Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Decarbonisatie

Samen een stap verder

Decarbonisatie is het verkleinen van de CO2-uitstoot van je bedrijf. Raak niet achter en maak gebruik van onze kennis, proposities en experts.

Wat moet ik als ondernemer weten?

CSRD

Vanaf 2024 zijn er extra eisen op het gebied van duurzaamheidsverslaglegging voor grote bedrijven. Ook voor het midden- en kleinbedrijf is deze richtlijn van belang.

Technologieën

Over de impact die alle koolstofarme technologieën kunnen hebben op de vermindering van de broeikasgassen voor 21 sectoren.

Netcongestie

Oorzaken en oplossingen voor de toenemende druk op het elektriciteitsnet. Netcongestie is een belemmering voor verdere elektrificatie van ons energieverbruik. 

Ondernemersverhalen

Ontwikkelaar Cocon Vastgoed verandert oud in duurzaam

Sinds 2023 moeten alle kantoorpanden energielabel C hebben. Voor vastgoedontwikkelaar Cocon Vastgoed gaat dat niet ver genoeg. Deze specialist in het investeren in bestaande gebouwen maakte al bijna tien jaar geleden de keuze: al hun panden kregen een A-label. 

De half plantaardige hamburger als duurzamere keuze

Enkco en Meat-You-Halfway slaan de handen ineen voor een nieuwe generatie producten: gemalen vleesproducten zoals hamburgers en gehaktballetjes die voor minimaal de helft bestaan uit plantaardige ingrediënten.

Franka Rolvink

Expert aan het woord

Het verlagen van de uitstoot van broeikasgassen (decarboniseren) is vaak complex voor het bedrijfsleven. Voor ABN AMRO analyseert Casper Burgering, senior econoom Sustainability Research, de economische gevolgen van de energietransitie.

Nieuws over CO2 en ondernemen

Kantelpunt is in zicht

De transportsector gaat CO2 reductie te lijf. Batterij elektrische aandrijving, en in later stadium waterstof, zijn de game changers. Het kantelpunt waarin zero emissie vervoer het definitief gaat overnemen van fossiele aandrijving is in zicht.

Koolstofarme opties voor meest vervuilende mobiliteitssectoren beperkt en duur

Voor de subsectoren van mobiliteit vrachtwagens die lange afstanden afleggen, luchtvaart en scheepvaart zijn de opties om koolstofarm te maken beperkt en duur. Daarom is het kopen van ETS-rechten de optie die vaak wordt gekozen om emissies te compenseren.

Voedingsindustrie kwetsbaar voor klimaatverandering

Nederlandse bedrijven in de voedingsmiddelensector kopen wereldwijd jaarlijks voor ruim dertig miljard euro aan agrarische grondstoffen in. Doordat deze producten in veel verschillende landen worden ingekocht, zal wereldwijde klimaatverandering ook bedrijven in de foodsector steeds meer raken.

Je bedrijf verduurzamen: wij helpen je verder

Denk je dat ondernemen en de overgang naar een duurzamere economie goed samengaan? Dat denken wij ook. Maak gebruik van ons persoonlijk advies, financieringen op maat, een uitgebreid netwerk en up to date sectorkennis.

Direct in gesprek

Of je nu wilt verduurzamen, een groene financiering wilt afsluiten of nog niet precies weet waar je moet beginnen - onze experts helpen je graag een stap vooruit.

Meld je aan voor onze Insights nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze inzichten, tips en trends
 

Meld je aan voor onze Insights nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze inzichten, tips en trends