Naar de navigatie Naar de inhoud

Contactloos betalen

Laat uw klanten nog sneller en makkelijker afrekenen

Contactloos betalen is de nieuwe manier van betalen. Uw klant houdt zijn betaalpas alleen tegen de betaalautomaat aan en steekt deze niet meer in de automaat. Bij een bedrag tot € 25,- rekent hij af zonder pincode in te toetsen. Snel en gemakkelijk. Geen wonder dat steeds meer ondernemers contactloos betalen aanbieden. Het hoort standaard bij een Pincontract. Doet u ook mee? Kijk op checkout.nl of u betaalautomaat hiervoor geschikt is.

Is hetzelfde als kredietlimiet. Het bedrag dat u maximaal kunt rood staan of opnemen van uw rekening.
Contactloos betalen
 

Contactloos betalen met NS en ABN AMRO

Met contactloos betalen wint iedereen tijd. En dat komt op een drukbezochte plek als het NS-station goed van pas. NS is daarom voor haar shops overgestapt op contactloos betalen. Wat zijn de voordelen voor de winkelier en de consument? Bekijk de video.

 

De voordelen van contactloos betalen

 • Deze nieuwe manier van betalen is snel en makkelijk voor het betalen van kleine bedragen en het maakt contant geld overbodig.

 • Geen lange wachtrijen bij uw kassa.

 • Uw klanten hoeven hun betaalpas niet meer in de betaalautomaat te steken. Hierdoor kunnen zij ook niet meer vergeten hun pas er weer uit te halen.

 • Het bedrag wordt rechtstreeks naar uw rekening overgeboekt.

Contactloos betalen in 1 stap

We maken het u makkelijk. Alle pincontracten van ABN AMRO zijn standaard al voorzien van de mogelijkheid om contactloze betalingen te accepteren. Bovendien kunnen uw klanten met contactloos betalen makkelijker en sneller betalen. Het bedrag wordt direct afgeschreven van de bankrekening van uw klant. De bijschrijving van de pintransacties ziet u de eerstvolgende werkdag. Net als u gewend bent met pinnen.

 

Alles wat u nodig heeft

Wat moet u als ondernemer doen om contactloos betalen aan te kunnen bieden?

 • U heeft een geschikte betaalautomaat met een NFC-antenne nodig. NFC staat voor Near Field Communication. Neem hier contact over op met uw leverancier of kijk op checkout.nl welk automaten geschikt zijn.

 • U heeft een Pincontract bij ABN AMRO nodig. Alle pincontracten van ABN AMRO zijn al standaard voorzien van de mogelijkheid om contactloos betalingen te accepteren.

 

Hoe werkt contactloos betalen?

Wilt u zien hoe contactloos betalen werkt voor uw klanten? Bekijk dan de video.

De video (1:30) laat ook zien hoe veilig deze nieuwe manier van betalen is en wat er gebeurt bij verlies of diefstal van een betaalpas met de mogelijkheid tot contactloos betalen.

 

Veilig betalen

Deze manier van betalen is uiteraard veilig. De veiligheid van de pas hangt niet af van de manier waarop uw klant de pas voor een betaalautomaat houdt.

Is de betaalpas van uw klant na verlies of diefstal gebruikt voor kleine betalingen zonder pincode? Dan vergoeden wij uw klant normaal gesproken het bedrag dat is afgeboekt. Hiervoor geldt niet het normale eigen risico van € 150,-.

Alleen in bijzondere gevallen vergoeden wij niet. Bijvoorbeeld als de klant wist dat de betaalpas kwijt was, maar deze niet direct heeft laten blokkeren. Of als uw klant kon weten dat de betaalpas voor frauduleuze handelingen gebruikt zou worden. Bekijk ook onze Voorwaarden Betaaldiensten voor Particulieren (pdf, 71kB).

Veelgestelde vragen

 • Waarom introduceert ABN AMRO contactloos betalen?

  Contactloos betalen is een snelle en makkelijke manier van pinnen. Door de snelheid van betalen zijn er meer transacties mogelijk in minder tijd. Kleine bedragen zullen vaker worden afgerekend via deze betaalmethode. Hierdoor hoeft u minder contant geld in kas te houden. Zo draagt contactloos betalen bij aan een veilige winkelomgeving.

 • Hoe informeert ABN AMRO haar particuliere klanten?

  Voor onze particuliere klanten hebben we een pagina over contactloos betalen ingericht waar we uitleggen hoe de nieuwe manier van betalen werkt.

 • Wanneer start ABN AMRO met de uitgifte van contactloze passen?

  We zijn al gestart met de uitgifte van contactloze betaalpassen. Nieuwe of vervangende betaalpassen die we vanaf november 2013 uitgeven zijn standaard geschikt voor contactloos betalen.

 • Welk pinsysteem wordt gebruikt voor Contactloos Betalen?

  Om contactloos betalen mogelijk te maken wordt gebruik gemaakt van Maestro/V Pay (EMV). Dit is de internationale betaalstandaard voor de acceptatie van Maestro en V Pay. U kunt daarom contactloze betalingen met buitenlandse Maestro/V Pay (EMV)-passen accepteren.

 • Hoe wordt verbinding gemaakt tussen betaalpas of smartphone en de betaalautomaat?

  De verbinding tussen de betaalpas of smartphone en de betaalautomaat wordt gemaakt via NFC (Near Field Communication). NFC is te vergelijken met Bluetooth, maar werkt alleen binnen een schaal van enkele centimeters. Zowel de betaalpas en smartphone als de betaalautomaat moeten zijn uitgerust met een NFC-antenne.

Stel uw vraag via WhatsApp

Binnen 15 minuten antwoord

Zakelijk contact via Whatsapp

We beantwoorden uw vragen graag zo snel mogelijk. Daarom zijn we ook via WhatsApp bereikbaar. Doordeweeks van 8 tot 21 uur en op zaterdag van 9 tot half 6. U krijgt binnen 15 minuten antwoord.