Naar de navigatie Naar de inhoud

Tips en informatie voor ondernemers

Ondernemen roept soms vragen op. Op welke overheidsregelingen heb ik recht? Wat is de wettelijke betalingstermijn? En waar vind ik nieuwe klanten? Deze informatie en meer vindt u in de artikelen speciaal voor ondernemers.

Meld u nu aan voor Ondernemersnieuws en ontvang elke 2 maanden handige tips, actuele artikelen en nieuws.

Uitgelichte ondernemerstips

Iris

Zo behoudt zzp’er Iris haar concentratie

Iris Berger is sinds veertien jaar zzp’er. Voorheen deed ze de ‘belangrijke’ taken even tussendoor, waardoor het nooit af kwam. Dit kostte haar tijd en energie. Ze besloot haar werk anders in te delen.

Concentratie behouden

Als zzp'er tijd overhouden

Als zzp’er heeft u een divers takenpakket. Teveel afleiding kan grote gevolgen hebben voor de kwaliteit van uw werk en uw tijd. In dit artikel leest u hoe u aan het einde van de dag tijd overhoudt.

Mijn beslissing Niels Verwij

Mijn Beslissing - Niels Verwij

Niels Verwij besloot na zijn studie 'Dekbed-Discounter.nl' te starten. En met succes: een omzet van €500.000 het eerste half jaar. Daarop besloot Niels van de slaapkamer naar de keuken te gaan met 'Pannen-Discounter.nl'. Dat bleek een minder goede beslissing.

vaderschapsverlof voorbereiden

Vaderschap voorbereiden als zzp’er

U bent zzp’er en wordt vader. Waar moet u als zzp’er rekening mee houden als u vader wordt? En hoe bereidt u zich voor? We zetten de laatste ontwikkelingen op een rij en spreken zzp-vader Robin Peek over zijn voorbereidingen.

Hoe groeit u als klein bouwbedrijf

Hoe groeit u als klein bouwbedrijf?

Om ervoor te zorgen dat een bedrijf ook in de toekomst succesvol en winstgevend is, moet een ondernemer blijven vernieuwen. Dit is ook mogelijk als daar weinig financiële middelen voor zijn. Innoveren kan op vele manieren. We zetten ze voor u op een rij.

Mijn beslissing Bram Adema

Mijn beslissing: Bram Adema

Bram Adema, CEO van CFP Green Buildings, heeft gevochten voor een participatieplan in zijn bedrijf. Een participatieplan zou zijn medewerkers de mogelijkheid geven om mee te kunnen delen in het succes van zijn bedrijf. Bram vertelt over de moeilijke beslissing die hij heeft genomen.

Acquisitie uitbesteden als zzper

Acquisitie uitbesteden als zzp’er

Als zzp’er verdient u een inkomen door het benutten van uw eigen talenten. Maar bij het zelfstandig ondernemerschap krijgt u ook te maken met zaken die u minder leuk vindt, zoals acquisitie. In dit artikel leest u hoe u uw acquisitie uit kunt besteden.

Acquisitie uitbesteden als zzp’er

Zzp’er Rommert huurt een acquisitie-expert in

Rommert Mulder van Huurdersland vond het ‘verschrikkelijk’ om zelf potentiële klanten te moeten bellen om afspraken te regelen. Het inhuren van een zelfstandige acquisitie-expert bood uitkomst.

Business Intelligence

Business intelligence voor mkb'ers

De mogelijkheden van business intelligence voor het Nederlandse bedrijfsleven groeien. Hoe kunt u als mkb’er BI gebruiken voor uw bedrijf? Wij geven u een aantal voorbeelden en tips.

Zzp in Nederland

Zzp'ers in Nederland: een overzicht

Benieuwd naar de belangrijkste kenmerken van de zzp’er in Nederland? Wij hebben ze voor u op een rij gezet. Van de populairste sector onder zzp’ers tot de beste gemeenten voor zzp'ers.

Livestream

Video: duurzaam ondernemen

Hoe financier je je duurzame ondernemersplannen? Kijk onze livestream terug en hoor hoe Rogier Heijning van Wasteboards dit aanpakt, en hoe de bank en de overheid hierbij kunnen helpen.

Philippe Vorst

Mijn beslissing - Philippe Vorst

Philippe Vorst is eigenaar van de eerste pizzasliceketen in Nederland, New York Pizza. In een rap tempo groeiden ze naar veertien verschillende locaties in Nederland. Inmiddels kent New York Pizza 200 vestigingen. Hoe je daar komt? Philippe vertelt over zijn lastige beslissing.

Maarten werkt met stagiairs

Zzp'er Maarten werkt met stagiairs

Zzp’ers kunnen soms wel wat extra ondersteuning gebruiken, maar hebben daar niet altijd de financiële middelen voor. Zzp’er Maarten van Dijk (30) neemt regelmatig stagiairs in dienst. Hij vertelt wat daar allemaal bij komt kijken.

Nathalie Mangnus

Mijn beslissing - Nathalie Mangnus

Nathalie Mangnus bedacht samen met haar compagnon Alette een riem. En niet zomaar een riem: een leren riem met drukknopen die je naar eigen smaak kan aanpassen. Het bedrijf werd een grote internationale hype, maar dit ging niet zonder slag of stoot. Nathalie vertelt welke lastige beslissing zij uiteindelijk heeft moeten nemen.

Stel uw vraag via WhatsApp

Binnen 15 minuten antwoord

Zakelijk contact via Whatsapp

We beantwoorden uw vragen graag zo snel mogelijk. Daarom zijn we ook via WhatsApp bereikbaar. Doordeweeks van 8 tot 21 uur en op zaterdag van 9 tot half 6. U krijgt binnen 15 minuten antwoord.