Naar de navigatie Naar de inhoud
  • Home
  • Verenigingen en stichtingen

Verenigingen en stichtingen

Alles wat u nodig heeft in 1 keer geregeld

Met het Verenigingen & Stichtingen Pakket regelt u in 1 keer alle bankproducten die u nodig heeft voor uw vereniging of stichting. Daarnaast kunt u met het pakket gemakkelijk andere producten afsluiten, zoals een spaarrekening en een verzekering.

Verenigingen & Stichtingen Pakket

U krijgt direct alles wat u nodig heeft: een zakelijke rekening, een pinpas en internetbankieren. Op uw betalingsverkeer krijgt u € 400,- korting. Elk jaar opnieuw.

Extra producten

Bij ABN AMRO kunt u snel en gemakkelijk extra producten aanvragen. Zo spaart u voor onderhoud of een andere grote uitgave en kunnen uw leden pinnen in de kantine.

Geld ontvangen

Digitaal geld ontvangen kan heel eenvoudig. Ook kleine bedragen. Zo betalen uw sporters een sportdrankje graag met pin. En donateurs schenken eenvoudig via iDEAL. Of kijk eens of u de contributies kunt regelen via een automatische incasso. Wel zo makkelijk.

Sparen

Heeft u plannen voor uw club? Altijd goed om geld achter de hand te hebben. Of dat nu voor een kampioensfeest is of voor het vervangen van de kozijnen van het clubhuis.

BestuurVerzekering

Weet u dat u als bestuurder persoonlijk aansprakelijk kunt worden gesteld? Met de BestuurVerzekering kunt u uw privévermogen beschermen tegen mogelijke claims.

Lenen

Wat de plannen voor uw club of vereniging ook zijn, ze moeten worden gefinancierd. U kunt bij ons terecht voor een financiering op maat die past bij uw situatie.  

Praktische hulp

Heeft u een vereniging of stichting opgericht? Of overweegt u dat te doen? Dan is het handig nog wat meer te weten over een aantal belangrijke zaken. We hebben hieronder de meestgestelde vragen op een rijtje gezet. U wordt verwezen naar de website van de Belastingdienst en V&S.

De oplossingen die ABN AMRO biedt voor bestaande verenigingen en stichtingen vindt u onder 'In 1 keer alles geregeld'.

Speciale belastingregels

De overheid heeft speciale belastingregels voor verenigingen en stichtingen. Deze staan overzichtelijk op de website van de Belastingdienst. Hier krijgt u antwoorden op vragen als: 'Aan welke eisen moet de administratie van mijn VVE voldoen?', 'Moet een vereniging BTW en vennootschapsbelasting afdragen?' en 'Moet een stichting als zij een loterij organiseert kansspelbelasting afdragen?'.

De eerste stappen

De knoop is doorgehakt. U gaat een vereniging of stichting oprichten. Kiest u voor een vereniging of stichting en waar moet u zich inschrijven? Wat zijn de eerste stappen bij het oprichten?

Verschillen tussen stichting en vereniging

U wilt een stichting of vereniging oprichten. Wat zijn de kenmerken van deze organisatietypen? Zo heeft een vereniging leden en een stichting niet. Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen stichtingen en verenigingen?

Huishoudelijk reglement

Een huishoudelijk reglement is een set regels en richtlijnen, in aanvulling op de wet en de statuten. Een vereniging of stichting moet beschikken over statuten. Een huishoudelijk reglement is niet verplicht. Wat zet u in de statuten en wat in het huishoudelijk reglement?

Btw afdragen: ja of nee

Uw organisatie kan als ondernemer voor de omzetbelasting (btw) worden aangemerkt. Wanneer is dit het geval en welke vrijstellingen gelden er?

Wettelijke eisen jaarrekening

Er bestaat veel onduidelijkheid over de jaarrekening voor een vereniging of stichting. Aan welke wettelijke eisen moet uw vereniging of stichting voldoen? En valt deze onder de 'eenvoudige regelgeving'?

Heeft u vragen?

Wilt u meer weten over onze producten, bankieren, of heeft u een andere vraag?

Telefonisch

U kunt veel bankzaken zelf direct online regelen, zoals een rekening aanvragen. Heeft u nog vragen? Bel ons via 088 - 226 26 26 (elke werkdag bereikbaar van 8.00 - 22.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 17.30 uur).

Elke werkdag bereikbaar van 08.00 tot 22.00 uur. Op zaterdag van 09.00 - 17.30 uur.

088 - 226 26 26

Elke werkdag bereikbaar van 08.00 tot 22.00 uur. Op zaterdag van 09.00 - 17.30 uur.

088 - 226 26 26

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube