Naar de navigatie Naar de inhoud

Hoe geeft u richting aan de toekomst van uw onderneming? Met een wereld die zowel kleiner als groter wordt moet u slim, snel en creatief zijn. Bekijk de hoogtepunten van Insights Live 2017.

  • Home
  • Insights Live 2017

Insights Live tijdens het WTT

The Future is Now

Dit jaar kende Insights Live 2017 vijf seminars verspreid over vijf dagen met één overkoepelend thema: The Future is Now. Bekijk hieronder de hoogtepunten.

Het programma van maandag 13 februari

Wat gebeurt er als een overheid een onderheid wordt en de onderdaan een overdaan? De wereld is in transitie, hij kantelt en dat heeft grote gevolgen voor de sectoren Healthcare, Onderwijs & Overheid & Real Estate. Wat betekent dat en hoe kunnen deze sectoren zich voorbereiden op een kanteling? Deze vragen worden uitvoerig behandeld en beantwoord!

Thomas Rau

Thomas Rau

Als ondernemer, architect en innovator heeft Rau diverse innovaties en nieuwe standaarden opgezet op het gebied van CO2-neutraal, energieneutraal en energiepositief bouwen. Rau levert al jaren een grote bijdrage aan de discussie over duurzaamheid en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen in de architectuur. 

Annelien Bredenoord

Annelien Bredenoord

De rode draad in de carrière van Bredenoord is het verbinden van (bio)medische wetenschap, ethiek en politiek. Als Associate Professor Medische Ethiek aan het UMC richt zij zich op vragen rond nieuwe en controversiële technologie, zoals stamcelonderzoek, genetica en biobanken.

Jan Rotmans

Jan Rotmans

Naast hoogleraar duurzame transities en systeeminnovaties aan de Erasmus Universiteit is Rotmans een autoriteit op het gebied van transities en duurzaamheid. Hij onderzoekt niet alleen de kanteling van de samenleving, maar probeert daar ook actief aan bij te dragen. 

Het programma van dinsdag 14 februari

Dinsdag biedt een gevarieerd programma aan voor onze International Clients. Wat dacht u ervan om in gesprek te gaan met een van de oprichters van Booking.com, Kees Koolen? Daarnaast neemt u met Craig Oliver een kijkje achter de schermen van de (mislukte) Brexit campagne van de Tories. Ten slotte hoort u over Willem Ferwerda’s ambitie om ecosystemen te herstellen.

Kees Koolen

Kees Koolen

Als medeoprichter en voormalig CEO van Booking.com bouwde Koolen Booking.com uit van een start-up naar het grootste online hotelreserveringsbedrijf ter wereld. Hij investeerde daarnaast in meer dan 50 tech-bedrijven. 

Craig Oliver

Craig Oliver

Oliver adviseerde David Cameron en de Tory Party als spindoctor ten tijde van de Brexit-campagne. Hij schreef een boek over het resultaat van de campagne: ‘Unleashing Demons’. “Goed lesmateriaal voor politici op het Europese vasteland die zich moeten weren tegen groeiende euroscepsis”, volgens het Financiële Dagblad.

Willem Ferwerda

Willem Ferwerda

Ferwerda is directeur en oprichter van Commonland. Commonland ontwikkelt projecten om gedegradeerde gebieden op basis van een business model te herstellen in samenwerking met lokale partijen, bedrijven en investeerders. Verder is hij Executive Fellow Business & Ecosystems aan de RSM en speciale adviseur van de IUCN Commission Ecosystem Management.

Het programma van woensdag 15 februari

Ondernemen in de 21e eeuw vraagt om een vernieuwde focus op klanten en medewerkers. Hoe houd je ze aan je gebonden en wat is het geheim van een winning team? Klanten van de sectoren Retail, Agrarisch en Food horen de succesverhalen van ondernemers Björn Kuipers en Lieve Van Lommel. Steven van Belleghem leert u hoe u uw klant beter kan leren kennen.

Björn Kuipers

Bjorn Kuipers

Kuipers is ondernemer en de beste scheidsrechter van Nederland op dit moment. In 2014 floot Kuipers de Champions League finale en tijdens het WK in Brazilië was hij de enige Nederlandse scheidsrechter. Naast scheidsrechter is Kuipers eigenaar van een Jumbo filiaal.

Steven van Belleghem

Steven van Belleghem

Van Belleghem is ‘thought leader’ op het gebied van transformatie van klantenrelaties en de toekomst van marketing. Hij weet als geen ander bedrijven te inspireren en te transformeren naar een ‘customer-centric’ organisatie in een digitaliserende wereld. 

Lieven Vanlommel

Lieven Vanlommel

Vanlommel is oprichter en CEO Starmeal, Belgisch marktleider in verse salades, pasta’s, broodjes en wraps. Later nam hij restaurantketen Foodmaker over en sinds 1 december 2016 heeft hij een vestiging geopend in Den Haag.

Het programma van donderdag 16 februari

Wat vraagt de stad van de toekomst van de sectoren Transport & Logistiek, Bouw en Industrie? Duurzaamheid en technologie staan centraal in elke stedelijke ontwikkeling. Op donderdag 16 februari vertellen verschillende experts hoe de toekomstige stad eruit gaat zien, wat dit betekent voor uw bedrijf en hoe u kunt anticiperen op deze veranderingen. 


Maarten Steinbuch

Maarten Steinbuch

Steinbuch focust zich op smart mobility en weet als hoogleraar automotive technologie als geen ander hoe de toekomst van transport er uit zal zien. In 2015 won hij de Academic Society Award en won de titel Simon Stevin Meester 2016; prominent voor technisch-wetenschappelijke onderzoekers.

Carolien Gehrels

Carolien Gehrels

Gehrels is European Cities Director bij Arcadis en leidt het Big Urban Client programma van het ingenieursbureau en richt zich op het verbeteren van leefbaarheid van steden. Daarvoor was Gehrels wethouder Economische Zaken en locoburgemeester van Amsterdam.

Marc de Wit

Marc de Wit

De Wit is director Strategic Alliances bij Circle Economy en adviseert bedrijven die hun transitie naar een circulaire economie willen versnellen. Circle Economy signaleert een toenemende interesse bij bedrijven om over te stappen naar een circulaire economie, maar hoe moet dat? De Wit maakt die stappen inzichtelijk en praktisch.

Kees Jansen

Kees Jansen

Jansen is smart city strateeg en stadsfilosoof. Steden worden intelligenter en slimmer door stedelijke technologie. Het gaat razendsnel: de kaders waarin steden ontwikkelen veranderen waar je bijstaat. Jansen laat zien dat het belangrijker is dan ooit om mee te bewegen op alle dynamische trends en ontwikkelingen.

Het programma van vrijdag 17 februari

Voor klanten uit de sectoren TMT, Zakelijke dienstverlening en Leisure is een uitgebreid programma met inspirerende sprekers samengesteld. Hoe ziet het museum van de toekomst er uit? Hoe kan technologie helpen om de klant centraal te stellen? En wat doe je als ondernemen je in het bloed zit? Laat je inspireren door verschillende experts op dit gebied. 

Werner Vogels

Werner Vogels

Vogels is als CTO bij Amazon.com verantwoordelijk voor het uitdragen van Amazon’s technologie visie: het continue verbeteren van de innovatiekracht ten behoeve van Amazon’s klanten op wereldwijde schaal. Ook was hij verbonden aan Cornell University waar hij de schaalbaarheid en de robuustheid van mission-critical bedrijfssystemen onderzocht.

Boris Veldhuijzen van Zanten

Boris Veldhuijzen van Zanten

Veldhuijzen van Zanten is ‘serial entrepreneur’ en mede oprichter van The Next Web: één van de meest gelezen tech-blogs ter wereld. Daarnaast organiseert hij jaarlijks de succesvolle The Next Web Conference en maakt hij deel uit van de StartUp Europe Leaders Club, opgericht door Neelie Kroes.

Wim Pijbes

Wim Pijbes

Onder leiding van Pijbes, oud directeur Rijksmuseum, werd een grootscheepse renovatie en transformatie van het Rijksmuseum voltooid. De vernieuwde inrichting van het museum werd internationaal geprezen en sinds de opening in 2013 is het bezoek verdubbeld. Intussen wacht de wereld van kunst en cultuur op zijn nieuwe stap. 

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via LinkedIn
  • Volg ons via YouTube