Naar de navigatie Naar de inhoud

Andere overheidsregelingen

Andere mogelijke overheidsregelingen bij ABN AMRO

Naast de leningen met staatsgarantie, zijn er nog andere regelingen van de overheid, waarmee u mogelijk op een gunstige manier een financiering kunt afsluiten.

Hieronder leest over de verschillende regelingen. Zo kunt u zien welke past bij uw onderneming.

De Europese Investeringsbank (EIB)

Met een lening met korting van de EIB leent u geld tegen een extra aantrekkelijk tarief.

  • De lening van de Europese Investeringsbank is bestemd voor ondernemingen met maximaal 250 werknemers. Ook zelfstandigen komen in aanmerking.

  • Per financieringsdoel kan de ondernemer maximaal € 25.000.000,- lenen bij ABN AMRO. Hiervan wordt € 12.500.000,- via funding bij de EIB geleend.

  • De looptijd van de lening is afhankelijk van de economische en technische levensverwachting van de investering, met een maximum van 25 jaar.

  • De EIB wijst jaarlijks per bank een vastgesteld bedrag toe. Als dit bedrag is verbruikt, kan de desbetreffende bank geen EIB-leningen meer verstrekken.

Innovatiefonds MKB+

Via het Innovatiefonds MKB+ kunt u als startende en groeiende ondernemer uw ideeën makkelijker en sneller omzetten in rendabele nieuwe producten, diensten en processen. Dit kan sinds 1 januari 2012.

Innovatiekrediet

Het Innovatiekrediet is bedoeld voor ondernemingen die zich bezighouden met risicovolle innovaties. Het is een regeling van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie die wordt uitgevoerd door NL Innovatie.

De regeling is bedoeld voor de financiering van veelbelovende innovatieve projecten die binnen enkele jaren kunnen leiden tot nieuwe producten en technische ontwikkelingen. Het gaat om projecten die veel technische risico's in zich bergen, maar die van groot belang zijn voor de toekomst van uw bedrijf.

Qredits

Startende en jonge ondernemers die niet in aanmerking komen voor een bancaire financieringsoplossing kunnen bij Qredits terecht voor een MicroKrediet van maximaal 
€ 50.000,- in de vorm van een lening.

Qredits is een landelijke kredietinstelling voor ondernemers en de handelsnaam voor Stichting MicroKrediet Nederland. Deze stichting is een samenwerkingsverband tussen ABN AMRO, ING en Rabobank en het Fonds Werken aan Wonen, het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Het doel van Qredits is de ontwikkeling van het kleinbedrijf te bevorderen door specifieke kredietverlening- en coachingsfaciliteiten aan te bieden aan startende en bestaande ondernemers met minder dan 5 werknemers of zelfstandigen (zzp'ers).

Overal antwoord op uw vraag

Via Twitter, Facebook en WhatsApp

Zakelijk contact via Whatsapp

Heeft u geen tijd ons te bellen voor uw vragen? Onze zakelijk specialisten staan ook voor u klaar via Twitter, Facebook en WhatsApp. Wel zo makkelijk.