ELHO
Ondernemersverhalen: Duurzaamheid

elho

Van plastic afval naar design bloempot

Plastic bloempotten worden niet direct geassocieerd met ‘groen’, maar fabrikant elho probeert ze wel zo ‘groen’ mogelijk te maken. Elho produceert er jaarlijks zo’n 42 miljoen. 70% daarvan is gemaakt met gerecycled plastic. “We streven ernaar dit percentage elk jaar te verhogen. Op termijn willen we dat onze hele collectie van gerecycled plastic is gemaakt”, zegt Patty Willems, PR-manager van elho.

Omslag in 2018

Elho wil plastic zo duurzaam mogelijk produceren en dat is mede mogelijk dankzij een financiering van ABN AMRO. Wie bij het bedrijf aankomt, kan niet om de windmolen heen die ernaast staat. Die levert stroom voor het hele bedrijf. Als er veel wind is, wekt de windmolen meer elektriciteit op dan het bedrijf nodig heeft. Het overschot gaat het stroomnet in. Elho ademt duurzaamheid. Dat merk je ook als je hun pand betreedt. Het is zo duurzaam mogelijk gebouwd, met allerlei energiezuinige maatregelen. Verder wonen er op een stuk braakliggend terrein achter het pand 2 miljoen bijen die een positieve bijdrage leveren aan het milieu.

5,6 miljoen kilo gerecycled plastic

Elho verwerkt jaarlijks zo’n 5,6 miljoen kilo gerecycled plastic in de vorm van regranulaat. Daarvan maken ze hoofdzakelijk bloempotten. “De productiemachines die we hebben staan, zijn de meest energiezuinige op de markt. En met de warmte die vrijkomt bij het productieproces, wordt ons magazijn verwarmd”, zegt Patty Willems. Verder probeert elho het aantal transportkilometers zoveel mogelijk te beperken door leveranciers in de buurt te zoeken. “Kwaliteit staat natuurlijk voorop maar we vragen onze leveranciers wel of ze zelf ook bezig zijn met duurzaam ondernemen.”

'Groen' plastic

"In deze campagne vertellen we trots dat onze design potten geproduceerd worden met gerecycled plastic. Consumenten weten vaak niet dat ze naast kwalitatief ook duurzaam zijn. Wij vinden het wel belangrijk dat ze weten dat onze bloempotten van ‘groen’ plastic zijn gemaakt. Op die manier willen we onze bijdrage leveren om meer natuur in het leven van mensen te brengen."

Pak winst op alle fronten

Voordelige én duurzame financiering? Groene lease? En wat is er nog meer?

Als ondernemer wil je winst maken. Maar niet alleen financieel, je wilt ook bijdragen aan een betere toekomst voor ons allemaal. Dat vraagt om een bank die duurzaam met je meedenkt, met winst op alle fronten.

Ontdek onze campagne

Lees meer over Winst op Alle Fronten voor alle duurzame inspiratie.

Ga naar abnamro.nl/winstopallefronten

Duurzame Menukaart

Duurzame Menukaart

Bekijk onze Duurzame Menukaart: alle oplossingen voor u bij elkaar.

Meer informatie

Tags

Ondernemersverhalen
Duurzaamheid