Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Private Equity Advies

Toegang tot een exclusieve vermogenscategorie

Private Equity Advies

 • Aantrekkelijke toevoeging op liquide beleggingsportefeuille
 • Voor ervaren beleggers met een lange beleggingshorizon
 • Voor een belegbaar vermogen vanaf  €5.000.000,- of vanaf €3.000.000,- onder een aanvullende voorwaarde

Voor ervaren beleggers

Als zeer ervaren belegger met een groot vermogen wilt u naast liquide beleggingen ook kunnen beleggen in minder liquide beleggingen. Dan kan Private Equity Advies een aantrekkelijke aanvulling zijn op uw (liquide) beleggingsportefeuille. Samen met een adviseur kunt u een gespreide portefeuille opbouwen van internationale, gerenommeerde private equity fondsen.

Meer weten?

Bent u nog geen klant en heeft u interesse in Private Equity? U kunt hier een vrijblijvende afspraak maken. Wilt u eerst meer weten over Private Equity? Bestel dan alvast het gratis e-book.

Nieuws: Private Equity Fonds

Sinds 2018 is duurzaam beleggen bij ons de standaard. Deze focus vertaalt zich in doorlopende innovaties. De meest recente stap in deze ontwikkeling is de introductie van een impact private equity fonds dat investeert in bedrijven die het als hun missie zien om naast een gezond financieel rendement ook een positieve impact op mens, milieu en maatschappij te realiseren.

Private Equity: The Next Level in Investing | ABN AMRO MeesPierson

The Next Level in Investing: Private Equity

Van vijandige overnames heeft Private Equity zich in de jaren ontwikkeld naar een next level investeringsvorm. In deze documentaire duiken we dieper in private equity, van geschiedenis tot samenwerking.

Meer informatie en voorwaarden

Wat is Private Equity Advies?

Als zeer ervaren belegger met een belegbaar vermogen van minimaal € 5.000.000,-, wilt u naast liquide beleggingen ook kunnen beleggen in minder liquide beleggingen. Heeft u een vrij belegbaar vermogen vanaf € 3.000.000,-? Dan is Private Equity Advies mogelijk onder een aanvullende voorwaarde: uw eerste belegging in Private Equity Advies moet een vastgesteld instrument zijn van verschillende Private Equity Beleggingsfondsen. 

Private Equity Advies kan een aantrekkelijke aanvulling zijn op uw (liquide) beleggingsportefeuille. Private Equity beleggingen bieden kans op een hoger rendement dan beursgenoteerde aandelen, maar zijn wel risicovoller en minder liquide. Samen met uw beleggingsadviseur bepaalt u uw persoonlijk private equity beleggingsplan. Het doel daarbij is om in enkele jaren een gespreide private equity portefeuille op te bouwen met spreiding naar:

 • Investeringsjaren
 • Regio's
 • Investeringsstijlen (zoals buy-outs, groeikapitaal, venture capital)
 • Eventuele beleggingsthema's (zoals digitalisering, impact investing)

Op basis van het door u samen met de adviseur opgestelde beleggingsplan wordt u vervolgens enkele keren per jaar geïnformeerd over passende beleggingsmogelijkheden. Samen met uw adviseur bepaalt u dan de eventuele toevoeging van private equity aan uw beleggingen. De private equity fondsen die door ABN AMRO geselecteerd worden, zijn onderworpen aan een uitgebreide analyse. Uw adviseur bespreekt met u de voor- en nadelen en de risico's van elke aangeboden belegging.

Voor wie?

Private Equity Advies is voor de belegger met een vrij belegbaar vermogen vanaf € 5.000.000,- of vanaf € 3.000.000,- onder de aanvullende voorwaarde dat uw eerste belegging in Private Equity Advies een vastgesteld instrument moet zijn van verschillende Private Equity Beleggingsfondsen. U bent een ervaren belegger en begrijpt de karakteristieken van een Private Equity belegging. U bent bereid voor dit deel van uw vermogen een hoger risico te dragen en u heeft een lange beleggingshorizon. U kunt omgaan met de onzekere timing van kapitaalstortingen (capital calls) en uitkeringen van Private Equity fondsen.

Voordat u in Private Equity Advies kunt instappen, dient u een aanvullende kennistest met succes af te leggen.

Wat zijn de beleggingsmogelijkheden?

Het Private Equity Solutions team van ABN AMRO MeesPierson selecteert fondsen van internationale gerenommeerde en ervaren Private Equity Managers. Dit kunnen grotere individuele fondsen zijn (met een fondsomvang van meer dan € 1.000.000.000,-), maar ook een mandje van fondsen met een kleinere omvang.

Vanwege het aantrekkelijke risico-rendementsprofiel (hoger verwacht rendement, lagere volatiliteit dan beursgenoteerde aandelen) selecteert ABN AMRO met name buy-out fondsen en fondsen die groeikapitaal verschaffen aan ondernemers. Daarnaast zien we ook goede mogelijkheden voor specifieke secondary fondsen of co-investeringsfondsen. Venture capital fondsen of andere thematische fondsen met een hoger specifiek risico bieden wij bij voorkeur aan via een mandje van private equity fondsen. Dit om de risico's te spreiden.

Hoe krijg ik informatie over mijn beleggingen?

Private equity beleggingen hebben een lange termijn karakter van 10 jaar of langer en lenen zich niet voor actief beleggen door hun gebrek aan verhandelbaarheid. Desalniettemin zullen wij u op verschillende manieren informeren over uw beleggingen en over nieuwe beleggingsmogelijkheden, welke manieren dat zijn leest u hieronder:

 • Vermogensrapportage
  Ieder kwartaal ontvangt u van ons een overzicht van de Private Equity fondsen waarin u belegt. In dat overzicht ziet u per fonds de waardering van uw private equity beleggingen en een duidelijk overzicht van uw toegezegde bedrag, de opgevraagde bedragen en de nog uitstaande betalingsverplichtingen.
 • Vermogensdashboard
  Via de beveiligde omgeving van Internet Bankieren 24 uur per dag en 7 dagen per week inzicht in uw beleggingsportefeuille. Dat is Vermogensrapportage Online. 
 • Mobiel Bankieren
  Met de app heeft u via uw smartphone of tablet altijd en overal inzicht in actuele koersen en in uw beleggingsportefeuille. Lees meer over Mobiel Bankieren.
 • Fondsinformatie
  Na inschrijving ontvangt u periodiek een update van het geselecteerde fonds, met een beschrijving van de ontwikkelingen in de onderliggende portefeuille. Omdat het niet-beursgenoteerde beleggingen betreft, is er minder frequent informatie beschikbaar. Doorgaans verschijnen kwartaalberichten ongeveer 3 maanden na het einde van het kwartaal. Deze overzichten worden via een zogenaamde Alert per e-mail gestuurd. Daarnaast wordt u - ook via een Alert - tijdig geïnformeerd over een kapitaalstorting. Uw adviseur kan een nadere toelichting geven indien gewenst.
 • Jaarlijkse review
  Periodiek bespreekt u met uw adviseur uw private equity beleggingsplan, uw huidige- en eventueel toekomstige beleggingen in private equity en de passendheid daarvan. Op basis van dit periodieke ijkpunt kunt u samen bepalen of u verder gaat op de ingeslagen weg of uw plan bijstelt.
 • Periodieke private equity evenement
  Beleggers die kiezen voor Private Equity Advies worden uitgenodigd voor het periodieke private equity evenement van ABN AMRO MeesPierson. Daarbij geven geselecteerde beheerders een update over de ontwikkelingen in hun portefeuilles en hun visie op de vooruitzichten voor de private equity vermogenscategorie.
Hoe doe ik een transactie?

U belegt in Private Equity Advies door middel van een toegezegd bedrag per fonds. Dit bedrag wordt gedurende de looptijd van het fonds opgevraagd in meerdere kapitaalstortingen (capital calls).

Wanneer er een kapitaalstorting van u verwacht wordt, krijgt u bericht van uw beleggingsadviseur.

Uw beleggingsadviseur zorgt er dan voor dat dit bedrag belegd wordt in het private equity fonds.

Wat zijn de kosten?

De kosten van de fondsen die ABN AMRO lanceert, worden in detail beschreven per fonds en bestaan uit:

 • advieskosten
 • inschrijvingskosten
 • de kosten van het geselecteerde private equity programma (o.a. eenmalige oprichtingskosten, management- en performance fees)
 • de kosten van de ABN AMRO fondsen, waarin u als belegger investeert (eenmalige instapkosten en jaarlijkse monitoringskosten)

Advieskosten

Kiest u voor beleggingsadvies, dan betaalt u advieskosten. U betaalt de advieskosten over de waarde van de beleggingen in uw beleggingsportefeuille voor:

 • het beleggingsadvies dat u krijgt;
 • de administratie van uw beleggingsportefeuille;
 • de beleggingsinformatie die u ontvangt; en

Inschrijvingskosten

Voor elke inschrijving in een nieuw private equity fonds betaalt u inschrijvingskosten. Deze inschrijvingskosten zijn afhankelijk van het bedrag dat u toezegt aan het private equity fonds.

Goed om te weten

Op de tarievenpagina vindt u meer uitleg over de kosten.

Beleggen brengt risico's met zich mee

Beleggen doet u met geld dat u over heeft, naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven. Beleggen kan interessant zijn maar brengt risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Het is goed om u hiervan bewust te zijn. Wij adviseren u alleen te beleggen in beleggingsproducten die aansluiten bij uw risicobereidheid, beleggingsdoelstellingen en kennis en ervaring. We hebben de meest voorkomende risico's van beleggen voor uw op een rij gezet.

Informatie over duurzaamheid

Verklaring ongunstige effecten duurzaamheid

ABN AMRO MeesPierson houdt rekening met de belangrijkste negatieve gevolgen van beleggingsbeslissingen en advisering voor duurzaamheidsfactoren. Duurzaamheidsfactoren betreffen ecologische, sociale en werkgelegenheidszaken, eerbiediging van de mensenrechten, en bestrijding van corruptie en omkoping. Wij houden ons aan het Sustainability Risk Policy Framework (beleidsraamwerk voor risicobeheersing) van ABN AMRO Bank NV (‘ABN AMRO’). Het Sustainability Risk Policy Framework steunt mede op de verschillende codes voor verantwoord ondernemen en op internationaal erkende duurzaamheidsstandaarden of initiatieven waarbij ABN AMRO zich heeft aangesloten. Overeenkomstig het Sustainability Risk Policy Framework en de internationale standaarden, worden de volgende belangrijke negatieve duurzaamheidimpacts in aanmerking genomen:

 • Schending van de 10 principes van het Global Compact van de Verenigde Naties (“VN”)
 • Controverses
 • CO2-uitstoot als indicator voor klimaatverandering

Engagement wordt gebruikt om ondernemingen binnen het beleggingsuniversum te stimuleren om hun ondernemingsstrategie en prestaties te verbeteren. Hieronder vallen ook ecologische, sociale en governance (“ESG”) aspecten.

Transparantie ongunstige effecten duurzaamheid entiteitsniveau

Transparancy Adverse Sustainability Impacts Entity Level

Transparantie integratie duurzaamheidsrisico's Private Equity Advies

Transparancy integration sustainability risks in Investment Advice

Samenvatting

In het kort:

 • Toegang tot een exclusieve beleggingscategorie
 • Aantrekkelijke toevoeging op liquide beleggingsportefeuille
 • Voor ervaren beleggers met een lange beleggingshorizon
 • Beleggen met uw persoonlijke beleggingsadviseur
 • Advies gericht op het opbouwen van een gespreide portefeuille met internationale, gerenommeerde private equity fondsen
 • Periodieke rapportages en fondsinformatie

Meer informatie en voorwaarden

Wat is Private Equity Advies?

Als zeer ervaren belegger met een belegbaar vermogen van minimaal € 5.000.000,-, wilt u naast liquide beleggingen ook kunnen beleggen in minder liquide beleggingen. Heeft u een vrij belegbaar vermogen vanaf € 3.000.000,-? Dan is Private Equity Advies mogelijk onder een aanvullende voorwaarde: uw eerste belegging in Private Equity Advies moet een vastgesteld instrument zijn van verschillende Private Equity Beleggingsfondsen. 

Private Equity Advies kan een aantrekkelijke aanvulling zijn op uw (liquide) beleggingsportefeuille. Private Equity beleggingen bieden kans op een hoger rendement dan beursgenoteerde aandelen, maar zijn wel risicovoller en minder liquide. Samen met uw beleggingsadviseur bepaalt u uw persoonlijk private equity beleggingsplan. Het doel daarbij is om in enkele jaren een gespreide private equity portefeuille op te bouwen met spreiding naar:

 • Investeringsjaren
 • Regio's
 • Investeringsstijlen (zoals buy-outs, groeikapitaal, venture capital)
 • Eventuele beleggingsthema's (zoals digitalisering, impact investing)

Op basis van het door u samen met de adviseur opgestelde beleggingsplan wordt u vervolgens enkele keren per jaar geïnformeerd over passende beleggingsmogelijkheden. Samen met uw adviseur bepaalt u dan de eventuele toevoeging van private equity aan uw beleggingen. De private equity fondsen die door ABN AMRO geselecteerd worden, zijn onderworpen aan een uitgebreide analyse. Uw adviseur bespreekt met u de voor- en nadelen en de risico's van elke aangeboden belegging.

Voor wie?

Private Equity Advies is voor de belegger met een vrij belegbaar vermogen vanaf € 5.000.000,- of vanaf € 3.000.000,- onder de aanvullende voorwaarde dat uw eerste belegging in Private Equity Advies een vastgesteld instrument moet zijn van verschillende Private Equity Beleggingsfondsen. U bent een ervaren belegger en begrijpt de karakteristieken van een Private Equity belegging. U bent bereid voor dit deel van uw vermogen een hoger risico te dragen en u heeft een lange beleggingshorizon. U kunt omgaan met de onzekere timing van kapitaalstortingen (capital calls) en uitkeringen van Private Equity fondsen.

Voordat u in Private Equity Advies kunt instappen, dient u een aanvullende kennistest met succes af te leggen.

Wat zijn de beleggingsmogelijkheden?

Het Private Equity Solutions team van ABN AMRO MeesPierson selecteert fondsen van internationale gerenommeerde en ervaren Private Equity Managers. Dit kunnen grotere individuele fondsen zijn (met een fondsomvang van meer dan € 1.000.000.000,-), maar ook een mandje van fondsen met een kleinere omvang.

Vanwege het aantrekkelijke risico-rendementsprofiel (hoger verwacht rendement, lagere volatiliteit dan beursgenoteerde aandelen) selecteert ABN AMRO met name buy-out fondsen en fondsen die groeikapitaal verschaffen aan ondernemers. Daarnaast zien we ook goede mogelijkheden voor specifieke secondary fondsen of co-investeringsfondsen. Venture capital fondsen of andere thematische fondsen met een hoger specifiek risico bieden wij bij voorkeur aan via een mandje van private equity fondsen. Dit om de risico's te spreiden.

Hoe krijg ik informatie over mijn beleggingen?

Private equity beleggingen hebben een lange termijn karakter van 10 jaar of langer en lenen zich niet voor actief beleggen door hun gebrek aan verhandelbaarheid. Desalniettemin zullen wij u op verschillende manieren informeren over uw beleggingen en over nieuwe beleggingsmogelijkheden, welke manieren dat zijn leest u hieronder:

 • Vermogensrapportage
  Ieder kwartaal ontvangt u van ons een overzicht van de Private Equity fondsen waarin u belegt. In dat overzicht ziet u per fonds de waardering van uw private equity beleggingen en een duidelijk overzicht van uw toegezegde bedrag, de opgevraagde bedragen en de nog uitstaande betalingsverplichtingen.
 • Vermogensdashboard
  Via de beveiligde omgeving van Internet Bankieren 24 uur per dag en 7 dagen per week inzicht in uw beleggingsportefeuille. Dat is Vermogensrapportage Online. 
 • Mobiel Bankieren
  Met de app heeft u via uw smartphone of tablet altijd en overal inzicht in actuele koersen en in uw beleggingsportefeuille. Lees meer over Mobiel Bankieren.
 • Fondsinformatie
  Na inschrijving ontvangt u periodiek een update van het geselecteerde fonds, met een beschrijving van de ontwikkelingen in de onderliggende portefeuille. Omdat het niet-beursgenoteerde beleggingen betreft, is er minder frequent informatie beschikbaar. Doorgaans verschijnen kwartaalberichten ongeveer 3 maanden na het einde van het kwartaal. Deze overzichten worden via een zogenaamde Alert per e-mail gestuurd. Daarnaast wordt u - ook via een Alert - tijdig geïnformeerd over een kapitaalstorting. Uw adviseur kan een nadere toelichting geven indien gewenst.
 • Jaarlijkse review
  Periodiek bespreekt u met uw adviseur uw private equity beleggingsplan, uw huidige- en eventueel toekomstige beleggingen in private equity en de passendheid daarvan. Op basis van dit periodieke ijkpunt kunt u samen bepalen of u verder gaat op de ingeslagen weg of uw plan bijstelt.
 • Periodieke private equity evenement
  Beleggers die kiezen voor Private Equity Advies worden uitgenodigd voor het periodieke private equity evenement van ABN AMRO MeesPierson. Daarbij geven geselecteerde beheerders een update over de ontwikkelingen in hun portefeuilles en hun visie op de vooruitzichten voor de private equity vermogenscategorie.

Hoe doe ik een transactie?

U belegt in Private Equity Advies door middel van een toegezegd bedrag per fonds. Dit bedrag wordt gedurende de looptijd van het fonds opgevraagd in meerdere kapitaalstortingen (capital calls).

Wanneer er een kapitaalstorting van u verwacht wordt, krijgt u bericht van uw beleggingsadviseur.

Uw beleggingsadviseur zorgt er dan voor dat dit bedrag belegd wordt in het private equity fonds.

Wat zijn de kosten?

De kosten van de fondsen die ABN AMRO lanceert, worden in detail beschreven per fonds en bestaan uit:

 • advieskosten
 • inschrijvingskosten
 • de kosten van het geselecteerde private equity programma (o.a. eenmalige oprichtingskosten, management- en performance fees)
 • de kosten van de ABN AMRO fondsen, waarin u als belegger investeert (eenmalige instapkosten en jaarlijkse monitoringskosten)

Advieskosten

Kiest u voor beleggingsadvies, dan betaalt u advieskosten. U betaalt de advieskosten over de waarde van de beleggingen in uw beleggingsportefeuille voor:

 • het beleggingsadvies dat u krijgt;
 • de administratie van uw beleggingsportefeuille;
 • de beleggingsinformatie die u ontvangt; en

Inschrijvingskosten

Voor elke inschrijving in een nieuw private equity fonds betaalt u inschrijvingskosten. Deze inschrijvingskosten zijn afhankelijk van het bedrag dat u toezegt aan het private equity fonds.

Goed om te weten

Op de tarievenpagina vindt u meer uitleg over de kosten.

Beleggen brengt risico's met zich mee

Beleggen doet u met geld dat u over heeft, naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven. Beleggen kan interessant zijn maar brengt risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Het is goed om u hiervan bewust te zijn. Wij adviseren u alleen te beleggen in beleggingsproducten die aansluiten bij uw risicobereidheid, beleggingsdoelstellingen en kennis en ervaring. We hebben de meest voorkomende risico's van beleggen voor uw op een rij gezet.

Informatie over duurzaamheid

Verklaring ongunstige effecten duurzaamheid

ABN AMRO MeesPierson houdt rekening met de belangrijkste negatieve gevolgen van beleggingsbeslissingen en advisering voor duurzaamheidsfactoren. Duurzaamheidsfactoren betreffen ecologische, sociale en werkgelegenheidszaken, eerbiediging van de mensenrechten, en bestrijding van corruptie en omkoping. Wij houden ons aan het Sustainability Risk Policy Framework (beleidsraamwerk voor risicobeheersing) van ABN AMRO Bank NV (‘ABN AMRO’). Het Sustainability Risk Policy Framework steunt mede op de verschillende codes voor verantwoord ondernemen en op internationaal erkende duurzaamheidsstandaarden of initiatieven waarbij ABN AMRO zich heeft aangesloten. Overeenkomstig het Sustainability Risk Policy Framework en de internationale standaarden, worden de volgende belangrijke negatieve duurzaamheidimpacts in aanmerking genomen:

 • Schending van de 10 principes van het Global Compact van de Verenigde Naties (“VN”)
 • Controverses
 • CO2-uitstoot als indicator voor klimaatverandering

Engagement wordt gebruikt om ondernemingen binnen het beleggingsuniversum te stimuleren om hun ondernemingsstrategie en prestaties te verbeteren. Hieronder vallen ook ecologische, sociale en governance (“ESG”) aspecten.

Transparantie ongunstige effecten duurzaamheid entiteitsniveau

Transparancy Adverse Sustainability Impacts Entity Level

Transparantie integratie duurzaamheidsrisico's Private Equity Advies

Transparancy integration sustainability risks in Investment Advice

Samenvatting

In het kort:

 • Toegang tot een exclusieve beleggingscategorie
 • Aantrekkelijke toevoeging op liquide beleggingsportefeuille
 • Voor ervaren beleggers met een lange beleggingshorizon
 • Beleggen met uw persoonlijke beleggingsadviseur
 • Advies gericht op het opbouwen van een gespreide portefeuille met internationale, gerenommeerde private equity fondsen
 • Periodieke rapportages en fondsinformatie

Niet wat u zocht? Bekijk dan eens deze beleggingsproducten

Comfort ESG Beleggingsadvies

 • Overleg met een adviseur
 • Advies na grondige analyse
 • U neemt de beslissingen

Actief Beleggingsadvies

 • Inspelen op aantrekkelijke kansen in de markt
 • Wekelijks tot maandelijks contact met uw beleggingsadviseur
 • Wij adviseren, u beslist

Klassiek Mandaat

 • Beleggen in een selectie van individuele aandelen, obligaties en fondsen
 • Wereldwijde beleggingen in herkenbare toonaangevende bedrijven binnen hun sectoren
 • Gericht op lange termijn beleggingen
 • Vanaf €500.000,-

Beleggen brengt risico's met zich mee

Beleggen doet u met geld dat u over heeft, naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven. Beleggen kan interessant zijn, maar brengt risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Het is goed om u hiervan bewust te zijn.

In gesprek over beleggen met advies?

Heeft u een vraag over de mogelijkheden of wilt u vrijblijvend met ons kennismaken? Neem dan contact met ons op. Wij zien uit naar een kennismaking met u.

Bel mij terug

Laat uw gegevens achter en we bellen u binnen twee werkdagen terug.

Bel ons direct

We staan op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur voor u klaar om van gedachten te wisselen.