Naar de navigatie Naar de inhoud

Rekening-courant krediet

 • Flexibel geld opnemen en terugbetalen
 • Elk moment opzeggen of de limiet verlagen
 • Alleen rente betalen over opgenomen bedrag

Het rekening-courant krediet geeft u extra financiële ruimte voor uw dagelijkse bedrijfsvoering. Als u uw voorraden wil aanvullen, bijvoorbeeld. Of als u rekeningen vooruit wil betalen.

Is hetzelfde als kredietlimiet. Het bedrag dat u maximaal kunt rood staan of opnemen van uw rekening.

Alles wat u wilt weten over het rekening-courant krediet

 • Wat is een rekening-courant krediet?

  Het rekening-courant krediet is een doorlopend krediet. U kunt tot een afgesproken bedrag rood staan op uw zakelijke rekening. We noemen dat bedrag de kredietlimiet. U neemt flexibel geld op van uw zakelijke rekening. U betaalt terug met uw omzet, die via de zakelijke rekening loopt. Het terugbetaalde geld kunt u later weer opnemen, zolang als het krediet loopt. 

  Het rekening-courant krediet geeft u extra financiële ruimte. U vult uw voorraden aan, of betaalt uw rekeningen vooruit. Zodra u geld verdient, wordt uw rekening weer aangevuld.

 • Hoeveel kan ik lenen?

  Als u een rekening-courant krediet afsluit, is dat minimaal voor een bedrag van € 1.000,-. Hoe hoog het maximale bedrag is, ligt aan uw bedrijfsvoering en uw financiële resultaten. U kunt online een offerte aanvragen voor een krediet tot € 1.000.000,-.

 • Wat kost het?


  U betaalt alleen rente over het bedrag dat u rood staat. Hoeveel dat is, kunnen we nog niet zeggen. Wij bepalen de hoogte van uw rente tijdens uw aanvraag. We kijken dan onder andere naar de branche waarin u actief bent, hoe ervaren u bent en hoe lang uw onderneming bestaat. De rente is variabel en kan op ieder moment hoger of lager worden.

  Behalve de rente betaalt u bij een rekening-courant krediet nog andere kosten:

  1. Bij het afsluiten van het krediet rekenen wij behandelingskosten. Als u het krediet online aanvraagt, betaalt u € 49. Sluit u uw krediet telefonisch of bij een kantoor af? Dan betaalt u tussen de € 149 en € 399. Bij het bepalen van dat bedrag kijken we hoe complex uw aanvraag is, of er jaarcijfers nodig zijn en hoe u deze aanlevert. 

  2. Elk kwartaal betaalt u bereidstellingsprovisie. De provisie is 0,375% van het niet gebruikte deel van uw krediet. 

 • Wat zijn de voordelen van een rekening-courant krediet?

  • Flexibel geld opnemen en terugbetalen
  • Elk moment opzeggen of de limiet verlagen
  • Alleen rente betalen over het opgenomen bedrag

 • Wat zijn de nadelen van het rekening-courant krediet?

  • Door de variabele rente heeft u geen zekerheid over uw rentelasten. De lasten kunnen op elk moment veranderen. Zowel in uw voor- als nadeel. Als de rente stijgt, dan betaalt u meer. Daalt de rente, dan betaalt u minder.
  • Het krediet kent geen vaste einddatum. 


 • Wat zijn de risico's van lenen?

  Ieder krediet dat u afsluit, moet u ook weer terugbetalen. Er kan altijd iets gebeuren waardoor dit niet lukt. Bijvoorbeeld als u arbeidsongeschikt raakt, de resultaten tegenvallen of u stopt met uw onderneming. Het is belangrijk om daar rekening mee te houden en eventueel maatregelen te nemen. 

  Verwacht u dat u niet aan uw betalingsverplichtingen kunt voldoen? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten. Wacht vooral niet tot er al problemen zijn. Samen kijken we naar een mogelijke oplossing. We kunnen bijvoorbeeld uw product, maandbedrag of looptijd aanpassen en zo misschien een betalingsachterstand voorkomen. 

  Wilt u zich tegen de mogelijke financiële gevaren beschermen? Bel met een van onze adviseurs op 088 2262626.

Andere kenmerken van het rekening-courant krediet

Hoelang kan ik gebruik maken van het rekening-courant krediet?

Er is geen maximale looptijd voor het krediet. Er is dus ook geen einddatum. Het is wel verstandig om uw limiet te verlagen of op te heffen als uw inkomsten dalen. Bijvoorbeeld als u stopt met werken.

Is hetzelfde als kredietlimiet. Het bedrag dat u maximaal kunt rood staan of opnemen van uw rekening.

Hoe beëindig ik het rekening-courant krediet?

U kunt het krediet op elk moment beëindigen als u een positief saldo op uw rekening heeft. Staat u rood? Vul uw rekening dan eerst aan. Neem vervolgens contact met ons op. Dan zorgen wij dat alles goed wordt afgerond.

Overal antwoord op uw vraag

Via Twitter, Facebook en WhatsApp

Zakelijk contact via Whatsapp

Heeft u geen tijd ons te bellen voor uw vragen? Onze zakelijk specialisten staan ook voor u klaar via Twitter, Facebook en WhatsApp. Wel zo makkelijk.