Naar de navigatie Naar de inhoud

Sociaal ondernemerschap

Ook uw bedrijf kan maatschappelijke winst halen

Steeds meer ondernemers willen naast financiële winst ook maatschappelijke winst behalen. Deze 'social entrepreneurs' helpen wij graag hun ambities waar te maken. Daarom stellen wij onze financiële kennis en ons netwerk beschikbaar. Bijvoorbeeld ons partnership met Social Enterprise NL. Ook denken we graag mee over alternatieve financieringen zoals Informal Investment Services of crowdfundplatform Seeds.

 

Greenjoy's verhaal

Greenjoy verhuurt elektrische sloepen voor recreatieve vaart in Haarlem, Utrecht en Leeuwarden. Haar droom is een randstedelijk netwerk van  elektrische mobiliteit. Daarvoor was verdere financiering nodig. Greenjoy zag crowdfunding niet alleen als financieringsmiddel, maar ook als marketingtool. Bekijk hoe Rob, mede-oprichter, het verhaal van Greenjoy vertelt.

Crowdfunding is ook een marketingtool
 
Whydonate: via de app geld geven aan een goed doel

Whydonate vertelt

Daniel en Niels hebben Whydonate opgericht: een platform waar consumenten via een app geld doneren aan het goede doel. Deze manier van fondsenwerving bespaart veel kosten. Zo blijft er meer geld over voor het goede doel. De eerste versie van de app is ontwikkeld met eigen geld, daarna kwam ABN AMRO in beeld. Zowel een investeerder uit ons Informal Investment netwerk als een crowdfundingtraject via Seeds heeft Whydonate geholpen te groeien. Bekijk hun verhaal.

 

Greenfox vertelt

'We zijn een jong nieuw bedrijf, dan moet je niet gek staan te kijken als de gevestigde orde daar problemen mee heeft. Gelukkig zijn er ook partijen zoals ABN AMRO die daarbij helpen', aldus Renzo Deurloo, mede-oprichter en aandeelhouder van GreenFox. Bekijk wat GreenFox nog meer vertelt in de video hiernaast.

Duurzaam ondernemen bij Green Fox
 
Video over Modulo Beton

Modulo Beton vertelt

Modulo Beton betrekt mensen graag bij de natuurlijke cyclus van afval, hergebruik en creatie. Ze maken uitnodigende duurzame milieustraten van flexibele betondelen. Ideaal om aan te passen en opnieuw te gebruiken. Wij ondersteunen dit innovatieve bedrijf met de juiste informatie en ons netwerk. Bekijk wat Modulo Beton doet in de video hiernaast.

 

Ons partnership met Social Enterprise NL

Ondernemers die naast hun financiële winst ook maatschappelijke winst creëren zijn belangrijk voor Nederland. We leveren graag een bijdrage om deze groep ondernemers verder te helpen. Bekijk in de video hiernaast waarom wij founding partner zijn van Social Enterprise NL.

Video over social enterprice NL

Stel uw vraag via WhatsApp

Binnen 15 minuten antwoord

Zakelijk contact via Whatsapp

We beantwoorden uw vragen graag zo snel mogelijk. Daarom zijn we ook via WhatsApp bereikbaar. Doordeweeks van 8 tot 22 uur en op zaterdag van 9 tot half 6. U krijgt binnen 15 minuten antwoord.

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube