Veilig online bankieren

Met Mobiel Bankieren en Internet Bankieren regelt u op ieder moment uw bankzaken. We doen er alles aan om dit zo veilig mogelijk te maken. U kunt zelf ook verschillende maatregelen nemen om de risico's te beperken.

Hoe fraudegevoelig is mobiel bankieren?

In enkele jaren tijd heeft mobiel bankieren een enorme vlucht genomen. Consumenten hebben massaal de voordelen ontdekt van een snelle saldocheck, eenvoudig overschrijven en betaalverzoeken via messenger-apps. Maar hoe fraudegevoelig is mobiel bankieren eigenlijk?

Hoe blijven mijn bankzaken veilig?

Betalingen vinden steeds meer online plaats. Wat doet de bank tegen fraude? Bij ABN AMRO Meespierson doen we er van alles aan om uw bankzaken veilig te laten verlopen. We zorgen o.a. voor een beveiligde verbinding en werken nauw samen met andere banken en politie. 

Hoe veilig is contactloos betalen?

Het is de meestgestelde vraag over contactloos betalen. Contactloos betalen is simpel, zonder code kunnen betalen, maar wat als u die pas kwijtraakt? Is het voor criminelen dan makkelijk om geld van uw rekening te halen? Of wat als zij 'per ongeluk' met speciale apparatuur tegen u aanstoten in een druk winkelcentrum? Bent u dan ook geld kwijt?

Wat is Phishing?

Phishing is de meest bekende vorm van online fraude. Bij phishing sturen oplichters u een e-mail die erg lijkt op een mail van de bank. In de mail wordt u gevraagd op een link of bijlage te klikken.

Hoe bescherm ik zelf mijn bankgegevens?

Wat kunt u zelf doen om veilig te bankieren? In deze video bespreken we de vijf veiligheidsregels die u kunt aanhouden.

Welke trucs gebruiken oplichters?

Oplichters vinden elke keer nieuwe manieren om u te misleiden. In deze video deelt Ireen Lammerts, Senior Crime Prevention Advisor, de meest voorkomende vormen van oplichting en hoe u deze kunt herkennen.