Prinsjesdag 2019

De hoed en de rand

Prinsjesdag 2019. De regering heeft haar nieuwe (fiscale) maatregelen voor 2020 bekend gemaakt, zoals op het gebied van vennootschapsbelasting, duurzaamheid en lenen bij de eigen vennootschap. Bekijk hier hoe het nieuwe regeringsbeleid uitpakt voor het bedrijfsleven. Met onze analyses van de grote Prinsjesdag-dossiers weet u snel van de hoed en de rand.

Koopkracht verbetert meer dan in voorgaande jaren

De ramingen die het CPB in augustus presenteerde, lieten een verbetering van de koopkracht in 2020 zien van in doorsnee 1,2%, vooral dankzij een stijging van de reële lonen. Het kabinet vond dat echter te mager. 

vennootschapsbelasting

Aanpassingen van tarieven in 2020 en 2021

Op Prinsjesdag maakt de regering haar belastingplannen bekend, inclusief nieuwe tariven. Vorig jaar stelde ons parlement onder andere al veel fiscale cijfers voor 2020 en 2021 vast.

Excessief lenen van een BV

Excessief lenen bij eigen vennootschap onaantrekkelijk

Indiening van het wetsvoorstel ‘excessief lenen bij de eigen vennootschap’ staat op de agenda voor het vierde kwartaal 2019. Waar gaat het wetsvoorstel over en wie gaat erdoor geraakt worden?

vennootschapsbelasting

Prinsjesdag in het licht van het klimaat

Met betrekking tot het klimaat en duurzaamheid zijn er zeker een aantal wijzigingen te verwachten? 

Waar kijken wij naar uit op Prinsjesdag? 

Ziet de belastingheffing in box 3 er zo uit in 2022?

Het kabinet-Rutte III wil de belastingheffing in box 3 veranderen. Belastingbetalers met spaargeld gaan daarvan profiteren. Beleggers en vooral belastingbetalers die lenen om te beleggen, gaan meer inkomstenbelasting betalen in box 3. 

De afdronk van Prinsjesdag 2019

De hoedjes liggen weer netjes in de kast, evenals het scheerapparaat van Koning Willem-Alexander. Op Prinsjesdag zijn de fiscale maatregelen van de regering voor het komende jaar in de steigers gezet. Nu de rook van Prinsjesdag is opgetrokken, is het tijd voor de afdronk. Wat is er blijven hangen?

Up-to-date over inkomstenbelasting, koopkracht en pensioen

Froukje Jansen gaat op speeddate. En wel met drie experts van ABN AMRO. Ze gaat met ze in gesprek over dé hot topics van dit moment: inkomstenbelasting, koopkracht en pensioen. Zo is ze weer helemaal up-to-date.

Hulp nodig?

Bekijk het overzicht van alles wat u zelf kunt regelen. Heeft u een vraag waar u zelf niet uitkomt? Dan kunt u ons bellen of appen.