Stap 1: Ga meteen goed van start

Een eigen bedrijf begint met een goede voorbereiding. U moet een groot aantal beslissingen nemen. Niet alleen voor nu, maar ook voor de langere termijn. Met een aantal tips legt u de basis voor een succesvolle start. Want een goed begin is het halve werk, zeker voor u als startende ondernemer.

Maak een ondernemingsplan

Een businessplan schrijven is niet verplicht. Als startende ondernemer kunt u het ook overslaan en aan het werk gaan. Toch kan een businessplan u in staat stellen nog succesvoller te zijn.

5 redenen waarom

Open een zakelijke rekening

Bij de start van een eigen bedrijf hoort ook het openen van een zakelijke rekening. Wel zo handig en professioneel als uw zakelijke- en privé-bankzaken van elkaar gescheiden zijn.

Direct online een gratis zakelijke rekening openen

Breng uw administratie op orde

Als ondernemer is het belangrijk dat u uw administratie bijhoudt. Een goede boekhouding geeft u veel nuttige informatie, waardoor u - als het nodig is - tijdig uw bedrijfsvoering kunt bijsturen. Ook voor de belasting is het nodig dat u een boekhouding bijhoudt. Maak het uzelf makkelijker door uw zakelijke rekening te koppelen aan uw online boekhouding. Dat scheelt u veel tijd.

Meer informatie over de boekhoudkoppeling

Houd rekening met de belastingen

Het is verstandig om maandelijks geld opzij te zetten om uw belasting te kunnen betalen. Open dus naast uw zakelijke betaalrekening spaarrekening waarop u geld apart zet. Want het kan wel even duren voordat de envelop van de belastingdienst bij u op de deurmat valt.

Ga naar de site van de Belastingdienst

Klaar voor de start?

Met de gratis Startersscan krijgt u uitgebreid inzicht in uw ondernemerskwaliteiten én de belangrijkste aandachtsgebieden van uw bedrijf. U doet dan nog een final check of u helemaal klaar bent voor de start van uw bedrijf. Op basis van uw antwoorden ontvangt u een persoonlijk rapport met tips.

Bekijk een voorbeeld van een persoonlijke rapport (pdf, 653kB)
Doe de Scan