Naar de navigatie Naar de inhoud

Uw zakelijke en privé-administratie gescheiden

zakelijke rekening om uw administratie gescheiden te houden

Inzicht in de financiën van uw onderneming

Wie onderneemt wil graag weten hoe de zaken ervoor staan. Een zakelijke rekening kan u daarbij helpen. Door uw zakelijke en privé-administratie gescheiden te houden, krijgt u een goed inzicht in de financiële resultaten van uw bedrijf. En er zijn meer voordelen.

 

"Veel gemakkelijker te controleren dan wanneer je alles laat storten op 1 rekening"

Toen Arno van den Boomen 21 jaar geleden zijn eigen klusbedrijf begon, nam hij direct een zakelijke rekening. Zo houdt hij zijn persoonlijke en zakelijke geldzaken al jaren gescheiden. "Als je een zakelijke rekening hebt, dan hoef je je privérekening niet te laten zien aan je boekhouder."

 

Voordelen van een gescheiden administratie

Het belangrijkste voordeel van het scheiden van uw zakelijke en privé-administratie is het overzicht dat u krijgt. Tussen de afschrijvingen van dagelijkse boodschappen, uw verzekeringen en een bezoek aan de kroeg is het moeilijk te zien hoe uw bedrijf ervoor staat. Met een zakelijke rekening ziet u precies wat u verdient, maar ook wat u uitgeeft. 

Een gescheiden administratie voorkomt dat uitgaven door elkaar lopen. Het geld dat u nodig heeft voor uw persoonlijke uitgaven schrijft u maandelijks over naar uw privérekening. U keert eigenlijk uw eigen loon uit. Het geld dat overblijft op de zakelijke rekening investeert u in uw onderneming of bewaart u voor minder goede tijden. Vergeet ook niet om een deel van dat geld apart te zetten voor belastingen.

Heeft u een boekhouder? Ook dan is het handig om zakelijke en privégeldstromen uit elkaar te houden. U hoeft uw persoonlijke geldzaken niet te delen en u maakt het werk van uw boekhouder een stuk eenvoudiger. Voor sommige boekhouders is het een voorwaarde dat u een zakelijke rekening heeft. 

Het kan gebeuren dat de Belastingdienst bij een controle aan u vraagt om de bankafschriften van uw zakelijke inkomsten en uitgaven te laten zien. Als u alleen een privérekening heeft, is die informatie moeilijk vindbaar. Met een zakelijke rekening maakt u het overzichtelijker voor uzelf en de Belastingdienst.

 

Een zakelijke rekening openen

Wilt u weten welke mogelijkheden wij bieden? Of direct een zakelijke rekening openen? Wij helpen u graag verder. Of u nu net begint met ondernemen, of al jaren ervaring heeft.

Stel uw vraag via WhatsApp

Binnen 15 minuten antwoord

Zakelijk contact via Whatsapp

We beantwoorden uw vragen graag zo snel mogelijk. Daarom zijn we ook via WhatsApp bereikbaar. Doordeweeks van 8 tot 21 uur en op zaterdag van 9 tot half 6. U krijgt binnen 15 minuten antwoord.