Uw vermogen en uw familie

Alles goed geregeld

U heeft een vermogen opgebouwd, en daar mag u trots op zijn. Dus u wilt ook dat het later goed terecht komt. Nadenken over uw nalatenschap is misschien niet prettig. Maar onvoorbereid zijn is zowel voor uzelf als voor uw naasten nog vervelender. ABN AMRO MeesPierson biedt u en uw familie verschillende diensten waarbij wij u helpen in de voorbereiding op later. Zo wordt uw vermogen nagelaten op uw manier.

Neem contact met ons op

Wilt u meer weten en bankiert u al bij ABN AMRO MeesPierson? Neem dan contact op met Private Assistance of maak een afspraak voor Beeldbankieren, een online videogesprek met uw private banker. Bankiert u nog niet bij ons? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Estate planning

Estate planning gaat over alles dat te maken heeft met de overdracht van uw vermogen naar een volgende generatie. In een persoonlijk Estate Plan brengen wij dit voor u in kaart. Doordat uw private banker en onze estate planners uw situatie kennen, krijgt u een advies op basis van uw persoonlijke wensen. We adviseren u bijvoorbeeld over noodzakelijke wijzigingen in uw testament of in uw huwelijkse voorwaarden.

Levenstestament

Stel dat u door ziekte of een ongeval niet meer zelf kunt handelen. Wie neemt dan de beslissingen namens u? En welke wensen en ideeën dient diegene hierbij in acht te nemen? Deze zaken kunt u vastleggen in een levenstestament. Zo kunt u in zekere mate de regie in handen houden, ondanks dat de uitvoering bij een ander komt te liggen.

Familieberaad

Hoe hecht uw familie ook is, er zijn altijd onderwerpen die lastig te bespreken zijn. In sommige gevallen kan het nuttig zijn om bij leven met uw familie te praten over uw nalatenschap en de keuzes die u daarin heeft gemaakt. Uw private banker of een andere specialist van ABN AMRO MeesPierson kan u hierbij als onafhankelijke partij helpen.

Bewindvoering

We maken onderscheid tussen twee typen bewindvoering. 

1. Wilt u dat uw erfgenaam nog niet direct de beschikking heeft over uw nalatenschap, dan kan dit erfdeel onder bewind worden gesteld via uw testament. 

2. Wanneer u zelf niet meer in staat bent financiële beslissingen te nemen kan er een bewindvoerder worden aangewezen als uw financiële vertegenwoordiger. 

In beide situaties zijn we u graag van dienst.

Executele

Als onafhankelijke adviseur zorgt de executeur voor de volledige en zorgvuldige afwikkeling van uw nalatenschap. Met een executeur heeft u minder kans op conflicten in de familie. De executeur legt afspraken vast die niet in een testament staan, maar wel belangrijk zijn voor de afwikkeling. Onze specialisten begeleiden de afwikkeling van begin tot eind op basis van uw testament en de boedelbeschrijving.

Nabestaandenservice

Als iemand in uw directe omgeving overlijdt, volgt er een emotionele periode. Een periode waarin u veel moet regelen. Bijvoorbeeld de administratieve afhandeling, zodat de bankzaken gewoon doorgaan. Uw private banker kan u hierbij ondersteunen.

ABN AMRO MeesPierson Private Banking

Vermogen vraagt om aandacht. Een goede Private Bank begrijpt dat en weet dat iedere klant unieke behoeften en wensen heeft. Bij ABN AMRO MeesPierson krijgt u daarom een eigen team van specialisten met specifieke kennis en ervaring.

Persoonlijke aanpak voor uw specifieke wensen

Bent u nog geen klant bij ABN AMRO MeesPierson en wilt u weten wat onze experts voor u kunnen betekenen? Vul het formulier in, dan belt onze private banker Ian Segers u terug. Op basis van uw wensen en financiële vraagstukken koppelt Ian u aan uw private banker.