Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Personen toegang geven tot Internet Bankieren Zakelijk

Pas aanvragen, toegang geven en bevoegdheden beheren

Als eigenaar van een zakelijke rekening kunt u in Internet Bankieren Zakelijk andere personen zoals medewerkers of uw administrateur machtigen tot uw rekening. U kunt per persoon rechten instellen of ze weer verwijderen.

Voordat u iemand toevoegt aan Internet Bankieren, willen we zeker weten dat u dit ook mag doen. Beantwoord de vragen hieronder, dan helpen we u op weg. Laten we beginnen.

Personen toevoegen, verwijderen en bevoegdheden beheren

Voordat u per persoon kunt instellen welke rechten deze persoon heeft, moet u deze personen eerst toevoegen aan Internet Bankieren Zakelijk. 

Volg onderstaand stappenplan:

Eén

Beantwoord de vragen hierboven

 • Personen die u wilt toevoegen moeten in het bezit zijn van een zakelijke betaalpas of een Access Card. Als de persoon moet kunnen betalen en/of geld opnemen, is een zakelijke betaalpas nodig. Heeft de persoon al een zakelijke betaalpas? Dan hoeft u dit niet aan te vragen.
 • Heeft de persoon alleen toegang nodig tot Internet Bankieren Zakelijk of Access Online? Dan is een Access Card voldoende. Een Access Card vraagt u aan in het formulier tijdens het toevoegen van de persoon.
 • Bent u tekenbevoegd? Dan kunt u het formulier invullen om gebruikers toe te voegen aan Internet Bankieren Zakelijk.
Twee

U ontvangt een nieuwe overeenkomst

Wij verwerken uw verzoek om uw Toegang Internet Bankieren te wijzigen in een nieuwe overeenkomst. U ontvangt de nieuwe overeenkomst binnen 5 werkdagen via Internet Bankieren. U kunt deze ondertekenen en naar ons terugsturen.

Drie

Verwerking

Als wij de getekende overeenkomst ontvangen hebben, activeren wij de Overeenkomst Toegang binnen twee werkdagen. U krijgt hiervan bericht per mail.

Vier

Bevoegdheden beheren

Nu de toegang geregeld is, kunt u per persoon de bevoegdheden eenvoudig instellen. U bepaalt zelf welke bevoegdheden iedere persoon ontvangt. Na het instellen kunnen de toegevoegde personen inloggen.

Veelgestelde vragen over bevoegdheden beheren

Iedereen kan met een Betaalpas of een Access Card toegang krijgen tot Internet Bankieren.

Met een Betaalpas heeft uw medewerker of gemachtigde toegang tot Internet Bankieren én kan deze gebruik maken van geld- en betaalautomaten. Met de Access Card heeft de persoon alleen toegang tot Internet Bankieren. Hiermee kan deze geen gebruik maken van geld- en betaalautomaten.

Toegang tot Internet Bankieren Zakelijk kost  € 1,90 per gebruiker, per maand . Een pas kost  € 1,50 .

Wilt u dat iemand geen toegang meer heeft tot uw Internet Bankieren? Verwijder deze dan door middel van dit formulier. Hou de naam en het rekeningnummer van de persoon die u verwijdert bij de hand.

In de statuten van sommige bedrijven, verenigingen of stichtingen wordt dit verplicht gesteld. Er staat dan dat het beheer van bevoegdheden door 2 personen of bestuursleden gedaan moet worden. In Internet Bankieren kan dat. Zo zorgt u er eenvoudig voor dat wijzigingen in bevoegdheden ook altijd door 2 personen worden gedaan. Dat zorgt voor meer veiligheid en het tegengaan van fouten. Ook als de statuten dit niet verplichten, kunt u natuurlijk van deze mogelijkheid gebruikmaken.

Wilt u ook met meerdere personen de bevoegdheden kunnen beheren? Neem dan contact met ons op.

Persoon 1 :

 • Kies hieronder voor 'Bevoegdheden beheren'.
 • U stelt hier de bevoegdheden van de betreffende personen in.
 • Klik op 'OK & Naar verzenden'.
 • Selecteer de opdrachten die u wilt verzenden en klik op 'verzenden'.
 • U krijgt nu een melding dat de opdracht nog moet worden bijgetekend. Er staat ook hoeveel mensen moeten bijtekenen. Wie dat zijn ziet u aan de eerste nummers van de pas van degene die moet bijtekenen. Zij krijgen hier geen melding van. U moet ze dus zelf op de hoogte stellen. Het bijtekenen moet altijd op dezelfde dag gebeuren.

Persoon 2 (en als het nodig is persoon 3):

 • Log in en klik op het tabblad 'Beheer'.
 • Bij 'Bevoegdheden beheren' ziet u welke wijzigingen er klaar staan. Bij alle opdrachten die nog verzonden moeten worden, staat 'nog verzenden'. Wilt u weten wat uw nieuwe bevoegdheden worden, na ondertekening? Klik dan op 'details'.
 • Verzend de wijzigingen a.u.b. Klik op het tabblad 'Bevoegdheden' en daarna op de knop 'Wijzigingen verzenden'.
 • Als de ondertekening succesvol is, verschijnt daar een melding van.

Bevoegdheden beheren

U kunt per keer tot maximaal 7 personen toevoegen. Wij sturen maar één e.dentifier toe. Inloggen, overboeken en iDEAL betalingen doet u eenvoudig met de app van ABN AMRO.