Ondernemen in de 1,5m-economie

Informatie, regelingen en hulp

De gevolgen van het coronavirus raken ons allemaal. Veel ondernemers worden getroffen door de maatregelen. We krijgen veel vragen over de regelingen die wij en de overheid nemen om ondernemers te steunen. Hier vindt u al onze informatie over ondernemen in de 1,5m-economie bij elkaar.

Extra steuntje in de rug voor ondernemers

Het zijn uitdagende tijden voor u als ondernemer. Daarbij helpen we u graag en niet alleen financieel. Op de speciale website Doorpakken vindt u handige informatie en tools.

Vaar niet blind op één succesfactor

Van groei naar continuïteit. Focus op: Wat kunnen wij nog wel? Lees het verhaal van Ids, Directeur Operations bij Efka, marktleider in aluminium frames.

De Nederlandse economie na de lockdown – In juni een opleving, maar niet terug naar ‘normaal’

Tijdens de ‘lockdown’ kwam zo’n 20% van de Nederlandse economie tot stilstand. De economische activiteit veert op na de heropening in juni, maar actuele data laten zien dat economische activiteit wordt beperkt door maatregelen en negatief sentiment.

Ondernemen tijdens de corona-uitbraak

Veelgestelde vragen

We krijgen veel vragen over hoe we onze zakelijke klanten kunnen helpen. Zoals over liquiditeitsproblemen of maatregelen van de overheid om ondernemers financieel bij te staan. Onze antwoorden vindt u hier.

Nieuws en achtergronden coronamaatregelen

Nieuws en achtergronden coronamaatregelen

Op deze pagina’s vindt u korte berichten die duiding geven op actuele onderwerpen over hoe wij onze klanten tijdens de corona-uitbraak steunen.

Artikelen van onze sectorspecialisten

Publicaties van onze sectorspecialisten

De uitbraak van het nieuwe coronavirus heeft gevolgen voor de volksgezondheid, maar ook voor de economie. Onze sectorspecialisten houden uw op de hoogte.

Uitstel van rente en aflossingen

Uitstel van rente en aflossingen

Vanwege de impact van het coronavirus krijgen onze Commercial Banking-klanten met een lopend krediet tot 50 miljoen euro zes maanden uitstel van rente en aflossingen.

Steunmaatregelen Commercial Finance

Steunmaatregelen Commercial Finance

Om de bedrijfscontinuïteit van onze klanten te waarborgen, zijn de nodige maatregelen getroffen. Bekijk hier de meest recente ontwikkelingen en krijg antwoord op veelgestelde vragen.

Uitstelregeling ABN AMRO Lease

Uitstelregeling ABN AMRO Lease

In deze moeilijke tijd bieden wij onze klanten de helpende hand. Bekijk hier welke maatregelen wij treffen en krijg antwoord op uw vragen over, onder andere, uitstel van betaling.

Verruiming borgstellingskrediet

Het verruimde BMKB krediet is bedoeld als overbruggingskrediet met een staatsgarantie om ondernemingen te ondersteunen die door het coronavirus tijdelijk met een liquiditeitstekort kampen.

Kansen pakken in coronatijd: Prijzen verlagen en opbrengst verhogen

In de huidige economie kan er wel degelijk een win/win-situatie ontstaan. Dirk Lips (eigenaar van o.a. de Beekse Bergen) legt uit waar hij een bijzondere kans zag.

Kijk de hele aflevering

Wat anderhalve meter afstand voor ondernemers betekent

Aanpassen aan nieuwe situaties is ondernemers eigen. De bestaande werkelijkheid wordt aangevallen als nooit tevoren, dus is aanpassen exact wat van ondernemers de komende maanden gevraagd wordt. Hoe doen ondernemers uit uw sector dit?

Nederlander zet klimaat en duurzaamheid hoog op de agenda

Thuiswerken, minder vliegen, investeren in groene energie: Nederlanders willen de positieve effecten op het klimaat die voortkomen uit de coronacrisis graag vasthouden. Daarvoor zijn ze bereid hun gedrag aan te passen. Dat biedt kansen voor ondernemers.

Hulp nodig?

Bekijk het overzicht van alles wat u zelf kunt regelen. Heeft u een vraag waar u zelf niet uitkomt? Dan kunt u ons bellen of appen.