wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) gaat op 25 mei 2018 in. Ondernemer Jeroen van Woezik begeleidt organisaties in het beschermen van privacygevoelige gegevens. Hij adviseert zzp’ers zich goed in te lezen op de Europese privacywet. Vrijwel iedere zzp’er verzamelt gegevens en krijgt dus te maken met de AVG.

Privacywet AVG - wat zzpers moeten weten

Privacywet AVG: wat zzp'ers moeten weten

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is met ingang van 25 mei 2018 van toepassing. Deze Europese wet bepaalt hoe organisaties moeten omgaan met de verwerking van persoonsgegevens, zowel online als offline. Zzp’ers moeten zich ook houden aan de eisen die de wet stelt.

Medewerkers in het buitenland

Medewerkers in het buitenland

Ondernemer Bram van der Linden kon in Nederland geen geschikte medewerkers voor zijn internationale bedrijf vinden. Hij ontdekte dat hij geschikte mensen kon vinden in Keulen en omgeving, en opende daar een nieuwe vestiging.

De kansen van circulair ondernemen

De kansen van circulair ondernemen

Waarom zou u beginnen met circulair ondernemen? En hoe pakt u dat aan? Ondernemer Robert-Willem Dol en Julia van Boven (Sustainable Finance Desk van ABN AMRO) vertellen over de kansen en mogelijkheden van het circulaire ondernemerschap.

Schade bij een opdrachtgever

Schade bij een opdrachtgever

U heeft als zzp’er schade bij uw opdrachtgever veroorzaakt en wilt dit zo goed mogelijk financieel afhandelen. U kunt hiervoor beroep doen op uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die schade dekt bij derden door beroepsfouten. Onder beroepsfouten wordt verstaan: vergissingen, onachtzaamheden, verzuim, nalatigheid, onjuiste adviezen en andere onzorgvuldigheden.

Stel uw vraag via WhatsApp

Binnen 15 minuten antwoord

Zakelijk contact via Whatsapp

We beantwoorden uw vragen graag zo snel mogelijk. Daarom zijn we ook via WhatsApp bereikbaar. Doordeweeks van 8 tot 21 uur en op zaterdag van 9 tot half 6. U krijgt binnen 15 minuten antwoord.