product_campagne_hero

Customized Advice

Persoonlijk en innovatief advies op maat

 • Voor betrokken en ervaren beleggers
 • Vast contactpersoon voor al uw beleggingen
 • Advies op maat

U bent een betrokken en ervaren belegger en volgt met grote interesse de financiële markten. U wilt meer dan standaard beleggingsadvies, u zoekt maatwerk en wilt deskundig en intensief geadviseerd worden. Dat is beleggen met Customized Advice.

Uw vaste contactpersoon is een gespecialiseerde beleggingsadviseur, een Opportunity Analist signaleert buitengewone kansen voor u. 

cashcow 22

Meer informatie en voorwaarden

Wat is Customized Advice?

Uw beleggingsdoelstelling  en uw beleggingsfilosofie staan centraal met Customized Advice. 

De adviseur Customized Advice brengt u strategische, tactische, thematische en duurzame beleggingsideeën. Hij biedt daarbij verschillende oplossingen, ook de minder gebruikelijke. Afgestemd op uw behoefte aan meer diepgaande research naar ondernemingen, sectoren en thema’s. Met toegang tot een ruim assortiment beleggingsproducten.

Vanzelfsprekend richten we ons op gespreid en verantwoord beleggen. Uw adviseur Customized Advice bespreekt de risico’s met u en hoe u daar bewust mee kunt omgaan. De beleggingsspecialisten van ABN AMRO MeesPierson beoordelen hiervoor analyses van beursgenoteerde bedrijven, beleggingsfondsen en producten wereldwijd.

Voor wie?

Customized Advice is voor de belegger met een vrij belegbaar vermogen vanaf € 2,5 miljoen. U bent een betrokken en ervaren belegger en volgt met grote interesse de financiële markten. U wilt meer dan standaard beleggingsadvies, u zoekt maatwerk en wilt deskundig en intensief geadviseerd worden.

Wat zijn de beleggingsmogelijkheden?

Met Customized Advice kunt u beleggen in aandelen, bedrijfs- en staatsobligaties, beleggingsfondsen en trackers, maar ook in alternatieve beleggingen en complexe beleggingsproducten zoals opties, en gestructureerde producten.

 • Onze vermogensbeheerder ABN AMRO Investment Solutions biedt een scala van fondsen aan door het selecteren van externe fondsmanagers. Hierdoor krijgt u als klant toegang tot onderscheidende strategieën die veelal niet toegankelijk zijn voor particuliere beleggers in Nederland. De fondsen kunnen volledig worden ingericht naar de wensen en richtlijnen van ABN AMRO, bijvoorbeeld op het gebied van beleggingsbeleid, duurzaamheid, rentegevoeligheid en referentie-index.
 • Hiernaast leveren wij u via onze Structured Products & Treasury desk maatwerk in de vorm van gestructureerde producten, valutaproducten en renteproducten, zodat u kunt inspelen op uw beleggingsvisie en vermogensdoelen. U bepaalt zelf de kenmerken van het product, zoals de onderliggende waarde, looptijd, risico’s en uitgevende instelling.
 • Uw adviseur Customized Advice is voortdurend op zoek naar interessante beleggingskansen die andere beleggers mogelijk over het hoofd kunnen zien. Ook kan hij u over optiestrategieën adviseren. U beslist uiteraard zelf of u deze adviezen opvolgt.
 • De adviseurs van Customized Advice zijn bereikbaar van 8.00 tot 17.30 uur. Via uw beleggingsadviseur heeft u bovendien toegang tot de avondhandel in de Verenigde Staten.
Wat is de beleggingsstijl?

We bespreken met u de risico’s en hoe u daar bewust mee omgaat. De beleggingsspecialisten van ABN AMRO MeesPierson beoordelen hiervoor analyses van beursgenoteerde bedrijven, beleggingsfondsen en –producten wereldwijd. Daarbij onderzoeken ze de financiële situatie, de bedrijfsstructuur, de omzetgegevens en de winstcijfers. Ook analyseren ze de samenstelling en kwaliteit van het management. De ontwikkelingen in de sector en in het land of de regio waarin het bedrijf, beleggingsfonds of –product actief is, worden eveneens geanalyseerd. 

Bovendien voeren onze beleggingsspecialisten technische analyses uit. Dat betekent dat zij uit het koersverloop afleiden of zich risico’s of kansen voordoen. Dat resulteert in een koop- of verkoopsuggestie. Met Customized Advice profiteert u van deze gedegen researchinformatie en professionele kennis. Zo kunt u risico’s beheersen en aantrekkelijke beleggingskansen optimaal benutten.

Hoe krijg ik informatie over mijn beleggingen?

Wij informeren u goed over uw beleggingsportefeuille via diverse informatiebronnen. Wij delen onze beleggingskennis en – informatie en houden u steeds op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de markt. 

 • Vermogensrapportage
  Ieder kwartaal ontvangt u, per post of digitaal via de beveiligde omgeving van Internet Bankieren, een uitgebreide analyse van onder meer uw beleggingsportefeuille en de behaalde resultaten. Ook ontvangt u ieder jaar een overzicht voor uw belastingaangifte.
 • Vermogensdashboard
  Via de beveiligde omgeving van Internet Bankieren 24 uur per dag en 7 dagen per week inzicht in uw beleggingsportefeuille. Dat is Vermogensrapportage Online. 
 • Mobiel Bankieren
  Met de app heeft u via uw smartphone of tablet altijd en overal inzicht in actuele koersen en in uw beleggingsportefeuille. Lees meer over Mobiel Bankieren.
 • Uitgebreide beleggingsinformatie
  Uitgebreide beleggingsinformatie, research en rekentools kunt u bekijken via de beveiligde omgeving van Internet Bankieren en via deze site.
 • Actuele beleggingsinformatie
  U ontvangt elk kwartaal updates over belangrijke onderwerpen voor uw portefeuille. Is er actie nodig? U ontvangt een alert van ons. Uw beleggingsadviseur neemt vervolgens telefonisch contact met u op.
 • Beleggingssuggesties
  U ontvangt koop-, verkoop-  en ruilsuggesties, plus een voorstel om uw beleggingsportefeuille aan te passen.
Risicoprofielen

ABN AMRO gebruikt voor Beleggingsadvies zes risicoprofielen: van een laag risico (zeer defensief) tot een zeer hoog risico (zeer offensief). Bij elk risicoprofiel hoort een aanbevolen verdeling van het belegde vermogen over aandelen, obligaties, alternatieve beleggingen en liquiditeiten.

Wanneer u samen met uw beleggingsadviseur uw risicoprofiel heeft bepaald, kunnen we een passende beleggingsportefeuille samenstellen. U ziet direct wat dit kan betekenen voor het rendement van uw beleggingen.

Lees meer over het risicoprofiel

Voorwaarden
Bekijk de voorwaarden van beleggen.
Hoe doe ik een transactie?

U geeft uw beleggingsorders snel en eenvoudig door via:

 • uw beleggingsadviseur
 • Mijn Dealingroom. Lees hier meer over ons geavanceerde beleggingsplatform.
 • de beveiligde omgeving van Internet Bankieren
 • de Mobiel Bankieren app.
Let op: optie-orders geeft u op via uw beleggingsadviseur.

U kunt dividenden van aandelen in geld ontvangen of in de vorm van nieuwe aandelen. En voor sommige aandelen kunt u meedoen aan een dividendherbeleggingsplan (DRIP).

Wat zijn de kosten?

Voor Customized Advice betaalt u advieskosten en transactiekosten. Soms betaalt u nog andere kosten. Op de tarievenpagina vindt u meer uitleg over alle kosten.

Beleggen brengt risico’s met zich mee

Beleggen doet u met geld dat u over heeft, naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven. Beleggen kan interessant zijn maar brengt risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Het is goed om u hiervan bewust te zijn. Wij adviseren u alleen te beleggen in beleggingsproducten die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Informatie over duurzaamheid

Verklaring ongunstige effecten duurzaamheid

ABN AMRO MeesPierson houdt rekening met de belangrijkste negatieve gevolgen van beleggingsbeslissingen en advisering voor duurzaamheidsfactoren. Duurzaamheidsfactoren betreffen ecologische, sociale en werkgelegenheidszaken, eerbiediging van de mensenrechten, en bestrijding van corruptie en omkoping. Wij houden ons aan het Sustainability Risk Policy Framework (beleidsraamwerk voor risicobeheersing) van ABN AMRO Bank NV (‘ABN AMRO’). Het Sustainability Risk Policy Framework steunt mede op de verschillende codes voor verantwoord ondernemen en op internationaal erkende duurzaamheidsstandaarden of initiatieven waarbij ABN AMRO zich heeft aangesloten. Overeenkomstig het Sustainability Risk Policy Framework en de internationale standaarden, worden de volgende belangrijke negatieve duurzaamheidimpacts in aanmerking genomen:

 • Schending van de 10 principes van het Global Compact van de Verenigde Naties (“VN”)
 • Controverses
 • CO2-uitstoot als indicator voor klimaatverandering

Engagement wordt gebruikt om ondernemingen binnen het beleggingsuniversum te stimuleren om hun ondernemingsstrategie en prestaties te verbeteren. Hieronder vallen ook ecologische, sociale en governance (“ESG”) aspecten.

Lees hier de hele verklaring

Adverse Sustainability Impacts Statement (Verklaring ongunstige effecten)

Duurzaamheidsrisico's

Sustainability Risk in Investment Advice

Samenvatting

In het kort:

 • U krijgt een persoonlijke, initiatiefrijke beleggingsadviseur, waarmee u geregeld contact heeft
 • U ontvangt persoonlijke berichten over kansen, onze visie op de markt en risico’s
 • Uw adviseur Customized Advice is een expert op het gebied van complexe beleggingsproducten zoals opties
 • Eén aanspreekpunt; heeft u nog andere beleggingsportefeuilles binnen ABN AMRO? Het is mogelijk om deze beleggingsrekeningen ook door uw Customized Advice adviseur te laten bedienen
 • U heeft toegang tot maatwerk beleggingsproducten van ABN AMRO en andere aanbieders
 • Uw beleggingsrisico’s worden actief gevolgd en wordt hier over geïnformeerd
 • U neemt de beleggingsbeslissingen
 • U ontvangt periodiek rapportages.

Meer informatie en voorwaarden

Wat is Customized Advice?

Uw beleggingsdoelstelling  en uw beleggingsfilosofie staan centraal met Customized Advice. 

De adviseur Customized Advice brengt u strategische, tactische, thematische en duurzame beleggingsideeën. Hij biedt daarbij verschillende oplossingen, ook de minder gebruikelijke. Afgestemd op uw behoefte aan meer diepgaande research naar ondernemingen, sectoren en thema’s. Met toegang tot een ruim assortiment beleggingsproducten.

Vanzelfsprekend richten we ons op gespreid en verantwoord beleggen. Uw adviseur Customized Advice bespreekt de risico’s met u en hoe u daar bewust mee kunt omgaan. De beleggingsspecialisten van ABN AMRO MeesPierson beoordelen hiervoor analyses van beursgenoteerde bedrijven, beleggingsfondsen en producten wereldwijd.

Voor wie?

Customized Advice is voor de belegger met een vrij belegbaar vermogen vanaf € 2,5 miljoen. U bent een betrokken en ervaren belegger en volgt met grote interesse de financiële markten. U wilt meer dan standaard beleggingsadvies, u zoekt maatwerk en wilt deskundig en intensief geadviseerd worden.

Wat zijn de beleggingsmogelijkheden?

Met Customized Advice kunt u beleggen in aandelen, bedrijfs- en staatsobligaties, beleggingsfondsen en trackers, maar ook in alternatieve beleggingen en complexe beleggingsproducten zoals opties, en gestructureerde producten.

 • Onze vermogensbeheerder ABN AMRO Investment Solutions biedt een scala van fondsen aan door het selecteren van externe fondsmanagers. Hierdoor krijgt u als klant toegang tot onderscheidende strategieën die veelal niet toegankelijk zijn voor particuliere beleggers in Nederland. De fondsen kunnen volledig worden ingericht naar de wensen en richtlijnen van ABN AMRO, bijvoorbeeld op het gebied van beleggingsbeleid, duurzaamheid, rentegevoeligheid en referentie-index.
 • Hiernaast leveren wij u via onze Structured Products & Treasury desk maatwerk in de vorm van gestructureerde producten, valutaproducten en renteproducten, zodat u kunt inspelen op uw beleggingsvisie en vermogensdoelen. U bepaalt zelf de kenmerken van het product, zoals de onderliggende waarde, looptijd, risico’s en uitgevende instelling.
 • Uw adviseur Customized Advice is voortdurend op zoek naar interessante beleggingskansen die andere beleggers mogelijk over het hoofd kunnen zien. Ook kan hij u over optiestrategieën adviseren. U beslist uiteraard zelf of u deze adviezen opvolgt.
 • De adviseurs van Customized Advice zijn bereikbaar van 8.00 tot 17.30 uur. Via uw beleggingsadviseur heeft u bovendien toegang tot de avondhandel in de Verenigde Staten.

Wat is de beleggingsstijl?

We bespreken met u de risico’s en hoe u daar bewust mee omgaat. De beleggingsspecialisten van ABN AMRO MeesPierson beoordelen hiervoor analyses van beursgenoteerde bedrijven, beleggingsfondsen en –producten wereldwijd. Daarbij onderzoeken ze de financiële situatie, de bedrijfsstructuur, de omzetgegevens en de winstcijfers. Ook analyseren ze de samenstelling en kwaliteit van het management. De ontwikkelingen in de sector en in het land of de regio waarin het bedrijf, beleggingsfonds of –product actief is, worden eveneens geanalyseerd. 

Bovendien voeren onze beleggingsspecialisten technische analyses uit. Dat betekent dat zij uit het koersverloop afleiden of zich risico’s of kansen voordoen. Dat resulteert in een koop- of verkoopsuggestie. Met Customized Advice profiteert u van deze gedegen researchinformatie en professionele kennis. Zo kunt u risico’s beheersen en aantrekkelijke beleggingskansen optimaal benutten.

Hoe krijg ik informatie over mijn beleggingen?

Wij informeren u goed over uw beleggingsportefeuille via diverse informatiebronnen. Wij delen onze beleggingskennis en – informatie en houden u steeds op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de markt. 

 • Vermogensrapportage
  Ieder kwartaal ontvangt u, per post of digitaal via de beveiligde omgeving van Internet Bankieren, een uitgebreide analyse van onder meer uw beleggingsportefeuille en de behaalde resultaten. Ook ontvangt u ieder jaar een overzicht voor uw belastingaangifte.
 • Vermogensdashboard
  Via de beveiligde omgeving van Internet Bankieren 24 uur per dag en 7 dagen per week inzicht in uw beleggingsportefeuille. Dat is Vermogensrapportage Online. 
 • Mobiel Bankieren
  Met de app heeft u via uw smartphone of tablet altijd en overal inzicht in actuele koersen en in uw beleggingsportefeuille. Lees meer over Mobiel Bankieren.
 • Uitgebreide beleggingsinformatie
  Uitgebreide beleggingsinformatie, research en rekentools kunt u bekijken via de beveiligde omgeving van Internet Bankieren en via deze site.
 • Actuele beleggingsinformatie
  U ontvangt elk kwartaal updates over belangrijke onderwerpen voor uw portefeuille. Is er actie nodig? U ontvangt een alert van ons. Uw beleggingsadviseur neemt vervolgens telefonisch contact met u op.
 • Beleggingssuggesties
  U ontvangt koop-, verkoop-  en ruilsuggesties, plus een voorstel om uw beleggingsportefeuille aan te passen.

Risicoprofielen

ABN AMRO gebruikt voor Beleggingsadvies zes risicoprofielen: van een laag risico (zeer defensief) tot een zeer hoog risico (zeer offensief). Bij elk risicoprofiel hoort een aanbevolen verdeling van het belegde vermogen over aandelen, obligaties, alternatieve beleggingen en liquiditeiten.

Wanneer u samen met uw beleggingsadviseur uw risicoprofiel heeft bepaald, kunnen we een passende beleggingsportefeuille samenstellen. U ziet direct wat dit kan betekenen voor het rendement van uw beleggingen.

Lees meer over het risicoprofiel

Voorwaarden

Bekijk de voorwaarden van beleggen.

Hoe doe ik een transactie?

U geeft uw beleggingsorders snel en eenvoudig door via:

 • uw beleggingsadviseur
 • Mijn Dealingroom. Lees hier meer over ons geavanceerde beleggingsplatform.
 • de beveiligde omgeving van Internet Bankieren
 • de Mobiel Bankieren app.
Let op: optie-orders geeft u op via uw beleggingsadviseur.

U kunt dividenden van aandelen in geld ontvangen of in de vorm van nieuwe aandelen. En voor sommige aandelen kunt u meedoen aan een dividendherbeleggingsplan (DRIP).

Wat zijn de kosten?

Voor Customized Advice betaalt u advieskosten en transactiekosten. Soms betaalt u nog andere kosten. Op de tarievenpagina vindt u meer uitleg over alle kosten.

Beleggen brengt risico’s met zich mee

Beleggen doet u met geld dat u over heeft, naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven. Beleggen kan interessant zijn maar brengt risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Het is goed om u hiervan bewust te zijn. Wij adviseren u alleen te beleggen in beleggingsproducten die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Informatie over duurzaamheid

Verklaring ongunstige effecten duurzaamheid

ABN AMRO MeesPierson houdt rekening met de belangrijkste negatieve gevolgen van beleggingsbeslissingen en advisering voor duurzaamheidsfactoren. Duurzaamheidsfactoren betreffen ecologische, sociale en werkgelegenheidszaken, eerbiediging van de mensenrechten, en bestrijding van corruptie en omkoping. Wij houden ons aan het Sustainability Risk Policy Framework (beleidsraamwerk voor risicobeheersing) van ABN AMRO Bank NV (‘ABN AMRO’). Het Sustainability Risk Policy Framework steunt mede op de verschillende codes voor verantwoord ondernemen en op internationaal erkende duurzaamheidsstandaarden of initiatieven waarbij ABN AMRO zich heeft aangesloten. Overeenkomstig het Sustainability Risk Policy Framework en de internationale standaarden, worden de volgende belangrijke negatieve duurzaamheidimpacts in aanmerking genomen:

 • Schending van de 10 principes van het Global Compact van de Verenigde Naties (“VN”)
 • Controverses
 • CO2-uitstoot als indicator voor klimaatverandering

Engagement wordt gebruikt om ondernemingen binnen het beleggingsuniversum te stimuleren om hun ondernemingsstrategie en prestaties te verbeteren. Hieronder vallen ook ecologische, sociale en governance (“ESG”) aspecten.

Lees hier de hele verklaring

Adverse Sustainability Impacts Statement (Verklaring ongunstige effecten)

Duurzaamheidsrisico's

Sustainability Risk in Investment Advice

Samenvatting

In het kort:

 • U krijgt een persoonlijke, initiatiefrijke beleggingsadviseur, waarmee u geregeld contact heeft
 • U ontvangt persoonlijke berichten over kansen, onze visie op de markt en risico’s
 • Uw adviseur Customized Advice is een expert op het gebied van complexe beleggingsproducten zoals opties
 • Eén aanspreekpunt; heeft u nog andere beleggingsportefeuilles binnen ABN AMRO? Het is mogelijk om deze beleggingsrekeningen ook door uw Customized Advice adviseur te laten bedienen
 • U heeft toegang tot maatwerk beleggingsproducten van ABN AMRO en andere aanbieders
 • Uw beleggingsrisico’s worden actief gevolgd en wordt hier over geïnformeerd
 • U neemt de beleggingsbeslissingen
 • U ontvangt periodiek rapportages.
Mijn Dealingroom

Een professioneel beleggingsplatform

Met Zelf Beleggen Plus of beleggingsadvies kunt u gebruikmaken van Mijn Dealingroom, zonder extra kosten. Dit geavanceerde beleggingsplatform is speciaal voor wie intensief belegt. U heeft toegang tot realtime koersinformatie, handige tools en diverse vormen van technische analyse. Natuurlijk kunt u ook orders opgeven via Internet Bankieren of de ABN AMRO app.

Apps die uw leven makkelijker maken

Apps die uw leven makkelijker maken

Customized Advice app

Customized Advice app

Altijd op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws en beleggingssuggesties. De Customized Advice App is exclusief voor klanten die gebruik maken van Customized Advice.

ABN AMRO

ABN AMRO app

Alerts instellen. Uw saldo checken. Met onze ABN AMRO app regelt u uw bankzaken veilig én simpel.

ABN AMRO MeesPierson Private Banking

Vermogen vraagt om aandacht. Een goede Private Bank begrijpt dat en weet dat iedere klant unieke behoeften en wensen heeft. Bij ABN AMRO MeesPierson krijgt u daarom een eigen team van specialisten met specifieke kennis en ervaring. Wilt u meer weten? Lees hier meer over Private Banking van ABN AMRO MeesPierson. 

Beleggen brengt risico's met zich mee

Beleggen kan interessant zijn, maar brengt risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Het is goed om u hiervan bewust te zijn. Beleg daarom met geld dat u overheeft naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven. Wij adviseren u alleen te beleggen in beleggingsproducten die aansluiten bij uw kennis en ervaring. We hebben de meest voorkomende risico's van beleggen voor u op een rij gezet.

Neem contact met ons op

Kalender

Maak een afspraak

Vrijblijvend kennismaken? Laat uw gegevens achter en we bellen u binnen 24 uur terug.

Callcenter

Private Assistance

Onze collega's van Private Assistance zijn op werkdagen tot 21.00 uur en op zaterdag tot 17.30 uur bereikbaar.

+31 (0)20 343 43 43
Ian icon

Vrijblijvend kennismaken

Sparren over uw mogelijkheden? Ian en zijn team staan op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 voor u klaar om van gedachten te wisselen.

Bel Ian: +31 (0)6 83 62 46 31

Neem contact met ons op

Kalender

Maak een afspraak

Vrijblijvend kennismaken? Laat uw gegevens achter en we bellen u binnen 24 uur terug.

Callcenter

Private Assistance

Onze collega's van Private Assistance zijn op werkdagen van 08.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag van 09.00 uur tot 17.30 uur bereikbaar.

+31 (0)20 343 43 43
Ian icon

Vrijblijvend kennismaken

Sparren over uw mogelijkheden? Ian en zijn team staan op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 voor u klaar om van gedachten te wisselen.

Bel Ian: +31 (0)6 83 62 46 31