Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Veelgestelde vragen over het coronavirus voor werkgevers ondernemers en zzpers

Veelgestelde vragen over het coronavirus voor werkgevers, ondernemers en zzp'ers

Het coronavirus heeft grote impact op onze maatschappij. We krijgen veel vragen over hoe we onze klanten kunnen helpen. Denk daarbij aan liquiditeitsproblemen of welke maatregelen de overheid aanbiedt om ondernemers financieel bij te staan. Hieronder vindt u de meest gestelde vragen en antwoorden.

Veelgestelde vragen

Op de speciale website van de Rijksoverheid worden de meest voorkomende vragen beantwoord en behandeld.

Ook kunt u tijdens werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur bellen met het speciale Kamer van Koophandel Adviesteam op het gratis nummer 0800 - 21 17.

Op de speciale website van de Rijksoverheid vindt u alle maatregelen die het kabinet heeft genomen om werkenden en werkgevers te helpen door de coronatijd heen te komen.

Om uw betalingsverkeer zo veel mogelijk door te laten gaan heeft ABN AMRO een aantal tips voor u:

  1. Neem altijd uw bankpas en /of Access Cards mee naar huis
  2. Neem altijd uw e.dentifier mee naar huis
  3. Denk na of uw betalingsverkeer nog door kan gaan als 1 (of meerdere) gebruiker(s) wegvallen. Zo niet regel tijdig een vervanging:
    • Controleer of er voldoende gebruikers zijn binnen Internet Bankieren of Access Online
    • Controleer de bevoegdheden die deze gebruikers hebben in Internet Bankieren of Access Online.

Kijk voor aanvragen van extra passen of e.dentifiers op Service & Contact.

Het is uiteraard van belang de volksgezondheid voorop te stellen en uw maatregelen op die gronden te nemen. Als dit leidt tot veelvuldig thuiswerk, is het goed om deze instructies en tips van het Agentschap Telecom te lezen.

De meeste kantoren zijn gewoon open. Het kan echter zijn dat een kantoor gesloten is in verband met tijdelijke onderbezetting. Kijk op de overzichtspagina voor de openingstijden van het kantoor in uw buurt.

Hoe kan ABN AMRO helpen?

Wij gaan graag met u in gesprek over de financiële situatie van uw onderneming, de verwachte ontwikkelingen in uw sector en de mogelijkheden om uw liquiditeiten op peil te houden.

U kunt hiervoor bellen met uw relatiemanager of een adviseur via telefoonnummer 088 - 226 26 26 (elke werkdag telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 17.30 uur) .
Met sommige relaties nemen we contact op om te kijken waar we kunnen helpen.

We bespreken graag uw financiële situatie en de mogelijkheden die er zijn om u te helpen

U kunt hiervoor bellen met uw relatiemanager of een adviseur via telefoonnummer 088 - 226 26 26 (elke werkdag telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 17.30 uur) .

De impact verschilt per sector en hangt af van hoe het aantal besmettingen zich ontwikkelt, over welke periode en van de regio(s) waar een onderneming actief is. We bekijken daarom elke ondernemerssituatie individueel en beoordelen elke situatie op zijn eigen merites.

Met klanten in sectoren waar er sprake is van verhoogde kans op impact, nemen we zoveel mogelijk proactief contact op om de situatie te bespreken en daar waar nodig de klant van advies te voorzien. Daarnaast kunnen we, op basis van een liquiditeitsprognose, klanten tijdelijk ondersteunen met extra liquiditeit.

Wij hebben de afgelopen weken meerdere analyses gepubliceerd over de impact van het coronavirus op de economie en het Nederlandse bedrijfsleven. De wereldeconomie wordt geraakt door het virus, evenals het bedrijfsleven. Hoewel de impact zich verbreed en verscherpt heeft, gaan we uit van een tijdelijk effect.

Zie ook het Dossier coronavirus, waar publicaties van het Economisch Bureau en onderzoeksafdeling Sector Advisory bij elkaar gebracht worden.