Altijd op de hoogte

Beleggingsstrategie

Update Beleggingsstrategie

25 november 2020 - De huidige omstandigheden vormen een goede basis voor een krachtig herstel vanaf het tweede kwartaal van 2021. Voor ABN AMRO is dit reden om meer risico aan de portefeuille toe te voegen. ABN AMRO doet beleggers de suggestie om te kiezen voor een overwogen positie in aandelen, met name door de weging in opkomende markten te vergroten..

Het verschil tussen impactbeleggen en duurzaam beleggen

19 november 2020 -In de basis komen impactbeleggen en duurzaam beleggen met elkaar overeen: de belegger wil naast financieel rendement óók een maatschappelijke bijdrage leveren. Toch zijn er ook verschillen tussen deze twee beleggingsvormen. Impactbeleggen gaat een stapje verder dan duurzaam beleggen: bij bedrijven in deze portefeuilles wordt ook gekeken naar concrete en meetbare resultaten, waarmee het bedrijf een (positieve) impact op de wereld heeft. Hoe dit precies in elkaar steekt legt Judith uit in deze video.

Boven de Markt

12 november 2020 - Het bleef lang spannend, maar Joe Biden is uiteindelijk toch overtuigend als 46ste president van Amerika gekozen. Hij zal te maken krijgen met een gespleten congres, maar: het verleden laat zien dat het eerste presidentsjaar vaak een goed beursjaar is. Want als we naar de laatste negen presidentsverkiezingen kijken, steeg de Dow Jones index in acht van die gevallen in de eerste veertien maanden na de verkiezingen. Daarom blijven we een voorkeur houden voor de VS als regio. Ralph legt het u uit in deze video.

Kost beleggen veel tijd?

Aflevering 5: Kost beleggen veel tijd?

Beleggen kost veel tijd, luidt de wijsheid. Maar is dat wel zo? Hoe combineren mensen actief omgaan met hun vermogen met hun drukke werk en gezinsleven? Om dat uit te zoeken spreekt Jordy in deze aflevering af met de altijd drukke Peter Bosz, oud-voetballer en huidig trainer bij Bayer Leverkusen.