Naar de navigatie Naar de inhoud

Rekeningidentificatie via IBAN

De IBAN van de begunstigde

Wilt u een SEPA-overboeking doen? Dan moet u altijd het International Bank Account Number (IBAN) van de begunstigde invullen.

Voor SEPA-overboekingen binnen het SEPA-gebied met Nederlandse rekeningen hoeft u bij ABN AMRO geen BIC meer in te vullen. Dit geldt zowel voor de rekening van de opdrachtgever als de tegenrekening. De BIC wordt hier automatisch door ABN AMRO toegevoegd. Een uitzondering hierop zijn handmatig aangemaakte transacties in Access Online: hiervoor vervalt de BIC-verplichting in de tweede helft van 2013. Vult u toch zelf een BIC in? Dan gebruikt ABN AMRO altijd de door u ingevulde BIC voor de verwerking.

 

Ik heb een boekhoudpakket op maat. Wat moet ik doen?

Maak uw boekhoudpakket of applicatie geschikt voor het gebruik en de opslag van de IBAN en de BIC. Uw systeem moet onder meer 34 alfanumerieke tekens voor IBAN en 11 alfanumerieke tekens voor de BIC aankunnen.

 

Ik heb een standaard boekhoudpakket. Wat moet ik doen?

Neem contact op met de leverancier van uw boekhoudpakket voor het gebruik en de opslag van de IBAN en BIC.

Internet Bankieren is veranderd

We helpen u graag wennen

Internet Bankieren is veranderd

U ziet het meteen als u bent ingelogd: Internet Bankieren ziet er anders uit. Ook vindt u alles via een nieuw menu. Dat is misschien even wennen. Maar daar helpen we u graag bij. Bijvoorbeeld met duidelijke uitleg in instructievideo's.

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube