Coronavirus

Ondernemen in de 1,5m-economie

Het Coronavirus roept veel vragen op bij ondernemers. Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen en inspiratie voor het ondernemen in de 1,5m-economie.

Voor werkgevers, ondernemers en zzp'ers

Veelgestelde vragen

We krijgen veel vragen over hoe we onze zakelijke klanten kunnen helpen. Zoals over liquiditeitsproblemen of maatregelen van de overheid om ondernemers financieel bij te staan. Onze antwoorden vindt u hier.

Overbruggingskredieten

Ondernemers met een tijdelijk liquiditeitstekort helpen wij met de verruimde BMKB overbruggingskredieten. Voor leningen tussen de 10.000 en 50.000 euro bestaat de KKC-regeling.

Einde uitstel rente en aflossingen

Vanwege de impact van het coronavirus hebben veel Commercial Banking-klanten zes maanden uitstel van rente en aflossing gekregen. Vanaf 1 oktober worden de reguliere betalingen voor rente en aflossingen weer geïncasseerd.

Welzijn van werknemers is flink verbeterd tijdens corona

Welzijn van werknemers is flink verbeterd tijdens corona

In alle bedrijfssectoren is het welzijn van de werknemers tijdens de lockdown fors toegenomen. Dit blijkt uit de Sectorale Welzijnsmonitor die ABN AMRO voor het eerst heeft uitgebracht.

Ondernemers vertellen over hun kansen tijdens corona

'Open je ogen voor de mogelijkheden'

Maurice Tax ontwikkelt met zijn bedrijf Bright Spark technische oplossingen ‘om de wereld een beetje beter te maken’. Hij ziet daarvoor in iedere situatie kansen, ook in deze coronatijd.

'Bedenk alternatieven om zichtbaar te blijven'

Wachten op betere tijden is geen optie. Marianne Kuiper, bedacht een alternatief, waarmee ze overeind blijft én voorziet in een grote behoefte.

'Ook thuisblijvers kunnen ieder evenement volwaardig beleven'

NBC-directeur-eigenaar Van Hooijdonk zat bij het uitbreken van de coronacrisis niet bij de pakken neer. NBC is nu coronaproof en ingericht op hybride evenementen. Klaar voor de toekomst dus.

Nieuws en achtergronden coronamaatregelen

6 Tips: Geef criminelen geen kans in tijden van corona

In woonhuizen inbreken is een stuk lastiger nu iedereen de hele dag thuis zit. Inbrekers verleggen daarom hun werkveld.

De Zaak Vooruit

Download het gratis e-book

Hoe kijken experts en ondernemers naar de toekomst? Duik in interessante cases, ontdek nieuwe inzichten en lees over de laatste trends.