Winst op alle fronten

#financethefuture

Als ondernemer wilt u winst maken. Maar niet alleen financieel, u wilt ook bijdragen aan een betere toekomst voor ons allemaal. Dat vraagt om een bank die duurzaam met u meedenkt, met winst op alle fronten.

Duurzame Investeringstool

Inzicht in de wet- en regelgeving rond het verduurzamen van uw vastgoed. En informatie op maat over besparingsmogelijkheden en investeringen.

Download hier onze complete Duurzame Menukaart

Al onze oplossingen voor uw duurzame toekomst hebben we op één handige menukaart voor u verzameld. Download het overzicht hier .

Financier uw project voordelig met een groenlening

Sommige investeringen komen in aanmerking voor een zeer aantrekkelijke vorm van financieren met een groenlening. Hier leest u er alles over.

Product-as-a-service heeft enige opstarttijd nodig

Product-as-a-service heeft enige opstarttijd nodig

Het Product-as-a-Service-model is bij uitstek geschikt om een rol te spelen in verduurzaming. Wel zijn in deze pioniersmarkt nog de nodige hordes te nemen. Zo ligt het gevaar van vervlechting met bestaande activiteiten op de loer.

Deze ondernemers zijn helemaal klaar voor de toekomst

Triboo

“We wilden bedrijven helpen hun kantoorinrichting te verduurzamen. Maar circulair meubilair was er helemaal niet.”

Rinke van Remortel

Productontwerper Rinke van Remortel werkt stap voor stap aan een betere toekomst. “Een duurzaam product hoeft niet in één keer perfect te zijn”.

Ace & Tate

Met zijn duurzame missie zorgt Ace & Tate voor opschudding in de brillenwereld. "We willen de aanjager van positieve verandering zijn binnen onze markt."

De Zaak Vooruit

Download het gratis e-book

Hoe kijken experts en ondernemers naar de toekomst? Duik in interessante cases, ontdek nieuwe inzichten en lees over de laatste trends.

Koplopers in de circulaire economie

Homie: Duurzaam wassen en drogen

De klant betaalt bij Homie niet voor aanschaf en onderhoud van een machine, maar per gedraaide was. En omdat koud wassen goedkoper is dan heet wassen, zijn Homie-klanten zich meer bewust van hun wasgedrag, waardoor ze gemiddeld zo’n 25 procent zuiniger en duurzamer wassen. 

Dist-IT: Een tweede leven voor computerhardware

Dist-IT is expert in het opkopen en opknappen (refurbishen) van gebruikte IT-producten voor datacentra en zakelijke gebruikers. Zo krijgt computerhardware een tweede leven en wordt circulariteit rondom IT-producten gestimuleerd. 

Mitsubishi Liften: De lift als service

Mitsubishi Liften heeft een uniek circulair model voor liften waarbij de klant betaalt voor het gebruik (‘pay per use’ model) in plaats van aankoop van een lift. Mitsubishi blijft eigenaar van de duurzame lift en daarmee verantwoordelijk voor het onderhoud ervan. De lift als service dus.

Insights

Met Insights wegwijs in duurzaamheid

Blijf op de hoogte en maak uw bedrijf klaar voor de toekomst. Ervaringen van andere ondernemers, rapporten, analyses en nieuwsartikelen van onze sector bankers en meer, vindt u op ons kennisplatform Insights

icoon