Ondernemen in de 1,5m-economie

Informatie, regelingen en hulp

De gevolgen van het coronavirus raken ons allemaal. Veel ondernemers worden getroffen door de maatregelen. We krijgen veel vragen over de regelingen die wij en de overheid nemen om ondernemers te steunen. Hier vindt u al onze informatie over het coronavirus bij elkaar.

Wat anderhalve meter afstand voor ondernemers betekent

Aanpassen aan nieuwe situaties is ondernemers eigen. De bestaande werkelijkheid wordt aangevallen als nooit tevoren, dus is aanpassen exact wat van ondernemers de komende maanden gevraagd wordt. Hoe doen ondernemers uit uw sector dit?

Verruiming borgstellingskrediet

Het verruimde BMKB krediet is bedoeld als overbruggingskrediet met een staatsgarantie om ondernemingen te ondersteunen die door het coronavirus tijdelijk met een liquiditeitstekort kampen.

Ondernemen tijdens de corona-uitbraak

Veelgestelde vragen

We krijgen veel vragen over hoe we onze zakelijke klanten kunnen helpen. Zoals over liquiditeitsproblemen of maatregelen van de overheid om ondernemers financieel bij te staan. Onze antwoorden vindt u hier.

Uitstel van rente en aflossingen

Uitstel van rente en aflossingen

Vanwege de impact van het coronavirus krijgen onze Commercial Banking-klanten met een lopend krediet tot 50 miljoen euro zes maanden uitstel van rente en aflossingen.

Nieuws en achtergronden coronamaatregelen

Nieuws en achtergronden coronamaatregelen

Op deze pagina’s vindt u korte berichten die duiding geven op actuele onderwerpen over hoe wij onze klanten tijdens de corona-uitbraak steunen.

Artikelen van onze sectorspecialisten

Publicaties van onze sectorspecialisten

De uitbraak van het nieuwe coronavirus heeft gevolgen voor de volksgezondheid, maar ook voor de economie. Onze sectorspecialisten houden uw op de hoogte.

Uitstelregeling ABN AMRO Lease

Uitstelregeling ABN AMRO Lease

In deze moeilijke tijd bieden wij onze klanten de helpende hand. Bekijk hier welke maatregelen wij treffen en krijg antwoord op uw vragen over, onder andere, uitstel van betaling.

Steunmaatregelen Commercial Finance

Steunmaatregelen Commercial Finance

Om de bedrijfscontinuïteit van onze klanten te waarborgen, zijn de nodige maatregelen getroffen. Bekijk hier de meest recente ontwikkelingen en krijg antwoord op veelgestelde vragen.

De coronalessen van cateraar Vermaat Groep

Cateringbedrijven behoren tot de bedrijfstakken die het hardst worden geraakt door de coronamaatregelen van de overheid. Vermaat Groep, een van de grootste cateraars van ons land, zag binnen enkele dagen tijd het dagelijks werk van een paar duizend personeelsleden opdrogen omdat bedrijven en musea hun deuren sloten.

Geen sector ontkomt aan het coronavirus

Het coronavirus heeft enorme gevolgen voor de economische activiteit, maar het verschilt per sector in welke mate, wanneer en hoe bedrijven geraakt worden. De gevolgen zijn het grootst voor leisure, retail, de industrie en de transportsector.

Hulp nodig?

Bekijk het overzicht van alles wat u zelf kunt regelen. Heeft u een vraag waar u zelf niet uitkomt? Dan kunt u ons bellen of appen.