Naar de navigatie Naar de inhoud

Alles over uw sector

Alles over uw sector met Visie op Sectoren 2017

Kent u alle ins en outs uit uw sector? Visie op Sectoren geeft u continu inzicht en overzicht. Bekijk de belangrijkste trends en ontwikkelingen uit uw sector of branche. Lees hier ook andere interessante publicaties van onze sectoreconomen en redacteuren van het Economisch Bureau.

Robots in de keuken: zo groeien Nederlandse restaurateurs nog sneller!

 19 juli 2017 - Leisure

Nederland eet steeds meer buiten de deur. Restaurateurs die daarvan willen profiteren, spelen in op de vraag naar ‘affordable luxury’. En denken goed na over innovatieve manieren om hun aanbod sneller, overzichtelijker, goedkoper én aantrekkelijker te ontsluiten.

Robots in de keuken: zo groeien Nederlandse restaurateurs nog sneller!
iDEAL

Het belang van personeel in de veranderende Retail-sector

18 juli 2017 - Retail

De Retail-sector is in transitie. Beleving, omnichannel en deskundigheid winnen aan belang om aan te sluiten op de wens van de consument. Binnen die verandering wordt de rol van personeel nog belangrijker.

Instant payments: betalen met de snelheid van een WhatsApp-berichtje

 7 juli 2017 - Industrie - leestijd 3 minuten

Samen met de drie andere grootbanken werkt ABN AMRO in Nederland aan een nieuwe infrastructuur voor real time betalingen: Instant Payments. Het doel is om een overboeking in euro binnen vijf seconden bij te schrijven op de bankrekening van de begunstigde. Zo is het geld direct en onherroepelijk beschikbaar. 

Degene die het geld ontvangt.
Instant Payments
Mannen in de bouw die op elkaar kunnen vertrouwen mede dankzij de G-rekening

Op duurzaamheid kun je bouwen

14 juni 2017 - Bouw

De komende jaren zal de energiehuishouding van Nederland zeer sterk veranderen. Dit heeft grote gevolgen voor de gebouwde omgeving en de verduurzaming daarvan. De vraag naar energie in de gebouwde omgeving vloeit voort uit de vraag naar elektriciteit en de vraag naar warmte.

Altijd op de hoogte

Blijf geïnformeerd en lees over de laatste ontwikkelingen.
Meld u aan voor de Insights nieuwsbrief.

icoon insights nieuwsbrief