Naar de navigatie Naar de inhoud

"Een keurmerk is goed voor je betrouwbaarheid"

Hilde Kloosterman (43) startte in 2013 haar bedrijf LiVage Haarwerken Rotterdam. Ze helpt vrouwen die te maken hebben met haarverlies of dunner wordend haar. Haar bedrijf heeft het keurmerk van SEMH (erkenningsregeling medische zorg). "Daardoor kan ik mijn kosten rechtstreeks bij de zorgverzekering declareren."

 

Hilde is van origine kapper en werkte vervolgens in de commercie. In 2010 verloor ze van de een op de andere dag al haar haar door de haarziekte Alopecia. "Dat was een heftige en ingrijpende gebeurtenis. Er volgde een lastige zoektocht naar hoe ik er zo representatief mogelijk uit kon zien. Ik wilde gewoon mooi haar hebben."

Eigen bedrijf

"Het motiveerde mij om in 2013 mijn eigen bedrijf te starten, in een ziekenhuis in Rotterdam. Ik geef advies over wat de mogelijkheden zijn om haarverlies te camoufleren en laat zien wat haarwerken zijn. Noem dat vooral geen pruik, dat is van vroeger en had mijn oma. Haarwerken zijn tegenwoordig zo verfijnd. Mijn achtergrond als kapper en mijn eigen ervaring met haarwerken is uniek. Ik ken alle ins en outs, weet alles van alle hulpmiddelen op het gebied van haarverlies. Bovendien begrijp ik de vrouwen die bij mij komen heel goed. Ik weet wat het is om je haar te verliezen."

Keurmerk

Hilde is gecertificeerd door SEMH, de Stichting Erkenningsregeling leveranciers Medische Hulpmiddelen. Daardoor heeft ze het keurmerk en mag ze rechtstreeks declareren bij zorgverzekeringen. "Wanneer een haarstukje of haarwerk als medische aandoening wordt gezien, komt een klant in aanmerking voor een vergoeding. Ik heb contracten met alle zorgverzekeringen. Voor mij is dit keurmerk van cruciaal belang. Enerzijds omdat het zekerheid geeft van betaling door de verzekering, maar ook omdat dit keurmerk het kaf van het koren scheidt."

Kwaliteitseisen

Hilde legt uit: "Het keurmerk is belangrijk voor mijn potentiële klanten. Er is een hoge drempel om hulp te zoeken bij dit soort problemen. Ik moet voldoen aan allerlei kwaliteitseisen. Jaarlijks word ik getoetst of ik nog voldoe aan de eisen. Denk hierbij aan of ik mijn dossieropbouw op orde heb, maar ook of mijn locatie bijvoorbeeld met een rolstoel toegankelijk is."

Kosten keurmerk

Hilde vertelt jaarlijks zogenoemde deelnamekosten aan de SEMH te moeten betalen. "Daarnaast betaal ik ieder jaar voor de toetsingskosten. Per vestiging maakt de SEMH een rapport op. Daarnaast komen ze een keer in de zoveel jaar langs om steekproeven te doen in mijn administratie en dossieropbouw."

Keurmerk aanvragen

Om een vliegende start te kunnen maken, sloot Hilde zich aan bij een franchiseformule. "De franchisegever had alles al uitgezocht qua opleidingen en hoe je contracten regelt met zorgverzekeraars. Alle wegen waren al bewandeld, ook wat betreft het aanvragen van het SEMH-keurmerk."

Tip

"Een keurmerk is goed voor je transparantie en betrouwbaarheid. Is er in jouw branche een bepaald keurmerk, zorg dat je het krijgt. Het is volgens mij altijd goed voor je bedrijf. Iedere consument kijkt er tegenwoordig toch naar. Ik ook."

Stel uw vraag via WhatsApp

Binnen 15 minuten antwoord

Zakelijk contact via Whatsapp

We beantwoorden uw vragen graag zo snel mogelijk. Daarom zijn we ook via WhatsApp bereikbaar. Doordeweeks van 8 tot 21 uur en op zaterdag van 9 tot half 6. U krijgt binnen 15 minuten antwoord.

Hulp bij Internet Bankieren