Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Met filantropie bijdragen aan een betere wereld

Het vermogen om te geven

Bij filantropie draait het om aandacht of zorg voor de mensheid en de wereld. Uitdelen van wat u heeft, zodat een ander er beter van wordt. Goed doen met uw vermogen en het verschil willen maken, is een prachtig streven. Maar hoe pakt u dat aan?
 
ABN AMRO

Hoe kunt u impact maken met filantropie?

Filantropie of ‘goed doen’ met uw geld kan op verschillende manieren. Met eenmalige of maandelijkse giften aan goede doelen blijft u flexibel. U kunt ook een organisatie opnemen als erfgenaam. Als u liever meebeslist hoe uw geld wordt besteed, past een eigen stichting wellicht beter bij uw wensen. Met een Fonds op Naam kunt u uw persoonlijke missie laten zien.

ABN AMRO

Maatschappelijk rendement

Filantropie is uw kans om maatschappelijke veranderingen te creëren. Stelt u eens voor dat uw bijdrage de sleutel is tot het planten van bomen in lokale gemeenschappen, het ondersteunen van onderwijsprogramma’s voor kansarme jongeren of het bieden van gezondheidszorg aan hen die dat het hardst nodig hebben. Lachende gezichten en voelbare verbeteringen: dat is maatschappelijk rendement.
ABN AMRO

Verhaal uit de praktijk

Jessica Heutink, mede-eigenaar van het familiebedrijf Heutink, is een filantroop in hart en nieren. Van het oprichten van de Heutink Foundation tot het creëren van een ontmoetingsplek voor Nijverdallers en nieuwkomers. Na gesprekken met onze specialisten ziet ze geld nu als een krachtige motor om bij te dragen aan een betere wereld.
ABN AMRO

Onze experts aan het woord

Maak kennis met onze experts en ervaar filantropie door hun ogen. Zo begeleidt bijvoorbeeld Kayleigh al sinds 2014 klanten. Haar meest memorabele traject? Een klant die, geïnspireerd door zijn liefde voor klassieke muziek en natuur, de wereld een stukje mooier wilde achterlaten. Ontdek hoe we uw filantropische reis kunnen verrijken.

Filantropie bij leven en als nalatenschap

In het derde deel van onze documentaire 'Erfgenamen' onderzoeken we welke rol filantropie speelt in de nalatenschappen van Nederlanders. Is het wel zo vanzelfsprekend dat het grootste deel van het vermogen in de familie blijft? Er kan ook een deel teruggegeven worden aan de samenleving.

Meer over filantropie

Filantropie

Bijdragen aan een betere wereld door goed te doen met uw vermogen.

  • Ontwikkeling van uw persoonlijke geefstrategie
  • Selectie & beoordeling van goede doelen en passende projecten
  • Persoonlijke begeleiding bij oprichting ANBI Stichting (corporate/familie)

Meestgestelde vragen over filantropie

Filantropie is er voor alle klanten van ABN AMRO MeesPierson. We zijn er voor klanten die bij willen dragen aan een betere wereld door goed te doen met hun vermogen, kennis en netwerk. We helpen onze klanten uitzoeken welke goede doelen passen en aansluiten bij zaken die hen aan het hart liggen. We denken dan ook graag mee over welke manier van schenken het beste bij u past. We helpen u bij uw donatieplan, selectie van goede doelen of de oprichting van een stichting. Daarnaast maken we goede doelen-rapporten en schrijven plannen voor de opzet van corporate en familiestichtingen.
Ja, we zien dat onze relaties het heel belangrijk vinden om elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren. Juist voor hen organiseren wij kleinschalige klantbijeenkomsten. We willen relaties die met hun vermogen bijdragen aan een betere wereld informeren en inspireren en ervaringen laten delen met andere met ervaren filantropen. Ze delen hoe ze hun tijd, geld, skills en netwerk inzetten voor een betere wereld en weten elkaar zo te inspireren. Een ontwikkeling die we graag toejuichen. Hoe meer filantropen zich verenigen, hoe groter de impact. Bekijk onze evenementenpagina.

Het schenken van geld is een persoonlijke aangelegenheid, die soms zomaar erg complex kan worden. Er zijn ontzettend veel maatschappelijke of wereldwijde uitdagingen waarbij u een verschil zou kunnen maken. Denk aan de klimaatproblematiek en voedselonzekerheid. Armoede, zowel dichtbij als ver weg. Toegang tot onderwijs voor kinderen. Of innovatieve medische behandelingen. Allemaal even nodig en belangrijk. In het maken van keuzes raden we onze relaties altijd hetzelfde aan: focus. Begin met het achterhalen van wat u écht belangrijk vindt. Dat geeft richting. Door in gesprek te gaan met onze klanten achterhalen we wat u echt belangrijk vindt. Dit vatten we samen in een geefstrategie. Dit is een richtinggevend plan voor nu en de komende jaren. Ook onderwerpen als geefbudget en manieren van schenken komen in dit plan aan bod.

Het betrekken van kinderen bij filantropie is een vraag die we steeds vaker krijgen van relaties. Het is belangrijk om eerst goed stil te staan bij de missie van de familie als geheel maar ook die van de afzonderlijke familieleden. Wat kunnen we bijdragen aan een betere wereld? Welke rol kan ik vervullen in de donaties die wij doen? Hoe kies en beoordeel ik en wat is effectief? Maar ook: hoe deel ik mijn keuzes met mijn familie? Filantropie is een mooie manier om de verbinding tussen familieleden te vergroten en vanuit de inhoud financiële educatie te geven. Ook hier begint alles met een geefstrategie. De kinderen worden actief betrokken bij het maken van dit richtinggevend plan voor nu en de komende jaren. Ook onderwerpen als geefbudget en manieren van schenken komen in dit plan aanbod. Onze filantropie adviseurs helpen u graag om u te begeleiden bij het integreren van filantropie binnen uw gezin of familie. Samen dragen we bij aan een betere wereld die niet alleen nu, maar ook voor toekomstige generaties betekenisvol is.

Als u impact wilt maken met uw vermogen, maar wel nog financieel rendement wil behalen en/of uw vermogen in stand wil houden, kiest u voor impactbeleggen. U belegt dan in bedrijven waarvan de activiteiten een positieve en meetbare impact op de maatschappij hebben. Bij filantropie staat impact maken met het vermogen centraal. Filantropen zetten hun vermogen in om de wereld een beetje beter te maken. Hier gaat rendement verder dan financieel succes en ontvangen we geen financieel rendement, maar juist maatschappelijk rendement. We verrijken door te geven.

Het eerste filantropie introductiegesprek is vrijblijvend. We bekijken samen welke dienst passend voor u is. Daarna maken we een indicatie van de kosten. De prijs is op basis van ‘Pay What You Want’. Onze klanten bepalen zelf hoeveel ze onze samenwerking waard vinden. We doneren 25% van onze opbrengsten aan filantropie projecten aan onze ABN AMRO Foundation. Een deel van deze opbrengsten wordt ingezet voor kansengelijkheid en inclusie in sport, kunst en cultuur.

In gesprek over filantropie

Heeft u een vraag over filantropie of wilt u vrijblijvend met ons kennismaken? Neem dan contact met ons op. We zien uit naar een kennismaking met u. 

Bel mij terug

Laat uw gegevens achter en we bellen u binnen twee werkdagen terug.

Bel ons direct

We staan op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur voor u klaar om van gedachten te wisselen.