Ondernemen tijdens de corona-uitbraak

Informatie, regelingen en hulp

De gevolgen van het coronavirus raken ons allemaal. Veel ondernemers worden getroffen door de maatregelen. We krijgen veel vragen over de regelingen die wij en de overheid nemen om ondernemers te steunen. Hier vindt u al onze informatie over het coronavirus bij elkaar.

Uitstel van rente en aflossingen

Uitstel van rente en aflossingen

Vanwege de impact van het coronavirus krijgen onze Commercial Banking-klanten met een lopend krediet tot 50 miljoen euro zes maanden uitstel van rente en aflossingen. Heeft u geen uitstel nodig, dan vragen wij u dit uiterlijk 31 maart te melden.

Ondernemen tijdens de corona-uitbraak

Veelgestelde vragen

We krijgen veel vragen over hoe we onze zakelijke klanten kunnen helpen. Zoals over liquiditeitsproblemen of maatregelen van de overheid om ondernemers financieel bij te staan. Onze antwoorden vindt u hier.

Verruiming MKB borgstellingskrediet

Verruiming borgstellingskrediet

Het verruimde BMKB krediet is bedoeld als overbruggingskrediet met een staatsgarantie om ondernemingen die door het coronavirus tijdelijk liquiditeitstekort hebben, te ondersteunen.

Artikelen van onze sectorspecialisten

Publicaties van onze sectorspecialisten

De uitbraak van het nieuwe coronavirus heeft gevolgen voor de volksgezondheid, maar ook voor de economie. Onze sectorspecialisten houden uw op de hoogte.

Voorkom oplichting in tijden van corona

Cybercriminelen spelen in op angst voor coronavirus

Wereldwijd wordt veel gecommuniceerd over het coronavirus. Cybercriminelen profiteren van de grote behoefte aan informatie. Ze versturen bijzonder veel coronagerelateerde phishing e-mails.

Uitstelregeling ABN AMRO Lease

Uitstelregeling ABN AMRO Lease

In deze moeilijke tijd bieden wij onze klanten de helpende hand. Bekijk hier welke maatregelen wij treffen en krijg antwoord op uw vragen over, onder andere, uitstel van betaling.

Steunmaatregelen Commercial Finance

Steunmaatregelen Commercial Finance

Om de bedrijfscontinuïteit van onze klanten te waarborgen, zijn de nodige maatregelen getroffen. Bekijk hier de meest recente ontwikkelingen en krijg antwoord op veelgestelde vragen.

Invloed coronacrisis op Nederlandse economie

Invloed coronacrisis op Nederlandse economie

Het coronavirus heeft enorme gevolgen voor de economische activiteit, maar het verschilt per sector in welke mate, wanneer en hoe bedrijven geraakt worden. De gevolgen zijn het grootst voor leisure, retail, de industrie en de transportsector.

Coronavirus raakt wereldeconomie

Herstel wereldeconomie na coronacrisis pas in 2021

Het ‘recessie territorium’ heeft zich sinds begin maart ontwikkeld tot een diepere wereldwijde recessie met een minder voorspoedig herstel. Lees de uitgebreide analyse van ons Economisch Bureau.

Kees van Dijkhuizen

Bericht van onze ceo Kees van Dijkhuizen over het coronavirus

De impact van de uitbraak van het coronavirus op Nederland en op de wereld is enorm. Allereerst treft het virus de mensen die ermee besmet raken en hun naasten. Daarnaast worden ook bedrijven geraakt en hebben de beurzen de afgelopen week grote verliezen laten zien. Lees het bericht van onze ceo Kees van Dijkhuizen.

Hulp nodig?

Bekijk het overzicht van alles wat u zelf kunt regelen. Heeft u een vraag waar u zelf niet uitkomt? Dan kunt u ons bellen of appen.