Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Ik wil weten of beleggen bij mij past

Ontdek uw ideale manier van beleggen

Op basis van uw levensfase kijken we graag samen met u naar de ideale manier om uw vermogen te behouden of te laten groeien. Beleggen kan daar een onderdeel van zijn, mits u daar klaar voor bent. Het start met een passende risico-afweging die we samen doornemen.

Beleggen kent risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

 
ABN AMRO

Een goede voorbereiding

Hoe kunt u met een gerust(er) gevoel beleggen? Met Vermogensplanning bespreken we uw wensen en doelen en checken de financiële haalbaarheid hiervan. Denkt u bijvoorbeeld na over een tweede woning, een (aanstaande) verkoop van uw bedrijf, schenkingen aan uw kinderen of een combinatie hiervan? We zetten deze af tegen inflatie, belastingheffing en huidig rendement. Het wordt duidelijk welke rol beleggen kan spelen in het realiseren van uw wensen en doelen op de korte en lange termijn.

ABN AMRO

Verhaal uit de praktijk

Marc en Sarah beschikken na de verkoop van hun eigen onderneming allebei over een mooi vermogen. Tijdens het ondernemen namen zij verschillende risico’s. Maar wilden ze dat nu ook doen met hun privé-vermogen? Hoe was hun risico-bereidheid en welke investeringen pasten daarbij? Marc is voor zekerheid en stabiliteit gegaan, terwijl Sarah haar vermogen optimaal voor haar wil laten werken en koos voor een offensieve aanpak.

Sparen, beleggen of een combinatie?

Wat is de rol van beleggen bij het behouden of laten groeien van uw vermogen? In deze laten we u het verschil in rendement zien als u uw vermogen op een spaarrekening had laten staan of hiermee was gaan beleggen.

Een goede voorbereiding op beleggen

Ontdek Vermogensplanning

Het vermogensplan geeft inzicht en maakt de mogelijkheden met betrekking tot beleggen helder.

  • Voor particulieren en ondernemers 
  • Uw persoonlijke situatie staat centraal
  • Binnen een gesprek van twee uur een heldere situatieschets

Meestgestelde vragen over beleggen

Beleggen doet u met geld dat u overheeft, naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven. Welk deel dat is, verschilt per persoon. Beleggen kan interessant zijn maar brengt risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Het is goed om u hiervan bewust te zijn. Daarom adviseren wij alleen te beleggen in beleggingsproducten die aansluiten bij uw kennis en ervaring. In een Vermogensplan wordt onder andere duidelijk welke rol beleggen kan spelen in het realiseren van uw wensen en doelen.

Wanneer u belegt is het van groot belang dat uw beleggingen passen bij het risico dat u wilt en kúnt nemen. U ziet beleggen als een investering waarbij u geld vastlegt voor langere of kortere tijd, met als doel in de toekomst financieel voordeel te behalen. Maar beleggen brengt ook risico’s met zich mee. Welke risico’s dat zijn en hoeveel risico u bereid bent te nemen, kunt u met uw adviseur bespreken. Uw antwoorden op de vragen van uw adviseur bepalen welk risicoprofiel bij u past en hoeveel risico u zich kunt veroorloven.

Als u uw pensioen in uw BV heeft dan is het belangrijk om voldoende activa in uw BV aan te houden. Deze activa kunt u op verschillende manieren indelen zoals sparen, beleggen of in onroerend goed. Lees meer.

Als u met (een deel van) uw erfenis wilt gaan beleggen, nemen wij eerst een aantal zaken met u door. Zo zullen wij u onder andere vragen wat u wilt bereiken met uw beleggingen en wat uw wensen zijn. Uw antwoorden op de vragen van uw adviseur bepalen welk risicoprofiel bij u past en hoeveel risico u zich kunt veroorloven. Op basis van dit profiel kunt u bepalen of het voor uw situatie slim is om te beleggen. Zie ook onze pagina over hoe u zich kunt voorbereiden op de ontvangst van een erfenis.

De combinatie sparen en beleggen komt steeds vaker ter sprake. De verwachte rendementen bij beleggen liggen hoger dan de huidige spaarrente. Daarom kan het interessant zijn om een deel van uw spaargeld te gebruiken om te beleggen. Met beleggen is het mogelijk dat uw geld op langere termijn meer oplevert dan sparen. Maar u kunt ook (een deel van) uw inleg verliezen. Beleggen brengt nu eenmaal risico's met zich mee.

Beleggen brengt risico's met zich mee

Beleggen doet u met geld dat u over heeft, naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven. Beleggen kan interessant zijn, maar brengt risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Het is goed om u hiervan bewust te zijn.

In gesprek of beleggen bij u past?

Heeft u een vraag over de mogelijkheden of wilt u vrijblijvend met ons kennismaken? Neem dan contact met ons op. Wij zien uit naar een kennismaking met u.

Bel mij terug

Laat uw gegevens achter en we bellen u binnen twee werkdagen terug.

Bel ons direct

We staan op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur voor u klaar om van gedachten te wisselen.