Altijd op de hoogte

Boven de Markt

17 september 2020 - We hebben onze positionering in twee aandelensectoren gewijzigd. Binnen de IT-sector zijn we van een overwogen positie naar neutraal gegaan. Daarnaast is besloten om de allocatie in de nutsbedrijven te verhogen van onderwogen naar neutraal.

Hoe de financiële sector 600 miljard misloopt

11 september 2020 - Volgens een rapport van onderzoeksbureau Wyman hebben financiële bedrijven te weinig aandacht voor de voorkeuren van hun vrouwelijke klant. Hierdoor stellen vrouwen minder snel hun vermogen beschikbaar. Volgens Judith een gemiste kans. Waarom? Wanneer de financiële sector vrouwen op de juiste manier benadert, kunnen vrouwen financieel sterker worden en bedrijfswinsten groeien. Een win-win situatie.

Beleggingsstrategie

Update Beleggingsstrategie

16 september 2020 - ABN AMRO voert twee wijzigingen door in haar sectorpositionering. Aandelen in de sector informatietechnologie (IT) hebben lange tijd beter gepresteerd dan de bredere markt. De bank gelooft dat het nu tijd is om wat winst te nemen op IT, door de positionering in deze sector te verlagen van overwogen naar neutraal. Tegelijkertijd wordt de positionering in de sector nutsbedrijven verhoogd (van onderwogen naar neutraal).

Sparen of beleggen: wat levert het meeste op?

Aflevering 1: Sparen of beleggen

In deze aflevering vraagt Jordy zich af wat het meeste oplevert: sparen of beleggen? En dus nodigt hij zichzelf uit bij Mary Pieterse-Bloem. We vroegen haar wat 100 euro (220 gulden) nu waard zou zijn als je het in 1960 had belegd in aandelen of obligaties of op een spaarrekening had gezet.