Duurzaam beleggen bij ABN AMRO MeesPierson

#duurzaamvermogensbeheer

De toekomst van beleggen

Onze maatschappij is aan het veranderen. Ook als het gaat over beleggen. Steeds meer beleggers beleggen een deel van hun portefeuille in duurzaam. Dat is een goede zaak, want duurzame beleggingen zijn cruciaal voor de toekomst van onze wereld én onze portemonnee. 

Bij duurzaam beleggen spelen naast het rendement, ook de gevolgen van een belegging op onze maatschappij, een belangrijke rol. U investeert in ondernemingen die voorop lopen bij het vinden en behouden van de balans tussen mens, milieu en maatschappij.

Tip

Passen bedrijven uit de mode-industrie in de duurzame portefeuille of niet?

Nederlanders gooien maar liefst 235 miljoen kilo textiel per jaar weg. Dat is ruim 13 kilo per persoon. En dan hebben we het nog niet over de hoeveelheid onverkochte kleding die producenten vernietigen. Wel zijn steeds meer kleine, maar ook grote producenten bezig met duurzaamheid. Maar wegen deze positieve ontwikkelingen op tegen de negatieve? 

Passen bedrijven uit de auto-industrie in de duurzame portefeuille of niet?

De auto-industrie zet stevig in op elektrisch rijden. Toch is het merendeel van de ontwikkelde auto’s nog steeds een benzine- of dieselauto. En zetten sommige experts inmiddels vraagtekens bij de duurzaamheid van elektrische auto’s. Hoe zit het nu precies? Kortom: is het mogelijk om duurzaam te beleggen in de auto-industrie, of niet?

Passen bedrijven uit de levensmiddelenindustrie in de duurzame portefeuille of niet?

Elke komkommer apart verpakt, rijen zoemende koelingen en bergen afval aan het eind van iedere dag. Bij duurzaamheid denken we niet snel aan supermarkten. Tegelijkertijd hebben juist zij de mogelijkheid om de levensmiddelenindustrie te veranderen. En dat gebeurt ook volop met innovaties en nieuwe kleine spelers die de markt betreden. Daarom de vraag: horen grote ketens in de levensmiddelenindustrie thuis in een duurzame portefeuille, of niet?

Man raapt plastic op van het strand

De 3 door beleggers meest genoemde redenen om duurzaam te beleggen

Een vermogen is meer dan veel geld. Het is hét middel om een positieve invloed te hebben. Om invulling te geven aan uw normen en waarden. Duurzaam beleggen is de nieuwe norm. Maar waarom eigenlijk? 3 vaak genoemde redenen op een rij.

Meisje bubbels

De 4 trends in duurzaam beleggen

Meer dan ooit is de duurzame beleggingswereld in beweging en kunt u uw vermogen aanwenden om positieve invloed te hebben. Op mens, milieu en maatschappij. Zo levert uw potentiële winst ook winst op voor anderen. De belangrijkste trends op een rij.

Echtpaar in gesprek met een adviseur

De 5 dingen die u moet weten als u overweegt duurzaam te beleggen

Duurzaam beleggen is de norm voor ABN AMRO MeesPierson. Het is dé manier om met uw vermogen impact te maken op mens, milieu en maatschappij. Maar waar begint u? Waar moet u op letten? 5 dingen die u moet weten.

Vraag de Special Focus aan

Deze speciale editie van Financial Focus staat volledig in het teken van duurzaamheid. Met o.a. artikelen over duurzaam beleggen met een schoon geweten en duurzaamheid in opkomende landen. Wilt u deze speciale editie eenmalig thuis ontvangen?

Komt u ook naar het Duurzaam event?

Aan de ingang van het Noordzeekanaal bij IJmuiden wordt de grootste zeesluis ter wereld gebouwd. We nodigen u graag uit om dit unieke bouwwerk van dichtbij te bewonderen op zaterdag 12 oktober 2019. We ontvangen u in Amsterdam waarnaar wij naar IJmuiden varen. Bij de sluis gaat het schip voor anker en start de talkshow ‘De wereld wordt duurzaam 2.0’. Een moderator ontvangt zeer interessante tafelgasten, waaronder onze eigen CEO Kees van Dijkhuizen.

ABN AMRO MeesPierson Private Banking

Vermogen vraagt om aandacht. Een goede Private Bank begrijpt dat en weet dat iedere klant unieke behoeften en wensen heeft. Bij ABN AMRO MeesPierson krijgt u daarom een eigen team van specialisten met specifieke kennis en ervaring. Wilt u meer weten? Lees hier meer over Private Banking van ABN AMRO MeesPierson. 

Beleggen brengt risico's met zich mee

Beleggen kan interessant zijn, maar brengt risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Het is goed om u hiervan bewust te zijn. Beleg daarom met geld dat u overheeft naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven. Wij adviseren u alleen te beleggen in beleggingsproducten die aansluiten bij uw kennis en ervaring. We hebben de meest voorkomende risico's van beleggen voor u op een rij gezet.

Neem contact met ons op

Kalender

Maak een afspraak

Heeft u interesse in bankieren bij ABN AMRO MeesPierson? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Callcenter

Private Assistance

Onze collega's van Private Assistance zijn op werkdagen tot 21.00 uur en op zaterdag tot 17.30 uur bereikbaar.

+31 (0)20 343 43 43
WhatsApp

WhatsApp

Ongevraagd een WhatsApp van ons gekregen? Reageer dan niet om phishing te voorkomen. Lees meer over het gebruik van WhatsApp.

Neem contact met ons op

Kalender

Maak een afspraak

Heeft u interesse in bankieren bij ABN AMRO MeesPierson? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Callcenter

Private Assistance

Onze collega's van Private Assistance zijn op werkdagen van 08.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag van 09.00 uur tot 17.30 uur bereikbaar.

+31 (0)20 343 43 43
WhatsApp

WhatsApp

Ongevraagd een WhatsApp van ons gekregen? Reageer dan niet om phishing te voorkomen. Lees meer over het gebruik van WhatsApp.