Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Einde acceptgiro

Vanaf 1 juni 2023 verwerken we geen acceptgiro's meer

Het gebruik van acceptgiro’s is in de afgelopen jaren sterk afgenomen. Steeds meer mensen maken gebruik van andere betaalmethodes. Alle banken stoppen vanaf 1 juni 2023 met het verwerken van acceptgiro's. Op deze pagina leest u wat dit voor u betekent.

Belangrijke data

  1. 1 maart 2023

    Er worden geen acceptgiro's meer verstuurd.
  2. 23 mei 2023

    Dit is de laatste dag dat u een acceptgiro naar ons kunt sturen.
  3. 1 juni 2023

    Banken verwerken geen acceptgiro’s meer. 

Bedrijven en organisaties kunnen u vragen om op een andere manier te betalen

iDEAL

Met iDEAL betaalt u veilig, makkelijk en snel online. Dat kan ook via een iDEAL QR-code die u bijvoorbeeld op een factuur vindt. 

Incasso

Met een machtiging voor een incasso geeft u een bedrijf toestemming automatisch geld van uw betaalrekening af te halen. Bijvoorbeeld voor uw verzekeringen.

Tikkie

Een Tikkie ontvangen van een bedrijf? Dat kan via Whatsapp, sms, e-mail en QR-code.

Veelgestelde vragen over acceptgiro

Het gebruik van acceptgiro’s is in de afgelopen jaren sterk afgenomen. Steeds meer mensen maken gebruik van andere betaalmogelijkheden.

Acceptgiro’s die wij op woensdag 31 mei 2023 ontvangen hebben worden nog verwerkt. Stuur de acceptgiro uiterlijk dinsdag 23 mei 2023 naar ons op.

Bedrijven en organisaties stoppen vanaf 1 maart 2023 met het versturen van acceptgiro’s. Een acceptgiro die u later ontvangt, kunt u nog tot en met dinsdag 23 mei 2023 naar ons opsturen.

Dat kan tot en met zondag 30 april 2023. Vanaf maandag 1 mei 2023 kunt u de acceptgiroscannerfunctie in de ABN AMRO app niet meer gebruiken. Vul in het overboekingsscherm zelf de gegevens van de acceptgiro in. Let daarbij vooral op het betalingskenmerk.

Andere manieren om te betalen zijn iDEAL, het afgeven van een machtiging voor een incasso of zelf het geld overboeken.

U kunt nog steeds betalen via een papieren overboekingsformulier. Wilt u nieuwe formulieren bestellen? Gebruik het bestelformulier in uw boekje of bel met Private Assistance. Of start met online bankieren via de ABN AMRO app en Internet Bankieren.

Met een machtiging voor een incasso geeft u een bedrijf of organisatie toestemming om automatisch geld van uw betaalrekening af te schrijven.