Naar de navigatie Naar de inhoud

Levensloopregeling

De levensloopregeling bestaat sinds 1 januari 2012 niet meer. Wij willen u als werkgever alvast informeren, zodat u uw medewerkers op tijd kunt laten weten wat er gaat veranderen. Welke zaken waarschijnlijk veranderen, leest u onderstaand.

 

Bent u werknemer?

Ook werknemers willen wij graag op tijd informeren over de wijzigingen binnen de levensloopregeling. Wat er voor u als werknemer verandert, leest u bij de levensloopregeling voor werknemers.

 

Een saldo van minder dan € 3.000,-

Werknemers die op 31 december 2011 een saldo hebben dat lager is dan € 3.000,-, kunnen het tegoed in 2013 laten uitkeren. Let op: er wordt dan wel loonbelasting ingehouden.

Een saldo van minimaal € 3.000,-

De levensloopregeling is sinds 1 januari 2012 vervallen. Alleen werknemers die op 31 december 2011 een saldo van minimaal € 3.000,- op hun rekening hadden staan, mogen gewoon door blijven sparen. De huidige regels van de levensloopregeling blijven dan gelden.

 

Levensloopverlofkorting met de Belastingdienst

Sinds 1 januari 2012 kunnen werknemers geen levensloopverlofkorting meer opbouwen. Zij behouden wel de rechten die tot dan toe zijn opgebouwd. De opgebouwde korting wordt verrekend als de werknemer in de toekomst geld opneemt van de levenslooprekening.

 

Vitaliteitsregeling gaat niet door

De Vitaliteitsregeling zou de Levensloopregeling vervangen.
Op 1 oktober 2012 is voorgesteld om deze regeling niet door te laten gaan. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Informatie voor werknemers   

U kunt ook met banksparen vermogen opbouwen. Met mogelijk belastingvoordeel. U kunt kiezen voor sparen of beleggen, of een combinatie hiervan.

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube