Apoc
Ondernemersverhalen: Duurzaamheid

APOC Aviation

Vliegtuigonderdelen krijgen een tweede leven

Krijgt een afgeschreven vliegtuig een ticket naar de sloop? APOC Aviation gaat liever voor een duurzame oplossing en blaast, nog bruikbare onderdelen van zo’n toestel, nieuw leven in. De Aircraft Part Out Company (APOC) zorgt ervoor dat vliegmaatschappijen op een duurzame en efficiënte manier hun vloot kunnen onderhouden. Mede dankzij de circulaire financiering van ABN AMRO zet APOC nu de stap richting uitbreiding.

Unieke werkwijze

Het concept om vliegtuigonderdelen te hergebruiken is niet nieuw. APOC is niet de enige, maar wel uniek qua werkwijze. Dankzij een slim softwaresysteem is het bedrijf altijd op de hoogte van het aanbod aan onderdelen, hun omlooptijd en prijs. Wanneer een uitgerangeerd vliegtuig door APOC is gekocht, ontleedt een extern bedrijf het toestel en ontvangt APOC de onderdelen. Deze worden door een gecertificeerd bedrijf getest en gecontroleerd. Vervolgens verkoopt APOC vanuit hun eigen warehouse de gecertificeerde onderdelen op een e-Bay-achtig platform voor de vliegtuigindustrie. Kostenbesparend en snel geleverd. 

Oplossing op maat

APOC Aviation is ambitieus en wil uitbreiden naar Noord- en Zuid-Amerika. Daarnaast is het van plan hele vliegtuigen, inclusief motor, op te gaan kopen. Een investering als deze (binnen een circulaire economie) vergt een andere blik op de financiering. ABN AMRO is onder de indruk van het duurzame karakter van APOC en de waardering voor het bedrijf onder een groot publiek, en besloot hiernaar te kijken. Met behulp van de Sustainable Finance Desk is een oplossing op maat gevonden zodat APOC zijn milieuvriendelijke manier van werken kan voortzetten en uitbreiden.

Op zoek naar een financiering voor uw duurzame plannen?

Hergebruik in plaats van sloop. Of een milieuvriendelijk alternatief voor plastic. Duurzame initiatieven die niet alleen winst in geld kunnen opleveren, maar ook maatschappelijke impact. Dat noemen wij winst op alle fronten. Wat uw duurzame plan ook is, ABN AMRO helpt u graag met een passende financiering. Vraag direct een lening of offerte aan. Of ga met ons in gesprek #financethefuture.

Ontdek onze campagne

Lees meer over 'Winst op alle fronten' en laat u inspireren. Ga naar abnamro.nl/winstopallefronten

Winst op alle fronten campagne

Financiering aanvragen

Heeft u een (duurzaam) financieringsdoel en zoekt u een passende financiering? Vertel ons uw plannen, dan bespreken we samen de beste oplossing. Of vraag direct online een kredietofferte aan.

Ontdek de mogelijkheden

Tags

Ondernemersverhalen
Transport & Logistiek Duurzaamheid