Naar de navigatie Naar de inhoud

SEPA-incasso's aanlevermomenten

SEPA-incasso
Incasso Algemeen en Bedrijven: alle sequentietypes 1 werkdag voor uitvoering
vóór 12.30 uur gegarandeerde verwerking

 

Sequentietypes

Bij de aanlevering van incasso-opdrachten geeft u ook het sequentietype op.

  • One-off: voor eenmalige incasso-opdrachten. Uw klant heeft een eenmalige machtiging aan u verstrekt. Het gebruik van dit sequentietype is verplicht.

  • First: voor de eerste incasso-opdracht van een doorlopende reeks. Uw klant heeft een doorlopende machtiging aan u verstrekt. Het is de eerste keer dat u voor deze machtiging een incasso-opdracht aanlevert. Het gebruik van dit sequentietype is optioneel.

  • Recurrent: voor de vervolg incasso-opdracht van een doorlopende reeks. Uw klant heeft een doorlopende machtiging aan u verstrekt. Het is de tweede of volgende keer dat u voor deze machtiging een incasso-opdracht aanlevert. Het gebruik van dit sequentietype is verplicht.

  • Final: voor de laatste incasso-opdracht van een doorlopende reeks. Uw klant heeft een doorlopende machtiging aan u verstrekt. Het is de laatste keer dat u voor deze machtiging een incasso-opdracht aanlevert. Weet u niet zeker of het daadwerkelijk de laatste keer is? Dan adviseren wij u dit sequentietype niet te gebruiken (het gebruik is optioneel).

 

Bijzondere situaties

Als u een incasso-opdracht heeft aangeleverd en deze wordt afgekeurd of teruggeboekt, gelden er soms andere regels voor het gebruik van het sequentietype. Raadpleeg voor een gedetailleerd overzicht van deze regels het ABN AMRO Addendum voor de SEPA-incasso.

Tip: zoeken in de app

Zoeken kan op verschillende manieren

Zoeken in de app kan op verschillende manieren.

Ga naar uw bij- en afschrijvingen en tik op het vergrootglas. U kunt dan zoeken op naam, bedrag of omschrijving. Of tik op een foto of logo. Zo zet u alle bijbehorende betalingen op een rij.

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube