Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Arbeidsmigranten

Arbeidsmigranten

Als kredietverstrekker van uitzendbureaus voelen we ons verantwoordelijk voor het wel en wee van arbeidsmigranten.

 

ABN AMRO stimuleert eerlijk werk, humane werkomstandigheden en een leefbaar loon. Zo vindt er uitbuiting plaats bij Oost-Europese arbeidsmigranten. Wij nemen onze maatschappelijk rol om in klant- en riskprocessen minimale werk- en leefcondities te garanderen.

Flyer 'Werken met Arbeidsmigranten'

Het misbruik van de rechten van arbeidsmigranten is wijdverbreid in Nederland. Arbeidsmigranten komen vaak uit lagelonenlanden. Ze reizen hierheen om te werken, geld te verdienen en hun verdiensten terug te sturen naar hun familie. Arbeidsmigranten, met name die uit Oost-Europa, vinden in Nederland vaak werk via uitzendbureaus. Tijdelijke uitzendkrachten worden uitgezonden naar zogenaamde inleners, veelal in de land- en tuinbouw, bouwsector, transport en logistiek en horeca. Veel arbeidsmigranten zijn niet bekend met de taal, cultuur en arbeidsomstandigheden. Ze hebben moeite om goed te communiceren, zich duidelijk uit te drukken en contracten goed te lezen. ABN AMRO levert financiële producten en diensten aan al deze sectoren waarin arbeidsmigranten actief zijn, wat arbeidsuitbuiting tot een van de belangrijkste mensenrechtenkwesties van de bank maakt.

Arbeidsmigranten

We hebben samen met vakbond FNV de meest belangrijke aandachtspunten vastgesteld. Zodat u als ondernemer aan de hand van vragen kan zien welke onderwerpen belangrijk zijn bij het signaleren van arbeidsuitbuiting. Heeft u het idee dat iets niet helemaal is zoals het hoort te zijn? Neem dan contact op met uw relatiemanager of met FNV door te mailen naar migrantworkers@fnv.nl. Dan kunnen we samen kijken hoe met deze situatie om te gaan.