Naar de navigatie Naar de inhoud

Ga meteen goed van start

Goede basis

Tips voor een succesvolle start

Een eigen bedrijf begint met een goede voorbereiding. U moet een groot aantal beslissingen nemen. Niet alleen voor nu, maar ook voor de langere termijn. Met een aantal tips legt u de basis voor een succesvolle start. Want een goed begin is het halve werk, zeker voor u als startende ondernemer.

Maak een ondernemingsplan

Met een online ondernemingsplan maakt u snel en gemakkelijk een compleet plan. Hierin beschrijft u wat u wilt gaan doen en hoe u dit wilt doen. Ook maakt u een schatting van de kosten die u gaat maken en de omzet die u verwacht. Uit onderzoek is gebleken dat ondernemers succesvoller zijn als zij vooraf een ondernemingsplan hebben opgesteld.

Open een zakelijke rekening

Bij de start van een eigen bedrijf hoort ook het openen van een zakelijke rekening. Wel zo handig en professioneel als uw zakelijke- en privé-bankzaken van elkaar gescheiden zijn.

Breng uw administratie op orde

Als ondernemer is het belangrijk dat u uw administratie bijhoudt. Een goede boekhouding geeft u veel nuttige informatie, waardoor u - als het nodig is - tijdig uw bedrijfsvoering kunt bijsturen. Ook voor de belasting is het nodig  dat u een boekhouding bijhoudt. Maak het uzelf makkelijker door uw zakelijke rekening te koppelen aan uw online boekhouding. Dat scheelt u veel tijd.

Houd rekening met de belastingen

Het is verstandig om maandelijks geld opzij te zetten om uw belasting te kunnen betalen. Open dus naast uw zakelijke betaalrekening spaarrekening waarop u geld apart zet. Want het kan wel even duren voordat de envelop van de belastingdienst bij u op de deurmat valt.

Klaar voor de start?

Met de gratis Startersscan krijgt u uitgebreid inzicht in uw ondernemerskwaliteiten én de belangrijkste aandachtsgebieden van uw bedrijf. U doet dan nog een final check of u helemaal klaar bent voor de start van uw bedrijf. Op basis van uw antwoorden ontvangt u een persoonlijk rapport met tips.

Betalingen tijdens 1 mei

Lever uw betalingen op tijd aan

Uitnodigende receptie van een NH Hoteles

Op maandag 1 mei, de Dag van de Arbeid, vindt geen betalingsverkeer plaats. Wilt u dat uw (salaris)betalingen daarvoor zijn uitgevoerd? Lever deze dan op tijd aan.

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube