
Hackers plegen CEO-fraude in verpakkingsindustrie
“Het maakt je onzeker en het is spannend. Wat hebben die hackers kunnen doen?” Het bedrijf Koninklijke Hordijk, producent van duurzame verpakkingen, kreeg vier jaar geleden te maken met CEO-fraude. Volgens IT-manager Rob Hordijk is het belangrijk om bewustzijn te creeren bij je mensen. "Je kan beleid schrijven en investeren in technieken, maar het zijn de mensen als het gaat om cyberveiligheid."
Het bedrijf zet sterk in op dit aspect en voert actieve monitoring uit. “Als bedrijf kan je niet alles zelf in de gaten houden. De wereld verandert snel”, zegt Rob.
Harold de Graaf van de branchevereniging Nederlandse Rubber- en Kunststofindustrie (NRK) vraagt bedrijven hun cyberrisico’s goed te evalueren. “Zolang er niks gebeurt, waan je jezelf veilig. Totdat het misgaat.”
Je waant je veilig, totdat het misgaat
In de videoserie Digitaal Veilig Ondernemen van Samen Digitaal Veilig bespreken Rob en Harold cyberrisico’s en de Europese cyberwet NIS2.
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Samen Digitaal Veilig.
Zelf cybermaatregelen treffen of fraude melden?
Ongeveer 1 op de 5 ondernemers krijgt te maken met cybercriminaliteit. Zo’n cyberincident kan grote gevolgen hebben voor de bedrijfsvoering, klanten, leveranciers of reputatie. Het treffen van passende maatregelen is daarom van belang voor elke onderneming.
- Leer meer over de 4-in-1-cyberoplossing Cyber Veilig & Zeker en verlaag jouw cyberrisico's.
- Bekijk slimme tools, handige artikelen en cyberwebinars op onze Veilig ondernemen-pagina.
- Meld fraude bij ons, ook bij twijfel, waarna onze helpdesk je direct verder helpt.