Naar de navigatie Naar de inhoud

Financiële Beheer Service

Hulp bij het beheren van de financiën

De Financiële Beheer Service

Bent u financieel hulpverlener? Dan is er voor u de Financiële Beheer Service. Deze bestaat uit 2 rekeningen die bij elkaar horen: de Leefgeldrekening en Beheerrekening. Hiermee beheert u de financiën voor iemand die dat zelf niet kan. Voor curatoren van faillissementen en bewindvoerders WSNP is er de Boedelrekening. Daarnaast kunt u gebruikmaken van de kennis van onze adviseurs. Zij zijn uw persoonlijke aanspreekpunt en kennen de dagelijkse praktijk van bewindvoerders en de actuele wet- en regelgeving rond bewindvoering. Op deze pagina leest u alles over de Financiële Beheer Service.

Voor u als bewindvoerder of curator

Als bewindvoerder of curator beheert u de geldzaken zaken van iemand die dat zelf niet kan. Voor het beheer van de persoonlijke bankzaken zijn er de Beheerrekening en Leefgeldrekening. Deze rekeningen zijn aan elkaar gekoppeld.

Beheerrekening

De Beheerrekening is een particuliere betaalrekening zonder bankpas. Deze rekening is alleen toegankelijk voor u als bewindvoerder. U gebruikt de rekening voor vaste inkomsten en uitgaven zoals loon en huur. Rood staan op deze rekening is niet mogelijk. De rekening kan worden beheerd via Internet Bankieren en Acces Online.

Leefgeldrekening

De Leefgeldrekening is een particuliere betaalrekening met een bankpas voor het pinnen bij geld- en betaalautomaten. Er kan alleen geld op de rekening worden gezet door u als financieel beheerder. Dit doet u via de hieraan gekoppelde Beheerrekening. U bepaalt bij het aanvragen van de leefgeldrekening zelf of u betalingen van andere rekeningen dan de beheerrekening toestaat.

Voor deze en overige opdrachten aan ABN AMRO kunt u als bewindvoerder of curator gebruikmaken van het formulier bewindvoering.

Voor bewindvoerders WSNP en curatoren faillissementen

Als het niet meer lukt om tot een oplossing te komen met schuldeisers kan iemand door de rechtbank worden toegelaten tot de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP). De rechter kan ook een faillissement uitspreken. Verzorgt u de afwikkeling van wettelijke schuldsaneringstrajecten of faillissementen? Dan kunt u gebruikmaken van de Boedelrekening.

Boedelrekening

De Boedelrekening kan geopend worden door:

  • curatoren, voor het afwikkelen van faillissementen en
  • bewindvoerders WSNP, voor het afwikkelen van wettelijke schuldsaneringstrajecten.

Tip: zoeken in de app

Zoeken kan op verschillende manieren

Zoeken in de app kan op verschillende manieren.

Ga naar uw bij- en afschrijvingen en tik op het vergrootglas. U kunt dan zoeken op naam, bedrag of omschrijving. Of tik op een foto of logo. Zo zet u alle bijbehorende betalingen op een rij.

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube