Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Personen toegang geven tot uw zakelijke rekening

Pas aanvragen, toegang geven en bevoegdheden beheren

Als eigenaar van een zakelijke rekening kunt u in Internet Bankieren Zakelijk andere personen zoals medewerkers of uw administrateur machtigen tot uw rekening. U kunt per persoon rechten instellen of ze weer verwijderen.

Toevoegen in het kort

ABN AMRO
ABN AMRO
Settings

Betaalpas of Access Card

Bepaal of de persoon die toegang krijgt een Betaalpas of Access Card nodig heeft. Dit hangt af van wat er met de pas gedaan moet kunnen worden. 

Toevoegen aan Internet Bankieren

Als de Betaalpas of Access Card is ontvangen, voegt u de persoon toe aan Internet Bankieren. Dat kan via het formulier op deze pagina.

Bevoegdheden instellen

Stel hierna de bevoegdheden in. Mag de persoon betalingen uitvoeren of alleen maar inzien? En tot welk bedrag?

ABN AMRO

Betaalpas of Access Card

Bepaal of de persoon die toegang krijgt een Betaalpas of Access Card nodig heeft. Dit hangt af van wat er met de pas gedaan moet kunnen worden. 

ABN AMRO

Toevoegen aan Internet Bankieren

Als de Betaalpas of Access Card is ontvangen, voegt u de persoon toe aan Internet Bankieren. Dat kan via het formulier op deze pagina.

Settings

Bevoegdheden instellen

Stel hierna de bevoegdheden in. Mag de persoon betalingen uitvoeren of alleen maar inzien? En tot welk bedrag?

Personen toevoegen, verwijderen en bevoegdheden beheren

Voordat u per persoon kunt instellen welke rechten deze persoon heeft, moet u deze personen eerst toevoegen aan Internet Bankieren Zakelijk. 

Volg onderstaand stappenplan:

icoon

Maak een keuze tussen Betaalpas of Access Card

 • Personen die u wilt toevoegen moeten in het bezit zijn van een zakelijke betaalpas of een Access Card. Als de persoon moet kunnen betalen en/of geld opnemen, vraagt u eerst een zakelijke betaalpas aan door met ons te chatten . Daarna kunt u verder met dit stappenplan. Heeft de persoon al een zakelijke betaalpas? Dan hoeft u dit niet aan te vragen.
 • Heeft de persoon alleen toegang nodig tot Internet Bankieren Zakelijk of Access Online? Dan is een Access Card voldoende. Een Access Card vraagt u aan in het formulier tijdens het toevoegen van de persoon.
icoon

Voeg de persoon toe aan Internet Bankieren Zakelijk

Heeft de persoon de zakelijke betaalpas ontvangen of heeft u alleen een Access Card nodig? Dan kunt u deze persoon toevoegen aan Internet Bankieren. U kunt per keer maximaal 7 personen toevoegen.

icoon

U ontvangt een nieuwe overeenkomst

Wij verwerken uw verzoek om uw Toegang Internet Bankieren te wijzigen in een nieuwe overeenkomst. U ontvangt de nieuwe overeenkomst binnen 5 werkdagen via Internet Bankieren. U kunt deze ondertekenen en naar ons terugsturen.

icoon

Verwerking

Nadat wij de getekende overeenkomst ontvangen hebben, activeren wij de Overeenkomst Toegang binnen twee werkdagen. U krijgt hiervan bericht per mail.

icoon

Bevoegdheden beheren

Nu de toegang geregeld is, kunt u per persoon de bevoegdheden eenvoudig instellen. U bepaalt zelf welke bevoegdheden iedere persoon ontvangt. Na het instellen kunnen de toegevoegde personen inloggen.

Veelgestelde vragen over bevoegdheden beheren

Iedereen kan met een Betaalpas of een Access Card toegang krijgen tot Internet Bankieren.

Met een Betaalpas heeft uw medewerker of gemachtigde toegang tot Internet Bankieren én kan deze gebruik maken van geld- en betaalautomaten. Met de Access Card heeft de persoon alleen toegang tot Internet Bankieren. Hiermee kan deze geen gebruik maken van geld- en betaalautomaten.

U kunt dit zelf eenvoudig regelen via het formulier Medewerker toevoegen .

In dit formulier geeft u aan wie toegang krijgt, wie verwijderd moet worden en welke personen tot welke rekeningen toegang krijgen. Houd het rekeningnummer en de naam van de persoon die u toevoegt of verwijdert bij de hand.

Ga naar Internet Bankieren. Kies 'zelf regelen' > bedrijfsgegevens > gebruikers > bevoegdheden gebruikers beheren. Of klik op de link hieronder.

U kunt per gebruiker de bevoegdheden instellen. Denk hierbij aan:

 • Het klaarzetten van betalingen
 • Gebruik van iDeal
 • Het doen van internationale betalingen, etc. 
 
U kunt kiezen uit 'géén bevoegdheden', 'gedeeltelijke bevoegdheden' of 'alle bevoegdheden'. 
 
Als u kiest voor 'gedeeltelijke bevoegdheden', opent een nieuw scherm waarin u de benodigde bevoegdheden kunt aan- of uitvinken. Nadat u de bevoegdheden heeft ingesteld, kan de betreffende persoon binnen een aantal dagen online bankieren. 

Bevoegdheden beheren

Let op! Ziet u in het rekeningoverzicht ‘Foutmelding 1003’ Rekeningen kunnen niet worden weergegeven’? Dan heeft u niet de juiste bevoegdheden om de rekening(en) te kunnen bekijken. De eigenaar van de rekening kan uw bevoegdheden aanpassen in Internet Bankieren Zakelijk. Hiervoor is de e.dentifier nodig.
Wilt u dat iemand geen toegang meer heeft tot uw Internet Bankieren? Verwijder deze dan door middel van dit formulier . Hou de naam en het rekeningnummer van de persoon die u verwijdert bij de hand.

In de statuten van sommige bedrijven, verenigingen of stichtingen wordt dit verplicht gesteld. Er staat dan dat het beheer van bevoegdheden door 2 personen of bestuursleden gedaan moet worden. In Internet Bankieren kan dat. Zo zorgt u er eenvoudig voor dat wijzigingen in bevoegdheden ook altijd door 2 personen worden gedaan. Dat zorgt voor meer veiligheid en het tegengaan van fouten. Ook als de statuten dit niet verplichten, kunt u natuurlijk van deze mogelijkheid gebruikmaken.

Wilt u ook met meerdere personen de bevoegdheden kunnen beheren? Neem dan contact met ons op.

Persoon 1 :

 • Kies hieronder voor 'Bevoegdheden beheren'.
 • U stelt hier de bevoegdheden van de betreffende personen in.
 • Klik op 'OK & Naar verzenden'.
 • Selecteer de opdrachten die u wilt verzenden en klik op 'verzenden'.
 • U krijgt nu een melding dat de opdracht nog moet worden bijgetekend. Er staat ook hoeveel mensen moeten bijtekenen. Wie dat zijn ziet u aan de eerste nummers van de pas van degene die moet bijtekenen. Zij krijgen hier geen melding van. U moet ze dus zelf op de hoogte stellen. Het bijtekenen moet altijd op dezelfde dag gebeuren.

Persoon 2 (en als het nodig is persoon 3):

 • Log in en klik op het tabblad 'Beheer'.
 • Bij 'Bevoegdheden beheren' ziet u welke wijzigingen er klaar staan. Bij alle opdrachten die nog verzonden moeten worden, staat 'nog verzenden'. Wilt u weten wat uw nieuwe bevoegdheden worden, na ondertekening? Klik dan op 'details'.
 • Verzend de wijzigingen a.u.b. Klik op het tabblad 'Bevoegdheden' en daarna op de knop 'Wijzigingen verzenden'.
 • Als de ondertekening succesvol is, verschijnt daar een melding van.

Bevoegdheden beheren