Naar de navigatie Naar de inhoud

OndernemersGemakVerzekering

Uit de verkoop

De OndernemersGemakVerzekering kunt u per 1 januari 2016 niet meer bij ons afsluiten. Heeft u de verzekering eerder afgesloten? Dan blijft deze geldig.

Ondernemen zonder zorgen

Als ondernemer loopt u het risico dat er iets mis gaat. Bijvoorbeeld onenigheid met een opdrachtgever of schade waarvoor u aansprakelijk wordt gesteld. Met de OndernemersGemakVerzekering gaat u gewoon door met ondernemen. Zonder zorgen over de continuïteit van uw bedrijf.

Speciaal voor ondernemers met personeel

Deze ondernemersverzekering is speciaal bedoeld voor ondernemers met personeel die een omzet hebben tot € 1.000.000,- per jaar. De premie wordt elk jaar opnieuw afgestemd op basis van uw jaarlijkse omzet (exclusief omzetbelasting).

 

Speciaal voor ondernemers met personeel

Deze ondernemersverzekering is speciaal bedoeld voor ondernemers met personeel die een omzet hebben tot € 2.500.000,- per jaar. De premie wordt elk jaar opnieuw afgestemd op basis van uw jaarlijkse omzet (exclusief omzetbelasting).

Uw polis is altijd actueel

U vult jaarlijks een korte vragenlijst in met gegevens over uw omzet en uw bedrijfsactiviteiten. ABN AMRO bekijkt aan de hand hiervan of deze ondernemersverzekering nog aansluit bij uw risico's.

Alle kenmerken van de OndernemersGemakVerzekering

Wat is de OndernemersGemakVerzekering?

De OndernemersGemakVerzekering (OGV) is een verzekering met meerdere dekkingen. U bent verzekerd tegen de meest voorkomende risico's voor ondernemers met personeel.

Voor wie?

Ondernemers met personeel die een omzet tot € 1.000.000,- exclusief omzetbelasting per jaar hebben.

Voorwaarden

Bekijk de voorwaarden (pdf, 298kB) van de OndernemersGemakVerzekering. Lees hieronder ook de 'Aanvullende informatie'.

Eigen risico
Per gebeurtenis geldt een eigen risico van € 250,-.

Aanvullende informatie

 • Informatieblad schadeverzekeringen
  Belangrijke informatie over de financiële dienstverlening van ABN AMRO Bank N.V. en de relatie tot de verzekeraar en uw bemiddelaar vindt u in het Informatieblad schadeverzekeringen. (pdf, 246kB)

 • Preventiebrochure
  Informatie over het voorkomen van brand, inbraak en andere schade vindt u in de Preventie brochure. (pdf, 1.1MB)

Wat is verzekerd?

De OndernemersGemakVerzekering is één verzekering waarbij de belangrijkste schaderisico's zijn afgedekt. Deze verzekering heeft standaard een uitgebreidere dekking dan losse verzekeringen:

 • Aansprakelijkheid voor bedrijven
  Verzekerd bedrag is € 2.500.000,- per gebeurtenis en € 5.000.000,- per jaar.
  Opzichtrisico: eigendommen van klanten die u in reparatie of bewerking hebt, zijn meeverzekerd tot maximaal € 50.000,- per gebeurtenis en maximaal € 100.000,- per jaar.

 • Rechtsbijstand 
  Geeft dekking voor geschillen die ontstaan door uitoefening van bedrijfsvoering & incasso, inkoop, verkoop en verkeersdeelnemer.

 • Inventaris- en Goederen 
  Inclusief schade aan elektronica en geld in het eigen bedrijf. U bent volledig verzekerd tegen 'van buiten komende onheilen' tot maximaal € 1.000.000,- per gebeurtenis. U bent verzekerd op al uw bedrijfslocaties binnen de Benelux en Duitsland. Tevens is er dekking voor schade aan huurdersbelang tot € 100.000,-.

 • Bedrijfsschade 
  Gedekt is de gederfde brutowinst door beschadiging of verlies van bedrijfsmiddelen. Uitkeringstermijn is maximaal 78 weken. Ook heeft u dekking van extra kosten tot een maximaal bedrag van € 50.000,-. Bijvoorbeeld de huur die u moet betalen voor een alternatieve locatie. 

 • Goederentransport 
  Vervoer van goederen in eigen vervoermiddel(en) is gedekt tot € 25.000,- per voertuig (diefstal en beschadiging van goederen na braak alleen verzekerd wanneer het voertuig binnen is gestald of is voorzien van VbV/SCM-alarmsysteem).

 • Collectieve Ongevallen 
  Verzekerd is een bedrag van € 100.000,- per persoon bij volledige en blijvende invaliditeit door een ongeval en € 10.000,- per persoon bij overlijden door een ongeval. 24-uursdekking voor vast personeel, ook buiten werktijd. Dekking tijdens werktijd en woon-werkverkeer voor vast personeel, oproep- en uitzendkrachten.

 • Wegam 
  Dekking voor aansprakelijkheid van de werkgever voor schade die werknemers oplopen als zij tijdens uitoefening van hun werkzaamheden een motorrijtuig besturen. Een heftruck of wegenwals is ook verzekerd. Verzekerd is een bedrag van maximaal € 2.500.000,- per gebeurtenis en het dekkingsgebied is de gehele wereld.

Extra dekking

 • Geld
  U verzekert uw geld tot € 5.000,- per gebeurtenis tegen onder andere brand en diefstal. Ook gedekt is: geldverlies tijdens vervoer of van personeel of klanten en acceptatie van vals geld .

 • Reconstructiekosten
  U krijgt de kosten vergoed tot € 15.000,- die na een verzekerde gebeurtenis nodig zijn om uw bedrijfsadministratie te herstellen. Ook zijn computerbestanden, hard- en software gedekt die nodig zijn om uw bedrijfsadministratie te herstellen.

 • Zakenreis
  De zakenreisverzekering is een doorlopende reisverzekering. U en uw medewerkers zijn verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging van uw reisbagage en noodzakelijke geneeskundige behandeling tijdens de zakenreis.

 • Milieuschade
  Dekking van saneringskosten van verontreiniging van de bodem. Als die zijn ontstaan door het vrijkomen van gassen, vloeistoffen, en/of fijn verdeelde vaste stoffen. Op de eigen (werk)locatie of op die van derden. Sanering geldt alleen voor bodem en oppervlaktewater. Het verzekerde bedrag bedraagt € 250.000,- per gebeurtenis en maximaal € 500.000,- per jaar.

Kosten

 • De premie wordt elk jaar afgestemd op uw jaarlijkse omzet (exclusief omzetbelasting).

 • Poliskosten
  Bij het afsluiten van deze verzekering betaalt u eenmalig € 9,30 (exclusief Assurantiebelasting) aan poliskosten.

Polisonderhoud

Om uw polis actueel te houden, vult u jaarlijks een korte vragenlijst in met gegevens over uw omzet en bedrijfsactiviteiten. ABN AMRO adviseert dan of uw verzekering nog aansluit bij uw situatie.

Wanneer gaat de verzekering in?

Als u de verzekering online aanvraagt bent u direct verzekerd via voorlopige dekking. De verzekeraar moet nog wel akkoord gaan met uw aanvraag voor de definitieve dekking. Dit gebeurt binnen 14 werkdagen en u ontvangt als bevestiging hiervan de verzekeringspolis per post.

Hoe lang loopt deze verzekering?

U kunt de OndernemersGemakVerzekering opzeggen per de 1e van de maand, met een opzegtermijn van een maand.

Schade melden

U kunt uw schade schriftelijk of online melden

Is er sprake van een spoed- of noodsituatie? Neem dan altijd telefonisch contact met ons op via 038 - 496 86 73.

Hoe kan ik deze verzekering wijzigen of stopzetten?

Geef uw wijzigingen aan ons door. U kunt een schriftelijke opzegging opsturen naar:

ABN AMRO Verzekeringen
PAC TC4480
Antwoordnummer 9000
8000 VB Zwolle

Aanvullende voorwaarden

Informatieblad schadeverzekeringen (pdf, 246kB)

Vragen of advies?

Neem contact op met ABN AMRO.

Overal antwoord op uw vraag

Via Twitter, Facebook en WhatsApp

Heeft u geen tijd ons te bellen voor uw vragen? Onze zakelijk specialisten staan ook voor u klaar via Twitter, Facebook en WhatsApp. Wel zo makkelijk.

Ontvangt u ongevraagd een WhatsApp-bericht van ons? Reageer dan niet om phishing te voorkomen.