Winst op alle fronten Klantverhaal Schijvens
Ondernemersverhalen: Duurzaamheid

Schijvens

Bedrijfskleding van gebruikte PET-flessen

Oude bedrijfskleding inleveren en daarvoor nieuwe terugkrijgen, deels gemaakt van de ingeleverde kleding. Bij Schijvens kan dat. Het bedrijf maakt volledig circulaire collecties bedrijfskleding, gemaakt van oude bedrijfskleding en gebruikte PET-flessen. Ook gebruikt Schijvens voor haar bedrijfskleding circulair garen dat het bedrijf zelf heeft ontwikkeld. Dat garen bestaat onder meer uit gerecycled textiel en petpolyester, visnetten en polyester kleding.

Sociaal verantwoord ondernemen

Hergebruik van textiel ziet Schijvens als een noodzaak want de textielindustrie is een van de meest vervuilende industrieën wereldwijd. Maar niet alleen de zorg voor het milieu ligt Schijvens na aan het hart. Dit familiebedrijf vindt het ook belangrijk dat de arbeiders in de buitenlandse fabrieken een fatsoenlijk loon krijgen en werken onder goede omstandigheden. Daarom laat Schijvens alleen kleding produceren in fabrieken waar de sociale omstandigheden regelmatig worden gecontroleerd. Schijvens is al sinds 2010 lid van de Fair Wear Foundation, een onafhankelijke Nederlandse stichting die de sociale omstandigheden op productielocaties monitort. In 2018 heeft Schijvens op dat vlak zo goed gescoord dat ze in hoogst haalbare categorie van Fair Wear bedrijven staan.

Familiebedrijf

Verantwoord ondernemen is voor de familie Schijvens een must, en daar betrekken ze ook hun leveranciers bij. Eens per jaar gaan ze met alle leveranciers tegelijkertijd om de tafel zitten om van elkaar te leren en nieuwe doelstellingen te formuleren. Het bedrijf doet er alles aan om de productie nog verder te verduurzamen. In 2020 wil Schijvens 100% circulair produceren. ABN AMRO is de trotse financier van Schijvens in haar circulaire ambities.

Pak winst op alle fronten

Voordelige én duurzame financiering? Groene lease? En wat is er nog meer?

Als ondernemer wil je winst maken. Maar niet alleen financieel, je wilt ook bijdragen aan een betere toekomst voor ons allemaal. Dat vraagt om een bank die duurzaam met je meedenkt, met winst op alle fronten.

Ontdek onze campagne

Lees meer over Winst op Alle Fronten voor alle duurzame inspiratie.

Ga naar abnamro.nl/winstopallefronten

Duurzame Menukaart

Duurzame Menukaart

Bekijk onze Duurzame Menukaart: alle oplossingen voor u bij elkaar.

Meer informatie

Tags

Ondernemersverhalen
Industrie Duurzaamheid