Met bodemenergie koel in de zomer en warm in de winter

Circulaire economie

Samen werken aan circulaire productie

Talloze bedrijven in Nederland werken aan initiatieven die bijdragen aan de circulaire economie. ABN AMRO steunt deze bedrijven met advies en financiering. Bij een circulaire economie gaat het erom dat producten en onderdelen hun waarde behouden en dat grondstoffen worden hergebruikt. Zo ontstaat een gesloten kringloop zonder afval en verspilling.

Circulaire evenementen

Regie in de Circulaire Economie

Woensdag 8 februari 2023

Hoe kun je voor het versnellen van de circulaire economie de ketensamenwerking versterken? We moeten collectief de schouders eronder zetten om afval te elimineren en onze negatieve impact op het milieu te verminderen. Wij onderzoeken hoe bedrijven kunnen samenwerken.

Circulaire businesscase: van bleeder naar cashcow

Woensdag 8 februari 2023

Je verdienmodel versterken met terugkerende inkomsten, die tevens een bijdrage leveren aan een circulaire economie. Vanuit de zienswijze “Alles is Service” zullen we je meenemen in hoe jij producten zelfs als een dienst aan kunt bieden of de waarde en circulariteit van jouw producten kunt vergroten met diensten.

Circulair Renoveren

Donderdag 9 februari 2023

Hoe kan circulair renoveren een rol spelen in het verduurzamen van de huidige vastgoedvoorraad? Tijdens de nieuwbouw van projecten werken we hard aan duurzaam ontwikkelen. Goede isolatie, de beste energie labels, en het liefst zo emissievrij mogelijk.

Statiegeld Nederland

Samen op weg naar een circulaire economie

Het belang van een circulaire economie was misschien nog nooit zo duidelijk. Voor consumenten en bedrijven is dit hét moment om aan te haken. Voor ons allemaal is er een wereld te winnen.

Retailer of the Year

Evenementen

Wilt u meer weten over onderwerpen als vastgoed, treasury, cybersecurity, klimaatverandering, de energietransitie of big data? Op zoek naar inspiratie voor uw vakgebied? ABN AMRO houdt evenementen met inspirerende sprekers.

Duurzame groeimogelijkheden voor vastgoed

PROVADA 2022

Ook in 2022 nam ABN AMRO deel aan de PROVADA, de grootste vastgoedbeurs in Nederland. We hebben in onze stand weer veel interessante gesprekken gevoerd met beursbezoekers. Dit jaar hadden we tijdens ons programma interessante sprekers over de beste duurzame groeimogelijkheden voor vastgoed.

Leon va Ast - Circulair ondernemen
Circulair West

Voor toekomstwaardige en toekomstbestendige groei

Leon van Ast is een betekenisvolle ondernemer die zijn levensenergie in zet om positieve impact te maken. Hij dacht mee hoe mkb-bedrijven ondersteund en gestimuleerd kunnen worden om circulair te ondernemen. Met platform Circulair West als resultaat, dat bedrijven, overheden en kennisinstellingen in West-Nederland samenbrengt om te innoveren.

Kant-en klaar, duurzaam en circulair wonen
Kant-en klaar en circulair wonen

Elements: innovatief en duurzaam bouwen, wonen en leven

Een huis dat zo vanuit de fabrieksloods op je kavel wordt neergezet. Onmogelijk? De bouwpioniers van Elements bewijzen dat het kan. Bouwen met losse modules is de oplossing. Tel daarbij op een volledig geïntegreerd energiesysteem met eigen energieopwekking, en je ziet hoe dit helemaal past in de circulaire economie.

Donorstaal geeft staal een tweede leven
Tweede leven voor staal

Donorstaal geeft staal een tweede leven

Staal verbruik je niet, je gebruikt het. Stalen bouwelementen kunnen na demontage best een tweede, derde of vierde keer gebruikt worden. Een gebruikte buis, balk of profiel behoudt zijn eigenschappen en blijft daardoor net zo sterk en betrouwbaar als een nieuw exemplaar. Swanenberg IJzer Groep werkt op deze manier al tientallen jaren aan de circulaire economie.

Schijvens: volledig circulaire bedrijfskleding
Gerecyclede bedrijfskleding

Schijvens: volledig circulaire bedrijfskleding

Hoe maak je kleding zonder een draad te verspillen? Schijvens Corporate Fashion produceert bedrijfskleding van 50 procent gerecyclede werkkleding en 50 procent hergebruikt plastic. Er worden geen nieuwe grondstoffen toegevoegd, dus de productie is volledig circulair. Bekijk de korte video en leer alles over het circulaire bedrijfsmodel van Schijvens.

Homie: Duurzaam wassen en drogen
Zuiniger en duurzamer wassen

Homie: Duurzaam wassen en drogen

De klant betaalt bij Homie niet voor aanschaf en onderhoud van een machine, maar per gedraaide was. En omdat koud wassen goedkoper is dan heet wassen, zijn Homie-klanten zich meer bewust van hun wasgedrag, waardoor ze gemiddeld zo’n 25 procent zuiniger en duurzamer wassen. 

Dist-IT: een tweede leven voor computerhardware
IT-producten refurbishen

Dist-IT: Een tweede leven voor computerhardware

Dist-IT is expert in het opkopen en opknappen (refurbishen) van gebruikte IT-producten voor datacentra en zakelijke gebruikers. Zo krijgt computerhardware een tweede leven en wordt circulariteit rondom IT-producten gestimuleerd. 

Mitsubishi Liften: de lift als service
Duurzame liften

Mitsubishi Liften: De lift als service

Mitsubishi Liften heeft een uniek circulair model voor liften waarbij de klant betaalt voor het gebruik (‘pay per use’ model) in plaats van aankoop van een lift. Mitsubishi blijft eigenaar van de duurzame lift en daarmee verantwoordelijk voor het onderhoud ervan. De lift als service dus.

Saltrex redt goederen van verbrandingsoven
Circulair veilingplatform

Saltrex redt goederen van verbrandingsoven

Afgekeurde goederen krijgen via het veilingplatform van Saltrex een nieuwe bestemming. “Al meer dan 70.000 ton sinds de start,” zegt eigenaar Michael Hajdasinski trots. “Ik denk dat ons platform bewijst dat het bedrijfsleven een enorme impact kan maken op de circulaire economie.”

Circl

Circl

Circl is een circulair platform op de Amsterdamse Zuidas waar business en finance samen in beweging komen voor een duurzame wereld. Het circulaire platform organiseert diverse events op het gebied van duurzaamheid. Neem ook een kijkje achter de schermen tijdens een rondleiding door het duurzaam gebouwde pand.

Triboo

Circulaire deals

ABN AMRO steunt initiatieven van het bedrijfsleven waardoor de circulaire economie dichterbij komt. Lees meer over bedrijven die we nu al steunen bij hun circulaire productie.