Delta Development ontwikkelde het nieuwe hoofdkantoor van Bluewater Energy Services op Park 20|20, het duurzame cradle-to-cradle bedrijvenpark in Hoofddorp. Hiervoor waren zij op zoek naar een financier met vertrouwen in dit concept. Een partij met kennis over duurzame innovatie en de ambitie hiernaar te handelen. Die vonden zij in ABN AMRO. Dankzij dit project wordt een bijdrage geleverd aan de verduurzaming van vastgoed in Nederland.

Behoefte Delta Development

Geboren vanuit geloof in duurzaamheid en de circulaire economie, heeft Delta de kans gegrepen en een plan gemaakt voor de ontwikkeling van een duurzaam bedrijvenpark. Voor het nieuwe hoofdkantoor van Bluewater Energy Services B.V. waren zij op zoek naar een financier met vertrouwen in dit concept. Een partij met kennis over duurzame innovatie en de ambitie heeft hiernaar te handelen.

Aanpak en oplossing

Vanaf de start is er een open dialoog geweest over de (on)mogelijkheden van deze nieuwe manier van bouwen, waardoor een vertrouwensband is ontstaan. De voordelen en de risico's konden snel worden bepaald en commitment kon worden gegeven. Ook ontwikkelden wij samen met Delta nieuwe rekenmodellen over de waardeontwikkeling van materialen. Door deze nieuwbouw te financieren leveren we een bijdrage aan de verduurzaming van vastgoed in Nederland. En geven we invulling aan onze ambitie om duurzame innovatie te ondersteunen.

"ABN AMRO heeft de moeite genomen zich daadwerkelijk te verdiepen in ons project en de bijzonderheid ervan." —Coert Zachariasse, CEO Delta Development

Relevante factoren

  • Dit project is een samenwerking met VolkerWessels en Reggeborgh
  • Het gebouw is ontworpen door William McDonough, mede-grondlegger van Cradle-to-Cradle
  • Alle gebouwen op Park 20|20 dienen als materialenbank
  • Er is veel internationale belangstelling voor Park 20|20

Infographic Delta Development