Geste Groep is actief in de ontwikkeling en exploitatie van onroerend goed. De projectontwikkelaar bezit meerdere panden in Den Haag. Toen de gemeente vroeg om het gebied rondom het Hollands Spoor aan te pakken, greep Geste Groep deze kans. Geste Groep transformeert het kleine belastingkantoor in 155 studentenwoningen en 750 m² winkels en horeca. Dit kantoor stond acht jaar leeg en krijgt nu een tweede functie.

Behoefte Geste Groep

Het gebied rondom het Hollands Spoor kent veel leegstand. De gemeente wil dit gebied daarom transformeren naar een mix van wonen, uitgaan en bedrijvigheid. Geste Groep kreeg de kans om het oude belastingkantoor, dat 8 jaar leeg stond, te transformeren naar een nieuwe bestemming. Geste Groep was op zoek naar een partij die haar kon adviseren, kritisch kon meedenken en de plannen wilde financieren.

Aanpak en oplossing

ABN AMRO heeft een lange relatie met Geste Groep. Wij vinden het belangrijk om duurzame ontwikkeling, zoals transformaties, te ondersteunen. Geste is in heel Europa op zoek gegaan naar de beste voorbeelden om studenten te huisvesten. Door de gestructureerde en heldere aanpak konden we met veel vertrouwen in dit project stappen en een financiering beschikbaar stellen. Door deze transformatie wordt niet alleen 4.200 m² leegstaand vastgoed uit de markt gehaald, maar krijgt ook het gebied Hollands Spoor een upgrade. De nieuwe inwoners zorgen voor een impuls.

“Wij geloven in duurzame ontwikkeling omdat je beter een pand kunt herbestemmen dan slopen. Dat is de ultieme vorm van duurzaamheid.”

—Andrea Stevers - Real Estate Manager Geste Groep

Relevante factoren

  • De gemeente Den Haag wil deze entree naar de binnenstad weer in oude glorie herstellen
  • Het gebied krijgt ook aandacht van de landelijke politiek. Minister Plasterk is onlangs op werkbezoek geweest
  • Geste heeft al twee gebouwen in dit gebied succesvol getransformeerd
  • Een strenge selectieprocedure van studenten draagt bij aan het succes op lange termijn

Circulaire economie

Een circulaire economie gaat bewuster en efficiënter om met energie en grondstoffen. Om de omschakeling naar een circulaire economie te versnellen, adviseert ABN AMRO klanten zo goed mogelijk over duurzame bedrijfsmodellen.

meer over circulaire economie