The New Makers
Ondernemersverhalen: Duurzaamheid

The New Makers

The New Makers wil in alles wat ze doen zo duurzaam en circulair mogelijk zijn. Niet alleen als het gaat om het materiaal, maar ook bij het productieproces en het uiteindelijke bouwen. Ook de bedrijfsvoering zelf is zo duurzaam en circulair mogelijk. En dat betekent geen verspilling van grondstoffen of energie.

Circulaire Lego

The New Makers is gespecialiseerd in modulaire systeembouw. Freek van Zeist, een van de drie CEO’s, omschrijft wat zij doen als bouwen met Lego maar dan helemaal circulair en duurzaam. De wanden die zij produceren, zijn gemaakt van materiaal afkomstig uit zo veel mogelijk afvalstromen. “Als wij een kamer uit elkaar halen, wordt alles hergebruikt. We kunnen de wanden 1-op-1 ergens anders gebruiken, want er worden bij het in elkaar zetten geen schroeven, lijm of spijkers gebruikt. En raakt een wand beschadigd dan herstellen we dat door een onderdeel te vervangen. Van onherstelbaar beschadigde onderdelen, persen we weer nieuwe platen. We kennen dus eigenlijk geen afval.”

Producten

The New Makers creëert voor bedrijven extra (werk)ruimte in de vorm van extra kantoorruimte of opslag of bijvoorbeeld een keuken. Altijd is de ruimte opgebouwd uit wanden die eenvoudig aan elkaar kunnen worden gekoppeld. Ook verkopen ze losse systeemwanden. Die worden tussen de vloer en het plafond ingeklemd. “Deze worden veel in woningen en kantoren toegepast. Steeds meer aannemers en woningcorporaties hebben hier belangstelling voor. Want de losse wanden zorgen ervoor dat huizen en kantoren zo heel makkelijk aanpasbaar zijn aan de wensen van de gebruikers”.

Ambitie

Freek van Zeist is enthousiast over de samenwerking met de bank. “ABN AMRO profileert zich als koploper op het gebied van circulariteit bijvoorbeeld met Circl. Die ambitie en het enthousiasme om samen verder te komen is wederzijds. We zijn nu in gesprek over het ‘as a service’ model, een model waarbij klanten een product huren in plaats van kopen. Onze producten lenen zich hier goed voor omdat ze direct herbruikbaar zijn en er een flinke restwaarde op zit. Maar de bank is niet alleen kennispartner van ons, ook hebben we in bankkantoren in Gouda en Oosterhout spreekkamers geplaatst.“

Materialenpaspoort

Bij hun producten levert The New Makers een materialenpaspoort. Daarin staat waar het materiaal uit bestaat, hoeveel afval het oplevert en hoe het is geproduceerd. Gebruikers kunnen zo bijvoorbeeld zien hoeveel spijkerbroeken er zijn gebruikt voor de isolatie of hoeveel petflessen er zijn verwerkt in het systeemplafond. “Zo zet je gebruikers van een ruimte aan het denken. Die bewustwording vinden wij ook heel belangrijk”.

Pak winst op alle fronten

Voordelige én duurzame financiering? Groene lease? En wat is er nog meer?

Als ondernemer wil je winst maken. Maar niet alleen financieel, je wilt ook bijdragen aan een betere toekomst voor ons allemaal. Dat vraagt om een bank die duurzaam met je meedenkt, met winst op alle fronten.

Ontdek onze campagne

Lees meer over Winst op Alle Fronten voor alle duurzame inspiratie.

Ga naar abnamro.nl/winstopallefronten

Duurzame Menukaart

Duurzame Menukaart

Bekijk onze Duurzame Menukaart: alle oplossingen voor u bij elkaar.

Meer informatie

Tags

Ondernemersverhalen
Duurzaamheid