Dagelijks zetten we ons in voor de veiligheid van al uw betalingsverkeer. Of u nu gebruik maakt van Internet Bankieren, Access Online, Mobiel Bankieren of afrekent met uw betaalpas: veiligheid gaat voor alles. Wij maken ons sterk voor uw veiligheid, maar u bent zelf verantwoordelijk voor het geheim houden van codes. Ook het beveiligen van uw computers of netwerk is uw verantwoordelijkheid.

Alles over veilig zaken doen vindt u hier: inclusief nieuws, checklists en onze whitepaper over de belangrijkste cybersecuritybedreigingen.

Houd uw codes geheim

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: houd alle codes van Internet Bankieren en Access Online altijd geheim. Uw pin- of inlogcode, maar ook de responscode van uw e.dentifier is geheim. Deze cijfercombinaties geven toegang tot uw geld. ABN AMRO zal u via e-mail, sms of telefoon nooit om deze codes vragen. Dit zullen wij u ook nooit verzoeken in het kader van 'updates' of 'veiligheidstesten'.

Zorg ervoor dat codes niet worden gedeeld tussen uw medewerkers en vraag een nieuwe pas aan als een van uw medewerkers het bedrijf verlaat.  

Zorg voor uw beveiliging

Investeer in een actuele en legale virusscanner. Installeer altijd de updates van uw besturingssysteem en andere computerprogramma's. Zorg ervoor dat al uw computers, op kantoor of thuis, goed beveiligd zijn. Niet alleen om uw betalingsverkeer te beschermen, maar ook om alle overige gegevens op de computer veilig te houden.

Let goed op bij betalen

Op de e.dentifier2 (paslezer) ziet u altijd welke handeling u verricht. Zo gebruikt u voor inloggen optie '1' en voor betalen altijd optie '2'. Ziet u in het scherm het verzoek om code 2 te gebruiken, terwijl u niet aan het betalen bent? Sluit dan direct uw browser en neem contact met ons op.

Wij adviseren u om uw e.dentifier2 altijd 'gekoppeld' aan uw computer te gebruiken, via de usb-kabel. Hierdoor krijgt u niet alleen het bedrag van uw betaling te zien op uw scherm, maar ook op het scherm van uw paslezer. Zo kunt u, voordat u een betaling verzendt, altijd controleren of de betaling klopt.

Informeer uw medewerkers

Zorg ervoor dat uw medewerkers ook goed op de hoogte zijn van de veiligheidsmaatregelen. De pincodes van betaalpassen binnen uw bedrijf zijn persoonlijk en moeten niet onderling worden gedeeld.

Extra informatie identificatiecode

U wilt uw bankzaken veilig kunnen doen. Niet alleen met uw computer, maar ook met uw smartphone of tablet. Tegenwoordig kunt u kiezen op welke manier u inlogt. U kunt inloggen met uw betaalpas en e.dentifier of met een zelfgekozen vijfcijferige identificatiecode.

Alles over veilig pinnen

Lees meer over veilig betalen en geld opnemen met uw bankpas.

Meer over veilig Mobiel Bankieren

Ontdek hoe u veilig uw bankzaken kunt regelen met uw smartphone of tablet.

Algemene voorwaarden

Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van de algemene voorwaarden (pdf, 145kB) die van toepassing zijn op uw bankproducten en betalingsverkeer. U weet dan precies wie er verantwoordelijk is voor wat. Bijvoorbeeld wie er aansprakelijk is bij schade. Voor Access Online verwijzen we u naar de Elektronisch Bankieren Voorwaarden (art 5, 6 en 7). De voorwaarden van Internet Bankieren kunt u nalezen in Algemene Voorwaarden (II Voorwaarden Cliëntrelatie, artikel 13, 14 en 15) en Voorwaarden Betaaldiensten Zaken (artikel 7).

Fraude melden

Denkt u dat u te maken heeft met fraude? Meld het ons. Neem contact op met onze adviseurs via 088 - 2 26 26 26, of met Client Services in uw regio.

Alles over fraude

Controleer het internetadres bij inloggen

Het controleren van het internetadres is een kleine moeite, maar van groot belang bij veilig bankieren. Het internetadres moet beginnen met https://. De 's' staat in deze combinatie voor 'secured' (beveiligd).

Controleer daarnaast of u rechts in de adresbalk het veiligheidsslotje ziet staan. Een beveiligde pagina is te herkennen aan de aanwezigheid van dit slotje. Door op het slotje te klikken kunt u controleren of het certificaat is verleend aan ABN AMRO Bank N.V. Vanaf het scherm waarop u inlogt totdat u uitlogt werkt u op de beveiligde webpagina's van ABN AMRO.

Wordt u verzocht meerdere keren achter elkaar in te loggen? Of krijgt u controlevragen die u niet herkend? Sluit bij twijfel altijd uw browser en neem contact met ons op.

Lees meer over veilig Internet Bankieren