Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Mobiel bankieren: snel, gemakkelijk en veilig

Beveiliging van telefoon zelf zorgt voor extra zekerheid

In enkele jaren tijd heeft mobiel bankieren een enorme vlucht genomen. Consumenten hebben massaal de voordelen ontdekt van een snelle saldocheck, eenvoudig overschrijven en betaalverzoeken via messenger-apps. Maar hoe fraudegevoelig is mobiel bankieren eigenlijk?
 
Sommige mensen denken dat mobiel bankieren minder veilig is dan internetbankieren. Vooral omdat het zo eenvoudig in gebruik is, maar u ook zomaar uw smartphone kunt verliezen.

Evenwicht

Er zijn echter geen cijfers die aantonen dat mobiel bankieren onveiliger is dan bankieren via de computer. Zo heeft de Fraudehelpdesk nog nauwelijks meldingen binnengekregen van misbruik. Ook De Nederlandsche Bank spreekt lovend over het ‘evenwicht tussen gebruiksgemak en noodzakelijke veiligheid’ dat mobiel bankieren biedt.

Harm Kuiper, Management Security Consultant voor ABN AMRO, benadrukt dat smartphones uitermate veilig zijn. “Computers zijn vaker dan smartphones gehackt, of geïnfecteerd met virussen en malware. Die zijn via computers ook makkelijker te verspreiden. Zo bezien zijn smartphones zelfs veiliger dan pc’s.? Wel tekent hij hierbij aan dat criminelen de trends volgen en het dus te verwachten is dat zij zich ook steeds meer zullen richten op smartphones.

Veiligheid

Dit is overigens geen reden tot zorg. ABN AMRO investeert veel tijd en middelen in het verzekeren van de veiligheid van de ABN AMRO app. “Wij werken met de laatste mobiele security technieken," vertelt Kuiper.

Ook telefoons zelf worden steeds veiliger. Het openen van een smartphone gebeurt steeds vaker via gezichtsherkenning en vingerafdrukken. Mocht de gebruiker zijn smartphone verliezen, dan is de Mobiel Bankieren app, vanwege de moeilijk te kraken toegangscode, niet te misbruiken door derden. “De verificatiemethoden zijn zeer geavanceerd," aldus Kuiper. En wie twijfelt, kan de app razendsnel blokkeren.

Eigen verantwoordelijkheid

Net als bij internetbankieren hebben consumenten ook een eigen verantwoordelijkheid. Onachtzaamheid of onoplettendheid van de gebruiker kunnen wel problemen opleveren. “Er zijn voorbeelden van pop-ups die op uw scherm verschijnen, en die net lijken op het inlogscherm van de ABN AMRO app. Let dus goed op of u de echte app voor uw neus hebt.

Oplettendheid blijft dus altijd belangrijk, maar de techniek achter de ABN AMRO app is absoluut veilig. Daarmee is bankieren via de smartphone een uitermate veilige – en gemakkelijke – manier om het saldo te checken en overschrijvingen te doen.

Mobiel Bankieren app

Mobiel Bankieren app

  • Overal gemakkelijk uw bankzaken regelen
  • Inloggen, overboeken en iDEAL zonder e.dentifier
  • Handige functies, zoals gratis betaalalerts
Mobiel Bankieren app

Download de Mobiel Bankieren app

Alerts instellen. Uw saldo checken. Met onze Mobiel Bankieren app regelt u uw bankzaken veilig én simpel.