Circl
Ondernemersverhalen: Duurzaamheid

Circl

Een plek die circulair tot stand is gekomen en waar kennis over circulariteit gedeeld zal worden; dat zag ABN AMRO wel zitten. De traditionele bouwplannen voor extra werkruimte aan de Zuidas lagen al klaar, maar de bank gooide de boeg om. Er moest duurzaam gebouwd gaan worden. Dat gebeurde en paviljoen Circl is nu het blinkend voorbeeld voor een circulaire economie.

Herbruikbare onderdelen

Circulair bouwen betekent gebruik maken van reeds bestaande grondstoffen en bouwmaterialen die oneindig bruikbaar blijven. Circl is daarom gebouwd uit demontabele onderdelen die na eventuele afbraak weer kunnen worden hergebruikt. In plaats van beton is zoveel mogelijk gekozen voor hout, om de hoge CO2-uitstoot te verminderen. En uiteraard gebeurt de klimaatbeheersing op een energie neutrale manier.

Circl is een living lab waar goede ideeën de ruimte krijgen, waar geleerd en verbonden wordt. ABN AMRO wil met Circl impact maken en de wereld een klein beetje veranderen. De bank hoopt vastgoedbedrijven en andere organisaties te inspireren en mee te krijgen in het samen uitbreiden van de circulaire economie. Spannend, maar ongelooflijk waardevol. 

Circl ontvangt graag iedereen. Van bedrijven tot burgers en van ngo’s tot lokale organisaties. Heeft u interesse? Kijk op www.circl.nl voor meer informatie

Pak winst op alle fronten

Voordelige én duurzame financiering? Groene lease? En wat is er nog meer?

Als ondernemer wil je winst maken. Maar niet alleen financieel, je wilt ook bijdragen aan een betere toekomst voor ons allemaal. Dat vraagt om een bank die duurzaam met je meedenkt, met winst op alle fronten.

Ontdek onze campagne

Lees meer over Winst op Alle Fronten voor alle duurzame inspiratie.

Ga naar abnamro.nl/winstopallefronten

Duurzame Menukaart

Duurzame Menukaart

Bekijk onze Duurzame Menukaart: alle oplossingen voor u bij elkaar.

Meer informatie

Tags

Ondernemersverhalen
Real Estate Duurzaamheid