Veilig zakendoen: Zo houdt u grip op cyberrisico’s

Wilt u weten hoe u kan voorkomen slachtoffer te worden van cybercrime? In de whitepaper Cybersecurity vertellen we u wat de meest voorkomende vormen van cybercrime zijn en wat u kunt doen om uw organisatie te beveiligen.
Bedrijven geven zichzelf gemiddeld een 7,2 op het gebied van digitale veiligheid. Maar zijn nog wel zoekende naar de juiste manieren om hun bedrijf te beschermen. Dit blijkt uit onderzoek van ABN AMRO, uitgevoerd door GfK onder ruim 300 Nederlandse bedrijven.
Zo lang als we bestaan, houden we uw geld veilig: een dikke kluis is altijd veiliger gebleken dan de oude sok. Inmiddels bewaren we geen biljetten meer in kluizen en is geld volledig digitaal. Onze huidige focus is om die data te beschermen tegen cybercriminelen en verstoringen van buitenaf.
Bij ABN AMRO bewaken meerdere teams onze digitale kluis. Ze voorkomen dat uw geld in verkeerde handen valt en dat ongewenste personen toegang krijgen tot uw gegevens.
Er zijn online dreigingen zoals phishing, malware en Business-Email-Compromise. In veel gevallen blijkt een menselijke fout de sleutel waarmee cybercriminelen uw digitale voordeur binnen kunnen stappen.
Ook klanten van ABN AMRO zijn de afgelopen jaren slachtoffer geworden van fraude. Ondernemers – van iedere omvang – kunnen interessante doelwitten zijn voor criminelen. Die gaan vaak zo geraffineerd te werk, dat zelfs de meest oplettende medewerker alsnog een verkeerde link opent.
In de whitepaper leggen we uit wat de meest voorkomende vormen van cybercrime zijn en hoe ze werken. Ook laten we zien wat u kunt doen om uw organisatie te beveiligen. In de huidige cyberwereld volstaat ‘een goed antiviruspakket’ al lang niet meer. Voorwaarden voor veilig ondernemen: een hoog bewustzijn van de risico’s en een uitgedacht actieplan op de plank.Meer informatie
In de whitepaper Cybersecurity vertellen we u wat de meest voorkomende vormen van cybercrime zijn en wat u kunt doen om uw organisatie te beveiligen.
Zelf cybermaatregelen treffen of fraude melden?
Ongeveer 1 op de 5 ondernemers krijgt te maken met cybercriminaliteit. Zo’n cyberincident kan grote gevolgen hebben voor de bedrijfsvoering, klanten, leveranciers of reputatie. Het treffen van passende maatregelen is daarom van belang voor elke onderneming.
- Leer meer over de 4-in-1-cyberoplossing Cyber Veilig & Zeker en verlaag jouw cyberrisico's.
- Bekijk slimme tools, handige artikelen en cyberwebinars op onze Veilig ondernemen-pagina.
- Meld fraude bij ons, ook bij twijfel, waarna onze helpdesk je direct verder helpt.