Naar de navigatie Naar de inhoud

Advies voor ondernemers

Tips en trucs voor ondernemers

Wij helpen u graag verder met tips, trucs en ander handig advies. Hoe doe ik vlot mijn belasting? Hoe haal ik deals binnen? En hoe spaar ik voor mijn pensioen? Lees onze artikelen speciaal voor ondernemers.

Uitgelicht

Nooit meer wachten op uw geld

Klanten die niet op tijd betalen, het komt helaas vaak voor. Maar… het loont om iets meer op uw strepen te gaan staan. Wijs uw klant op wettelijke betalingstermijnen en uw eigen leveringsvoorwaarden.

Kalender (betalingstermijn)
 
Bianca van de Stadt

"Ik moet toch ook mijn rekeningen betalen?"

Door schade en schande is ze wijs geworden. Bij de start van haar nieuwe bedrijf pakte businesscoach Bianca van de Stadt (43) van Puur Praktisch haar debiteurenbeheer helemaal anders aan. "Ik stuur direct mijn leveringsvoorwaarden mee en laat al mijn klanten vooraf betalen."

 

Van zolderkamer naar bedrijfspand

Ondernemers starten meestal klein, vanuit een kantoor aan huis. Als uw bedrijfje een bedrijf wordt, zult u een groter jasje moeten aantrekken. Welke criteria spelen daarbij mee? 5 tips om een goede keuze te kunnen maken.

Parkeermeter
 
Klant failliet? Bescherm uw rechten!

Wat is een goed uurtarief?

Eindelijk! Uw eerste opdrachtgever. En dus ook voor het eerst de vraag: wat is uw uurtarief? Zaak om hier alvast goed over nagedacht te hebben. Welke factoren zijn belangrijk voor het bepalen van uw eigen tarief?

 

De 6 belangrijkste betaalmethoden

Als eigenaar van een webshop of winkel wilt u het uw klanten zo makkelijk mogelijk maken. Ook wat betalen betreft. Welke betaalmodules zijn er? En wat zijn de voor- en nadelen?

Social media (duimen omhoog)
 
Klant failliet? Bescherm uw rechten!

'Reken jezelf vooral niet rijk'

Iedere zzp'er wil fijn kunnen rondkomen. Violiste Zlata Brouwer vertelt welke keuzes ze maakt. En wat ze als advies aan anderen wil meegeven.

 

Social media voor kleine bedrijven?

In Nederland gebruikt tweederde van alle bedrijven social media. Van de grootste ondernemingen zijn dat er al 9 van de 10. Ook kleine ondernemers kunnen met socialmediakanalen meer klanten werven en bestaande relaties binden. 5 overwegingen voor een goede socialmediastrategie.

Social media (duimen omhoog)
 
Kinderopvang voor zzp'ers

Kinderopvangtoeslag is er ook voor zzp'ers

Zzp'ers hebben ook recht op kinderopvangtoeslag. Net als iemand in loondienst, krijgt u van de overheid een bijdrage voor kinderopvang. In dit artikel leest u op hoeveel toeslag u recht heeft en hoe u het kunt aanvragen.

 

"Je moet het zien als een investering"

Nancy Zonneveld (29) werkt zo’n 40 uur per week aan haar bedrijf Webbannerlatenmaken.nl. Haar dochter Sophie (2) gaat 3 dagen per week naar een gastouder. De kinderopvangtoeslag die ze daarvoor krijgt, is mooi meegenomen.

Kinderopvang voor zzp'ers

Meer weten over slim ondernemen? Bekijk ook:

Uw inkomen

Uw tijd

 

Overheidsregelingen en administratie

Groeien als onderneming

 

Starten naast uw baan

Uw netwerk

 

Acquisitie

Uw woon- en werkplek

Elke werkdag van 08.00 tot 22.00 uur. Op zaterdag van 09.00 - 17.30 uur.

088 - 226 26 26

Tip: zoeken in de app

Zoeken kan op verschillende manieren

Zoeken in de app kan op verschillende manieren.

Ga naar uw bij- en afschrijvingen en tik op het vergrootglas. U kunt dan zoeken op naam, bedrag of omschrijving. Of tik op een foto of logo. Zo zet u alle bijbehorende betalingen op een rij.

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube